طرز تهیه خورش فسنجان با گوشت قلقلی مجلسی و خوشمزه

طرز تهیه خورش فسنجان با گوشت قلقلی مجلسی و خوشمزه

طرز تهیه خورش فسنجان با گوشت قلقلی خوشمزه و خاص و مجلسی را اینجا بخوانید

دنیای قلم -خورش فسنجان یک غذای خوشمزه و سنتی ایرانی است. اگر می خواهید خورش فسنجان عالی درست کنید این دستور پخت را بخوانید. 

 


مواد لازم برای تهیه خورش فسنجان 

گردو : حدود 500 گرم
گوشت چرخ کرده: 300 گرم
پیاز متوسط: دو عدد
رب انار: 3 یا 4 قاشق غذا خوری
رب شاتوت، رب نارنج( در صورت تمایل) : 3 یا 5 قاشق غذا خوری
شکر: 2 قاشق غذا خوری
روغن: به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و زرد چوبه: به مقدار لازم
آب: 3 یا 5 لیوان

 

خورش فسنجان با گوشت قلقلی

دستور پخت خورشت فسنجان با گوشت قلقلی

 

برای طبخ خورشت فسنجان باید تمامی مراحل را با دقت و با توجه به جزئیات انجام دهید. اگر مرحله ای را پیش از وقت موعود انجام دهید باعث می شود که خورشت‌تان به خوبی طبخ نشود.
ابتدا یک پیاز متوسط را پوست کنده و رنده کنید. آب پیاز را گرفته و داخل قابلمه بریزید. سپس داخل قابلمه کمی روغن ریخته و پیاز را تفت دهید. به یاد داشته باشید که روغن را کم بریزید زیرا پس از پخت، روغن گردو به اندازه کافی در خواهد آمد. پس از اینکه پیاز کمی تغییر رنگ داد مرحله بعدی را انجام دهید.
گردو را چرخ کنید، یکبار نه بلکه گردو را باید سه الی چهار بار چرخ کنید. برای چرخ کردن گردو می توانید از چرخ گوشت، آسیاب و غذا ساز نیز استفاده کنید. بعد از چرخ شدن گردو، گردو را داخل قابلمه بریزید و با پیاز تفت دهید. هرگز نگذارید که گردو ها زیاد تفت بخورند و رنگشان تیره شود، زیرا باعث می شود که گردو ها مزه تلخی داشته باشند. سپس نمک، فلفل سیاه و زرد چوبه را به ترکیب گردو و پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید.

هنگامی که گردو تغییر رنگ داد، سه یا پنج لیوان آب سرد اضافه کنید. آب سرد باعث می شود که گردو ها روغن بیاندازند.
هنگامی که گردو ها و آب مخلوط شدند به ترکیب آن ها رب انار را اضافه کنید. اگر میل داشتید رب شاتوت یا رب نارنج را نیز اضافه کنید. رب شاتوت باعث می شود که طبع گرم فسنجان گرفته شده و طبع آن معتدل شود. در این مرحله می توانید شکر را نیز اضافه کنید.

 

 

قدم آخر گوشت چرخ کرده


پیاز دوم را برداشته و رنده کنید و پس از آن به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. سپس نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه را اضافه کرده و خوب ورز دهید. بعد از گذشت مدتی ورز دادن، گوشت را به شکل دایره های کوچک شده تقسیم کنید. در قابلمه ای جدا گانه این گوشت های قلقی را کمی تفت دهید به نحوی که گوشت ها دیگر باز نشوند. سپس گوشت ها را به قابلمه اولیه که حاوی گردو و سایر مواد است، اضافه کنید. مواد داخل قابلمه را هم زده و در قابلمه را ببندید. بگذارید خورشت به مدت 3 الی 4 ساعت در شعله کم بپزد. پس از گذشت 3 الی 4 ساعت خورشت فسنجان آماده میل کردن است.

 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.