یک نوع بیماری معده که منجر به آلزایمر میشود
التهاب معده میتواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد
دنیای قلم -محققان دریافتهاند که نوع رایجی از التهاب معده که بر اثر عفونت یک باکتری روی میدهد، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش می دهد.
بر اساس مطالعه اخیر دانشگاه مک گیل در کانادا، باکتری «هلیکوباکتر پیلوری» که در معده دو سوم جمعیت جهان یافت میشود، میتواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد.
محققان در این تحقیق اطلاعات سلامت بیش از چهار میلیون فرد بالای ۵۰ سال را بین سالهای ۱۹۸۸ تا ۲۰۱۹ در بریتانیا بررسی کردند. آنها در این بررسیها دریافتند، افرادی که به نوعی عفونت رایج معده به نام «هلیکوباکتر پیلوری» مبتلا شده بودند، ۱۱ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر قرار گرفته بودند. عفونت ناشی از این باکتری میتواند باعث سوءهاضمه، التهاب معده و زخم معده و گاهی نیز باعث ابتلا به سرطان معده شود. این باکتری همچنین میتواند به بافت معده و قسمت اول روده کوچک آسیب برساند.
به گزارش «یورونیوز فارسی»، محققان دانشگاه مک گیل امیدوارند که مطالعه آن ها بتواند موارد ابتلا به این بیماری را کاهش دهد. با توجه به پیری جمعیت جهان، انتظار میرود در ۴۰ سال آینده تعداد بیماران مبتلا به آلزایمر و زوال عقل سه برابر شود. دکتر پل براسارد، نویسنده ارشد این مطالعه و استاد دانشگاه مک گیل، در بیانیهای گفته است، «روشهای درمانی کمی برای این بیماری وجود دارد.»
بر اساس دادههای سازمان بهداشت جهانی، هم اکنون بیش از ۵۵ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری زوال عقل مبتلا هستند که بیش از ۶۰ درصد آن ها در کشورهای فقیر و کمتر توسعه یافته زندگی میکنند. انتظار میرود تعداد مبتلایان به زوال عقل در آینده افزایش یابد. همچنین گفته میشود زنان بیش از مردان به بیماریهای زوال عقل مبتلا میشوند. انجمن جهانی آلزایمر نیز تخمین زده است که تعداد افراد مبتلا به زوال عقل در ۲۰ سال آینده تقریبا دو برابر میشود. به گفته این انجمن در سال ۲۰۳۰ تعداد افراد مبتلا به این بیماری به ۷۸ میلیون و در سال ۲۰۵۰ به ۱۳۹ میلیون نفر خواهد رسید.