کد خبر : 255472 تاریخ : ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ خرداد - 20:36
طرز تهیه قیمه نثار خیلی خوشمزه به روش رستوران های قزوین بهترین دستور پخت قیمه نثار را اینجا بخوانید

دنیای قلم -قیمه نثار به دلیل انواع و اقسام ادویه‌ها و مخلفاتش جزو غذای های به اصطلاح پر اداو اطوار است و نمی توانید صرفا با ترکیب مواد آن، طعم اصیل و بی نظیر آن را بچشید. پس کمر همت را ببندید و سر صبر و حوصله محبوب ترین غذای خطه قزوین را سر سفره‌های تان بیاورید.

 

مواد لازم برای قیمه نثار

 

برنج   5 پیمانه
گوشت خرد شده قیمه ای   500 گرم
پیاز نگینی شده   1 عدد بزرگ
رب گوجه فرنگی     3 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ   4 قاشق سوپ خوری
 نمک و فلفل سیاه   به میزان لازم
زردچوبه  یک و نیم قاشق مربا خوری
دارچین  یک قاشق چایخوری
عرق دارچین  1 قاشق سوپ خوری
عرق هل   یک قاشق غذاخوری
گرد لیمو نصف قاشق چایخوری
هل ساییده شده  یک قاشق سوپ خوری
پودر گل محمدی  یک قاشق سوپ خوری
پیاز داغ   4 قاشق سوپ خوری
گلاب یک دوم پیمانه
زرشک 100 گرم
شکر  2 قاشق سوپخوری
خلال پسته   50 گرم
خلال بادام   50 گرم
خلال نارنج یا پرتقال  30 گرم
روغن و کره  به میزان لازم

قیمه نثار قزوینی


طرز تهیه قیمه نثار اصیل قزوینی

 

 

مقداری روغن در قابلمه داغ می کنیم ،گوشت و پیاز عسلی را افزوده و با هم تفت می دهیم. زردچوبه، فلفل سیاه و عرق دارچین و عرق هل را اضافه می‌کنیم. سپس رب گوجه فرنگی را افزوده و مواد را تفت می‌دهیم. روی مواد آب داغ می‌ریزیم به طوری که روی گوشت ها پوشانده شود. در این مرحله برنج را کته یا آبکش می کنیم و دم می گذاریم تا آرام پخته شود.


بعد از این که آب خورشت به نصف رسید زرشک و کمی خلال پسته و خلال بادام را اضافه کنید. در این مرحله می توانید خلال پرتقال یا نارنج را به خورشت اضافه کنید. پس از پخته شدن گوشت، فلفل، دارچین، باقی ادویه ها و گل محمدی و گرد لیمو را اضافه کنید تا به خورد مواد در حال پخت برود. پس از این که مواد جا افتاد گلاب و عرق هل را در آخرین مرحله به خورشت اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید. خلال پسته و بادام را شسته و داخل گلاب خیس کنید و پس از ده دقیقه گلاب آن را گرفته و روی حرارت کم تفت دهید. مراقب باشید خلال ها تغییر رنگ ندهند. تلخی خلال نارنج را با سه بار جوشاندن بگیرید و برای بار سوم داخل آن کمی شکر ریخته و بجوشانید و آبکش کنید و در نهایت با کمی شکر و زعفران تفت دهید.
در مرحله بعد زرشک را پاک کرده و داخل آب خیس کنید تا کاملا تمیز شود. سپس آبکشی کنید  با شکر و زعفران و روعن تفت دهید. مقداری از برج دم کشیده شده را زعفرانی کنید و مواد را برای سرو کنار هم بچینید.
در روش سنتی ابتدا برنج کشیده می شود. بعد لایه ای گوشت و مایه آن را روی برنج می ریزند و دوباره روی آن را با کمی برنج زعفرانی می پوشانند و مواد دیگر مانند خلال ها و زرشک را روی آن می ریزنند. در روش های به روز تر این مواد با زیبایی و رعایت ترکیب رنگ به طور نواری روی دیس برنج زعفرانی کنار هم قرار می گیرند و جلوه بیشتری به این غدا و سفره می دهند. این غذای سنتی طبع گرمی دارد و برای کودکان و نوجوانان و سالمندان بسیار مقوی است.