کدام سبزیجات را باید پیش از مصرف بپزیم؟

کدام سبزیجات را باید پیش از مصرف بپزیم؟

محققان آمریکایی می‌گویند فواید برخی سبزیجات پخته‌شده بیشتر از خام آن‌هاست. این سبزیجات کدام است؟ اینجا را بخوانید.

دنیای قلمـ  حرارت می‌تواند بسیاری از مواد مغذی موجود در سبزیجات را از بین ببرد. برای مثال ویتامین c به شدت به گرما حساس بوده و در مقابل حرارت از بین می‌رود. از این رو، متخصصان همواره بر خام‌خواری سبزیجات تأکید دارند.

با این حال، برخی سبزیجات از این قاعده مستثنی هستند و فواید پخته آن‌ها بیشتر از مصرف خامشان است. از جمله این سبزیجات می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

 

کلم برگ خام متابولیسم را تحت تاثیر قرار می‌دهد

کلم برگ

کلم برگ یک گونه سبزی از خانواده کلم است. بسیاری از مردم کلم برگ را به صورت خام مصرف می‌کنند، اما تحقیقات نشان داده است مصرف خام این گیاه برای سلامتی مضر است. تحقیقات دانشمندان موسسه اورگان آمریکا حاکی از آن است که مصرف کلم برگ به صورت خام می‌تواند در روند تولید هورمون‌های غده تیروئید اختلال ایجاد کند که در این صورت، بطور مستقیم متابولیسم (سوخت و ساز بدن) را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 

 

بیشتر بخوانید: چگونه سبزی خوردن را تا یک هفته تازه نگه داریم؟

 

 

آزاد شدن آنتی‌اکسیدان‌های گوجه در فرآیند پخت

گوجه

تحقیقات متعدد نشان داده است فواید گوجه پخته بیشتر از خام آن است. علت این امر در این نکته نهفته است که گوجه در فرآیند پخت آنتی‌اکسیدان‌هایی آزاد می‌کند که می‌توانند با سلول‌های سرطانی مبارزه کنند. متخصصان می‌گویند گوجه در فرآیند پخت لیکوپین بیشتری آزاد می‌کند. لیکوپین از جمله آنتی‌اکسیدان‌هایی است که می‌تواند به بدن در فرآیند مبارزه با سلول‌های سرطانی کمک کند.

 

 

بیشتر بخوانید: ترکیب ماست با اسفناج درست است یا غلط؟

 

 

لوبیا قرمز؛ حاوی ماده سمی هماگلوتینین

لوبیا قرمز

از جنبه فنی، لوبیای قرمز جزو حبوبات محسوب می‌شود و نه سبزیجات، اما به دلیل آنکه لوبیای قرمز بخشی از رژیم غذایی گیاهی است، یادگیری نحوه موثر پخت آن ضروری است. حتماً باید پیش از پختن لوبیای قرمز، آن را خیس کرده و سپس آن را بجوشانید. در غیر این صورت، این ماده غذایی دارای هماگلوتینین بوده که یک ماده سمی است و می‌تواند منجر به مسمومیت، استفراغ شدید و اسهال شود.

 

 

بیشتر بخوانید: خواص و مضرات آویشن چیست؟

 

 

آزاد شدن ایندول در سبزیجات چلیپایی هنگام پخت

سبزیجات چلیپایی

سبزیجات چلیپایی طیف گسترده‌ای از سبزیجات را شامل می‌شود که معروف‌ترین آن‌ها گل کلم، کلم پیچ، کلم بروکسل، و کلم بروکلی است. براساس تحقیقات صورت‌گرفته از سوی دانشمندان آمریکایی، پختن این سبزیجات باعث آزاد شدن ایندول که یک ترکیب اورگانیک است، می‌شود. ایندول می‌تواند مانع از تشکیل سلول‌های سرطانی شود.

از دیگر سبزیجاتی که پخته شده آن بیش از خامش فواید دارد می‌توان به هویج و فلفل دلمه‌ای اشاره کرد.

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.