مضرات جبران ناپذیر سیگار الکترونیک

مضرات جبران ناپذیر سیگار الکترونیک

سیگار الکترونیک چه مضراتی دارد

دنیای قلم -محققان می‌گویند که سیگار الکترونیک می‌تواند باعث آسیب به قلب، دهان و دندان و ریه‌ها شود و روش مناسبی برای ترک سیگار نیست
اگر یک فرد سیگاری را در کنار خود داشته باشید که قصد ترک کردن سیگار را داشته باشد، احتمالا یکی از اولین انتخاب هایش برای ترک، سیگار الکترونیکی است. معمولا این افراد فکر می‌کنند که این نوع سیگار، ضرری ندارد.در ادامه به صفر تا صد تاثیرات سیگارهای الکترونیکی بر سلامت بدن می‌‌پردازیم.

 

 الکترو اسموک، ویپ یا سیگار الکترونیک


سیگار الکترونیکی یا الکترو اسموک اولین ‌بار در سال ۲۰۰۳ تولید شد، در کشورهای مختلف، قوانین متفاوتی درباره فروش و استفاده از سیگارهای الکترونیکی وضع شده‌ است. این به اصطلاح دستگاه ترک سیگار، شبیه به خودکار بوده و از یک باتری، یک دستگاه بخارساز، ماده معطر و ماده گلیکول پروپلین تشکیل شده است. در این سیگار کپسولی نصب شده که محتوی نیکوتین است و قابلیت شارژ دارد.

 

   این کبریت بی خطر نیست


اغلب این وسایل حاوی ماده شیمیایی نیکوتین هستند که اعتیادآور است. هنگامی که مصرف این ماده را کنار بگذارید، دچار علایم ترک می‌شوید و احساس افسردگی و اضطراب می‌کنید.

 

  حاوی نیکوتین اعتیادآور


بیشتر سیگارهای الکترونیکی حاوی نیکوتین هستند. نیکوتین ماده اعتیادآوری  است که در سیگارهای تنباکویی معمولی وجود دارد.  هر سیگار الکترونیکی معادل ۲۰ سیگار معمولی (یک پاکت) نیکوتین دارد.


 
 تأثیرات طولانی‌مدت آن مشخص نیست


سیگارهای الکترونیکی برای کمک به ترک اعتیاد سیگاری‌ها و تشویق آن‌ها به مصرف نکردن تنباکو ساخته شده‌اند، اما هنوز هیچ تحقیقی انجام نشده است که اطلاعات درستی از تأثیرات طولانی ‌مدت مصرف این سیگارها در اختیار افراد قرار دهد.

 

 

 تنفس بخار آن مضر است


با این که سیگار الکترونیکی از خود دودی متصاعد نمی‌کند اما تنفس در بخار تولید شده آن مضر است. ذرات پراکنده از سیگار الکترونیکی حاوی مواد شیمیایی مضر از جمله سرب و دیگر فلزات سنگین است. همچنین این سیگار حاوی طعم‌دهنده‌هایی است که موجب بیماری‌های ریوی می‌شود.

 

 مشکلات قلبی


بررسی‌های مقدماتی علمی نشان می‌دهد که ویپ روی سلامت قلب اثر منفی می‌گذارد. ذرات موجود در مایع سیگار الکترونیکی که در هوا پخش می‌شود، حاوی ذرات معلق، مواد اکسید‌کننده، آلدئیدها و نیکوتین است. هنگام استنشاق بخارهای ناشی از ویپ، این ذرات به‌ احتمال زیاد می‌تواند روی قلب و سیستم گردش خون اثر منفی بگذارد.


 
 دشمن دهان و دندان


 ویپ عوارضی منفی روی سلامت دهان و دندان دارد. ذرات معلق ناشی از بخار سیگار الکترونیکی روی سطح دندان‌ها می‌نشیند و آن‌ها را مستعد تولید باکتری می‌کند. این محققان در بررسی‌های خود به این نتیجه رسیدند که  این وسیله می‌تواند خطر پوسیدگی دندان را افزایش دهد.
 همچنین سیگار الکترونیکی با التهاب لثه ارتباطی مستقیم دارد. التهاب لثه یکی از عوامل شناخته‌ شده ایجاد بیماری‌های دندان و لثه است که معمولا موجب بوی بد دهان هم می‌شود.

 

 سیگار الکترونیکی و نوجوانان


منتقدان سیگارهای الکترونیکی، نگران هستند که این وسایل باعث وابستگی نوجوانان به نیکوتین شود و آن‌ها در سال‌های بعدی به سیگار کشیدن روی آورند.
نتایج یک بررسی در سال 2016 میلادی که در مجله «پدیاتریکز» منتشر شد، نشان داد:«نوجوانانی که هرگز سیگار نکشیده‌اند، اما از سیگارهای الکترونیکی استفاده کرده‌اند، در مقایسه با نوجوانانی که از این وسایل استفاده نکرده‌اند، با احتمال شش برابر بیشتر به سیگار کشیدن روی می‌آورند.»

 

 کمک به ترک سیگار


اگرچه هنوز بررسی‌ای که به نتایج قطعی در این باره رسیده باشد، در دست نیست، اما شواهدی مقدماتی در دست است که  نشان می‌دهد سیگارهای الکترونیکی ممکن است به برخی افراد برای ترک سیگار کمک کند. اما در برخی افراد، سیگار الکترونیکی نتیجه‌ای معکوس دارد، به این معنا که در محل‌هایی که سیگار کشیدن ممنوع است، از آن‌ استفاده و در مکان‌های دیگر سیگار روشن می‌کنند. توصیه کلی این است که برای استفاده از داروها و دیگر وسایل با تاثیر ثابت شده در ترک سیگار به پزشک مراجعه کنید. انجمن قلب آمریکا می‌گوید سیگارهای الکترونیکی فقط باید به عنوان آخرین چاره برای ترک سیگار استفاده شود.

 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.