مغز انسان از چه سنی کوچک می شود؟

مغز انسان از چه سنی کوچک می شود؟

مغز بخشی از سیستم عصبی مرکزی و پیچیده‌ترین قسمت بدن است که توانایی ارسال و دریافت حجم عظیمی از اطلاعات را دارد.

دنیای قلم - از آنجا که مغز یک عضو بسیار پیچیده است، حقایقی وجود دارد که پزشکان و دانشمندان هنوز به طور کامل بدان دست نیافته‌اند، با این حال موارد شگفت انگیزی در خصوص مغز وجود دارد که شاید دانستن آنها برای شما جالب باشد:
۱) قدمت جراحی‌های موفقیت‌آمیز مغز به عصر حجر برمی‌گردد.
۲) مغز یک بزرگسال حدود ۱.۵ کیلوگرم وزن دارد.
۳) حدود ۷۵ درصد مغز از آب تشکیل شده است؛ این بدان معناست که کم‌آبی بدن حتی در مقادیر اندک هم می‌تواند بر عملکرد مغز تأثیر منفی بگذارد.
۴) در طول فرآیند مومیایی، مصری‌ها معمولاً مغز را از طریق بینی خارج می‌کردند.
۵) مغز انسان در سال اول زندگی سه برابر بزرگتر می‌شود و تا حدود ۱۸ سالگی به رشد خود ادامه می‌دهد. با افزایش سن و بعد از میانسالی، مغز انسان کوچکتر می‌شود.
۶) سردرد، ناشی از یک واکنش شیمیایی در مغز است که در برخی موارد درد عضلات و اعصاب گردن و سر را به همراه دارد. مغز نمی‌تواند درد را احساس کند و صرفاً سیگنال‌های درد ارسال‌شده به آن را تفسیر می‌کند.
۷) مغز انسان تقریباً دارای صد میلیارد نورون است و ۲۰ درصد از اکسیژن و خون بدن را مصرف می‌کند.
۸) این یک افسانه است که انسان‌ها تنها از ۱۰ درصد مغز خود استفاده می‌کنند. در واقع ما از تمام ظرفیت مغز استفاده می‌کنیم؛ حتی بیش از ۱۰ درصد مغز در هنگام خواب در حال فعالیت است؛ که خواب‌دیدن اثباتی برای این موضوع است.
۹) کلسترول کلید یادگیری و حافظه است. با این حال، کلسترول بالا بسته به سن شما و عوامل دیگر اثرات متفاوتی دارد.
۱۰) انتقال اطلاعات بین نورون‌های مغز برای هر چیزی که می‌بینیم، فکر می‌کنیم یا انجام می‌دهیم، جریان دارد. این نورون‌ها اطلاعات را با سرعت‌های متفاوتی حرکت می‌دهند که سریع‌ترین سرعت انتقال داده بین نورون‌ها حدود ۲۵۰ مایل در ساعت است. 

چه کسانی بیشتر در معرض کوچک شدن مغز هستند؟
برخی از عوامل می‌توانند احتمال ابتلا به آتروفی مغز را افزایش دهند:
. سن بالا
. سابقهٔ اختلالات ژنتیکی در خانواده مانند بیماری هانتینگتون
. سابقهٔ اختلالات نورولوژیکی در خانواده مانند بیماری آلزایمر
. آسیب سر یا مغز
. مصرف الکل

 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.