طرز تهیه سیرترشی خوشمزه و مجلسی
طرز تهیه سیرترشی خوشمزه و خاص و مجلسی را اینجا بخوانید
دنیای قلم -سیرترشی یک چاشنی بسیار مفید و خوشمزه است که اگر بخواهید به صورت طبیعی آن را تهیه کنید بسیار زمان می برد اما ارزشش را دارد.
مواد لازم برای تهیه سیرترشی
سیر : یک کیلو
سرکه سیب : یک و نیم لیتر
نمک : به میزان لازم
طرز تهیه سیرترشی
ابتدا پوستهای روی سیر ها را جدا میکنیم به طوری که حبه های آن از هم جدا نشود،قسمت چوبی بالای سیر هم به دلخواه اگر بخواهید از سرش ببرید و اگر نه که زیاد تاثیری در طمع و مزه ندارد. از سیر های که بخشی از آن کپک زده و خراب است استفاده نکنید.سیرها را در داخل شیشه ها چیده و سعی کنید فضای خالی در ظرفتان باقی نماند.کمی نمک روی سیرها ریخته و سپس سرکه سیب را به آن اضافه میکنیم تا جایی که سرکه روی سیر ها را بگیرد سرکه می ریزیم. در چند روز اول بهتر است در آنرا در چند روز اول نیمه باز بگذارید تا سیر و سرکه از جوش و خروش بیفتد و بعد به آن دوباره سرکه اضافه کرده و درب آنرا محکم ببندید. زود ترین زمانی که میتوانید سیر ترشی خود را مصرف کنید حداقل 6 ماه است زودتر از آن این ترشی قابل خوردن نیست.زمان رسیدن واقعی آن 7 سال است که میتوان بعد از 3 یا 4 سال هم آنرا خورد.
سیر ترشی بعد از گذشت سالها پوستش به راحتی کنده میشود نرم میشود و مزه شیرینی دارد. ترشی خود را در محل تاریک و خنک نگهداری کنید.
نکته
برخی برای اینکه سیرترشی سیاه شود به آن سرکه خرما اضافه می کنند. اینکار جنبه تجاری دارد و به خوشمزه شدن یا زود رسیدن سیرترشی کمک نمی کند.
سرکه بالزامیک هم از جمله مواردی است که برای نرم شدن پوست سرترشی استفاده می شود. البته از سرکه سویا هم استفاده می شود اما هیچکدام از این سرکه ها به تند شدن روند تهیه سیرترشی کمک نمی کند و فقط ظاهر آن را تغییر می دهد.
حتما از سرکه سیب ارگانیک برای تهیه سیرترشی استفاده کنید.