طرز تهیه قیمه نثار خیلی خوشمزه به روش رستوران های قزوین

طرز تهیه قیمه نثار خیلی خوشمزه به روش رستوران های قزوین

بهترین دستور پخت قیمه نثار را اینجا بخوانید

دنیای قلم -قیمه نثار به دلیل انواع و اقسام ادویه‌ها و مخلفاتش جزو غذای های به اصطلاح پر اداو اطوار است و نمی توانید صرفا با ترکیب مواد آن، طعم اصیل و بی نظیر آن را بچشید. پس کمر همت را ببندید و سر صبر و حوصله محبوب ترین غذای خطه قزوین را سر سفره‌های تان بیاورید.

 

مواد لازم برای قیمه نثار

 

برنج   5 پیمانه
گوشت خرد شده قیمه ای   500 گرم
پیاز نگینی شده   1 عدد بزرگ
رب گوجه فرنگی     3 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ   4 قاشق سوپ خوری
 نمک و فلفل سیاه   به میزان لازم
زردچوبه  یک و نیم قاشق مربا خوری
دارچین  یک قاشق چایخوری
عرق دارچین  1 قاشق سوپ خوری
عرق هل   یک قاشق غذاخوری
گرد لیمو نصف قاشق چایخوری
هل ساییده شده  یک قاشق سوپ خوری
پودر گل محمدی  یک قاشق سوپ خوری
پیاز داغ   4 قاشق سوپ خوری
گلاب یک دوم پیمانه
زرشک 100 گرم
شکر  2 قاشق سوپخوری
خلال پسته   50 گرم
خلال بادام   50 گرم
خلال نارنج یا پرتقال  30 گرم
روغن و کره  به میزان لازم

قیمه نثار قزوینی


طرز تهیه قیمه نثار اصیل قزوینی

 

 

مقداری روغن در قابلمه داغ می کنیم ،گوشت و پیاز عسلی را افزوده و با هم تفت می دهیم. زردچوبه، فلفل سیاه و عرق دارچین و عرق هل را اضافه می‌کنیم. سپس رب گوجه فرنگی را افزوده و مواد را تفت می‌دهیم. روی مواد آب داغ می‌ریزیم به طوری که روی گوشت ها پوشانده شود. در این مرحله برنج را کته یا آبکش می کنیم و دم می گذاریم تا آرام پخته شود.


بعد از این که آب خورشت به نصف رسید زرشک و کمی خلال پسته و خلال بادام را اضافه کنید. در این مرحله می توانید خلال پرتقال یا نارنج را به خورشت اضافه کنید. پس از پخته شدن گوشت، فلفل، دارچین، باقی ادویه ها و گل محمدی و گرد لیمو را اضافه کنید تا به خورد مواد در حال پخت برود. پس از این که مواد جا افتاد گلاب و عرق هل را در آخرین مرحله به خورشت اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید. خلال پسته و بادام را شسته و داخل گلاب خیس کنید و پس از ده دقیقه گلاب آن را گرفته و روی حرارت کم تفت دهید. مراقب باشید خلال ها تغییر رنگ ندهند. تلخی خلال نارنج را با سه بار جوشاندن بگیرید و برای بار سوم داخل آن کمی شکر ریخته و بجوشانید و آبکش کنید و در نهایت با کمی شکر و زعفران تفت دهید.
در مرحله بعد زرشک را پاک کرده و داخل آب خیس کنید تا کاملا تمیز شود. سپس آبکشی کنید  با شکر و زعفران و روعن تفت دهید. مقداری از برج دم کشیده شده را زعفرانی کنید و مواد را برای سرو کنار هم بچینید.
در روش سنتی ابتدا برنج کشیده می شود. بعد لایه ای گوشت و مایه آن را روی برنج می ریزند و دوباره روی آن را با کمی برنج زعفرانی می پوشانند و مواد دیگر مانند خلال ها و زرشک را روی آن می ریزنند. در روش های به روز تر این مواد با زیبایی و رعایت ترکیب رنگ به طور نواری روی دیس برنج زعفرانی کنار هم قرار می گیرند و جلوه بیشتری به این غدا و سفره می دهند. این غذای سنتی طبع گرمی دارد و برای کودکان و نوجوانان و سالمندان بسیار مقوی است.
 

 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.