دنیای قلم -آبگوشت یک غذای سنتی و بسیار خوشمزهاست که در مهمانیهای دورهمی بسیار میچسبد. برای اینکه یک آبگوشت مجلسی درست کنید باید مواد مناسب انتخاب کنید.
گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم + قلم و استخوان گوسفندی به مقدار دلخواه دنبه گوسفندی: ۵۰ الی ۱۰۰ گرم لوبیا سفید: ۲/۳ لیوان فرانسوی دستهدار نخود: کمی بیشتر از ۲/۳ لیوان فرانسوی دستهدار پیاز: ۱ عدد بزرگ گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط سیب زمینی: ۳ عدد متوسط رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری لیموعمانی: ۳ عدد زیره سبزه: ۳ قاشق غذاخوری تخم گشنیز: کوبیده شده ۵ قاشق غذاخوری زیره سیاه: یک قاشق غذاخوری زردچوبه: ۵ قاشق غذاخوری فلفل سیاه: ۲ قاشق غذاخوری شنبلیله خشک: ۳ قاشق غذاخوری برگ پیازچه خشک شده: ۴ قاشق غذاخوری سیر : 4 حبه درشت پودر لیمو عمانی: ۳ قاشق غذاخوری پودر دارچین: ½ قاشق غذاخوری
ابتدا مقدار بسیار کمی روغن داخل یک قابلمه بریزید ورب را داخل آن تفت بدهید گوشت را هم تفت بدهید. سپس آب داخل قابلمه بریزید و دنبه را به مواد اضافه کنید. وقتی گوشت جوش آمد و کف روی آن را گرفتید حبوبات و گوجه را اضافه کنید. صبر کنید تا مواد روی شعله کم بجوشد و خوب بپزد. حالا باید مرحله بعدی را انجام دهید. ادویه جات را اضافه کنید ودوباره در قابلمه را با یک دمکنی ببندید و مواد را روی شعله کم قرار دهید. آب را چک کنید که اندازه باشد. یک ساعت در این حالت پخت آبگوشت را ادامه دهید . بعد دمکنی را بردارید. حالا آبگوشت شما آمادهاست. نوش جان کنید.
حبوبات آبگوشت را برای 24 ساعت خیس کنید تا کاملا نفخ آن گرفته شود. این آبگوشت برای 4 نفر در نظر گرفته شده است اگر میخواهید برای 20 نفر آبگوشت درست کنید مواد را ضرب در 5 کنید و هر ماده را 5 برابر کنید. اگر میخواهید آبگوشت را برای 30 نفر درست کنید باید مواد را 7 برابر کنید. دم کنی به مدت یک ساعت را فراموش نکنید چون قوام آبگوشت در این حالت اتفاق می افتد. آبگوشت خوشمزه و جاافتاده زمانی درست میشود که گوشت و مواد آنقدر پخته باشد که مواد آن تقریبا له شده باشد.