طرز تهیه آبگوشت مجلسی بسیار خوشمزه
طرز تهیه آبگوشت مجلسی و بسیار خوشمزه را اینجا بخوانید
دنیای قلم -آبگوشت یک غذای سنتی و بسیار خوشمزهاست که در مهمانیهای دورهمی بسیار میچسبد. برای اینکه یک آبگوشت مجلسی درست کنید باید مواد مناسب انتخاب کنید.
مواد لازم برای آبگوشت مجلسی
گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم + قلم و استخوان گوسفندی به مقدار دلخواه
دنبه گوسفندی: ۵۰ الی ۱۰۰ گرم
لوبیا سفید: ۲/۳ لیوان فرانسوی دستهدار
نخود: کمی بیشتر از ۲/۳ لیوان فرانسوی دستهدار
پیاز: ۱ عدد بزرگ
گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
سیب زمینی: ۳ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
لیموعمانی: ۳ عدد
زیره سبزه: ۳ قاشق غذاخوری
تخم گشنیز: کوبیده شده ۵ قاشق غذاخوری
زیره سیاه: یک قاشق غذاخوری
زردچوبه: ۵ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه: ۲ قاشق غذاخوری
شنبلیله خشک: ۳ قاشق غذاخوری
برگ پیازچه خشک شده: ۴ قاشق غذاخوری
سیر : 4 حبه درشت
پودر لیمو عمانی: ۳ قاشق غذاخوری
پودر دارچین: ½ قاشق غذاخوری
دستور پخت آبگوشت مجلسی
ابتدا مقدار بسیار کمی روغن داخل یک قابلمه بریزید ورب را داخل آن تفت بدهید گوشت را هم تفت بدهید. سپس آب داخل قابلمه بریزید و دنبه را به مواد اضافه کنید. وقتی گوشت جوش آمد و کف روی آن را گرفتید حبوبات و گوجه را اضافه کنید. صبر کنید تا مواد روی شعله کم بجوشد و خوب بپزد. حالا باید مرحله بعدی را انجام دهید. ادویه جات را اضافه کنید ودوباره در قابلمه را با یک دمکنی ببندید و مواد را روی شعله کم قرار دهید. آب را چک کنید که اندازه باشد. یک ساعت در این حالت پخت آبگوشت را ادامه دهید . بعد دمکنی را بردارید. حالا آبگوشت شما آمادهاست. نوش جان کنید.
نکات بسیار مهم
حبوبات آبگوشت را برای 24 ساعت خیس کنید تا کاملا نفخ آن گرفته شود.
این آبگوشت برای 4 نفر در نظر گرفته شده است اگر میخواهید برای 20 نفر آبگوشت درست کنید مواد را ضرب در 5 کنید و هر ماده را 5 برابر کنید.
اگر میخواهید آبگوشت را برای 30 نفر درست کنید باید مواد را 7 برابر کنید.
دم کنی به مدت یک ساعت را فراموش نکنید چون قوام آبگوشت در این حالت اتفاق می افتد.
آبگوشت خوشمزه و جاافتاده زمانی درست میشود که گوشت و مواد آنقدر پخته باشد که مواد آن تقریبا له شده باشد.