خواص و مضرات آویشن چیست؟

خواص و مضرات آویشن چیست؟

از خواص و مضرات آویشن چه می‌دانید؟ دمنوش آن چگونه تهیه می شود؟ اینجا را بخوانید.

دنیای قلم_ آویشن گیاهی است متعلق به خانواده‌ی نعناع (lamiaceae). این گیاه از تیره‌ی نعناعیان و سرده‌ی اوریگانوم است. 

در حال حاضر آویشن در سراسر جهان کشت می‌شود و برگ‌های آن معمولا خشکانده شده و به عنوان چاشنی در آشپزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. زنبورها نیز جذب گل‌های آویشن می‌شوند؛ عسل آویشن سیسیل (در ایتالیا) از صدها سال پیش مشهور است. این گیاه انواع مختلفی دارد اما آویشن فرانسوی رایج‌ترین آنهاست.

با ما همراه باشید تا شما را با خواص و مضرات این گیاه آشنا کنیم.

 

خواص آویشن

 

آویشن

 

آویشن؛ سلامت و تقویت اشستخوان ها

آویشن دارای منبع زیاد ویتامین k می باشد که سرشار از آهن ، کلیسم و منگنز است. مواد موجود در آویشن در سلامت و رشد تراکم استخوان ها و کاهش مشکلات استخوانی بسیار موثر است.

 

آویشن؛ مبارزه با سرطان پستان

طبق مطالعاتی که انجام گرفته است ترکیبات موجود در عصاره آویشن از سرطان روده بزرگ جلوگیری می کند. مصرف آویشن منجر به مرگ سلول های سرطانی پستان می شود.

 

آویشن؛ درمان گرفتگی عضلات

یکی از مزایای مهم آویشن اثر بخشی آن در درمان گرفتگی و عضلات قائدگی می باشد. همچنین در رفع اسپاسم موثر است.

 

آویشن؛ درمان آکنه و جوش صورت

آویشن دارای خواص ضدباکتری فوق العاده می باشد که برای مبارزه با باکتری هایی که سبب ایجاد آکنه می شود مفید می باشد. آویشن اغلب یک ماده در کرم های آکنه می باشد.

 

آویشن؛ درمان پای ورزشکاران

خواص ضد قارچی موجود در گیاه آویشن برای درمان کردن پای ورزشکاران بسیار مفید است.

 

آویشن

 

آویشن؛ ضد التهاب

خواص ضد التهابی موجود در آویشن از التهاب مزمن بدن جلوگیری کرده و می توانید مشکلات آکنه را حل کند.

 

آویشن؛ درمان شوره سر

شوره سر یکی از مشکلاتی است که خیلی از افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند. با توجه به اینکه آویشن دارای خواص ضدباکتریایی می باشد می توانید پوست سر خود را به کمک آن تمیز کنید و همچنین شوره سر را درمان کنید. این گیاه در عنصر شامپوها و نرم کننده ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

 

آویشن؛ درمان ریزش مو

شما می توانید با استفاده از روغن آویشن به تنهایی موهای خود را ضخیم کنید. همچنین این روغن باعث درخشان شدن مو می شود.

 

آویشن؛ درمان زخم معده

چای آویشن برای تقویت هضم خوب و کاهش نفخ مفید است. زخم معده را می توانید به کمک آویشن درمان کنید.

 

آویشن؛ رشد موهای سر

مواد موجود در آویشن به فولیکول های مو برای رشد بدن کمک می کند. گردش خون کف سر را زیاد کرده و همچنین مخلوط روغن زیتون و روغن آویشن را به پوست سر خود مالیده تا رشد موهای خود را قوی تر کنید.

 

آویشن؛ سلامت پوست صورت

آویشن می توانید با از بین بردن باکتری هایی که بر روی پوست وجود دارد باعث از بین رفتن مشکلات پوستی شود. همچنین این گیاه در حفظ سلامت پوست موثر است. روغن آویشن را می توان با آب رقیق کرد و به عنوان یک تونر پوستی استفاده کرد.

 

آویشن؛ تقویت موهای سر

سال های زیادی است که آویشن به خاطر مزایایش برای مو شناخته شده است. روغن اسانس آویشن باعث رشد مو شده و با مشکلات موجود در مو مبارزه می کند.

 

آویشن؛ کنترل فشار خون

آویشن به دلیل غنی بودن از پتاسیم در کنترل فشار خون ضربان قلب موثر است.

 

آویشن؛ تقویت بینایی چشم

آویشن غنی از ویتامین آ بوده که این ویتامین برای از بین بردن بیماری های مربوط به چشم مفید است. همچنین در تقویت بینایی نیز نقش دارد.

 

آویشن؛ مبارزه با باکتری ها

خواص ضد باکتریایی آویشن مزایای زیادی برای مبارزه با انواع قارچ ها و باکتری ها دارد. آویشن قادر است باکتری های درون و بیرون بدن را از بین ببرد.

 

 

بیشتر بخوانید: خواص و مضرات ازگیل برای سلامتی چست؟

 

 

آویشن

 

آویشن؛ درمان کم خونی

آویشن دارای منبع زیادی از آهن می باشد. آهن برای گلبول های قرمز و تولید انرژی بدن استفاده می شود. کمبود آهن بدن سبب کم خونی و خستگی و افزایش عفونت می شود. آویشن را در برنامه غذایی خود قرار دهید تا کم خونی و سایر اختلالات خون خود را درمان کنید.

 

آویشن؛ سلامت قلب

گیاه آویشن به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی خود از التهاب های مزمن جلوگیری کرده و باعث کاهش فشار خون شده و رگ و شریان ها و قلب را تقویت می کند. آویشن باعث می شود تا قلب کارآمدتر فعالیت کند.

 

آویشن؛ سلامت دهان و دندان

خواص ضد باکتری موجود در آویشن راه حل عالی برای درمان بوی بد دهان می باشد. زیرا باعث از بین رفتن باکتری ها می شود.

 

آویشن؛ درمان اختلالات تنفسی

آنتی بیوتیک ها در درمان مشکلات تنفسی مانند سرفه و برونشیت و همچنین گلودرد موثر است. شما می توانید چای آویشن درست کنید و آن را با عسل ترکیب کرده و برای درمان میل کنید. مصرف منظم چای آویشن برای سلامتی بسیار مفید است.

 

آویشن؛ تقویت سیستم ایمنی بدن

گیاه آویشن به دلیل خواص آنتی اکسیدانی که دارد باعث جلوگیری از عفونت ها و بیماری های مختلف می شود. روغن موجود در آویشن در مغز به حفظ سلامت سلول های بدن و کاهش روند پیری کمک می کند.

 

آویشن؛ عملکرد بهتر دستگاه گوارش

آویشن موجب حرارت بدن شده و باعث هضم بهتر می شود. دم کرده آویشن برای درمان اسهال و پیچش روده بسیار مفید است.

 

آویشن؛ خواص دیورتیک

آویشن با زیاد کردن میزان ادرار بدن باعث از بین بردن نمک های اضافی و سایر سموم می شود. برای افرادی که نارسایی کلیه دارند بسیار مفید است.

 

آویشن؛ کاهش خستگی

چای آویشن به همراه عسل می تواند باعث خواب آرام می شود. روغن آویشن دارای اثرات آرام بخش عالی می باشد و باعث بهبود خلق و خوی می شود.

 

آویشن؛ درمان عفونت لثه

آویشن گیاه ضدعفونی کننده محسوب می شود. برای درمان عفونت لثه می توان از گیاه آویشن استفاده کرد.

 

 

بیشتر بخوانید: آشنایی با خواص به؛ ضد سرطان
 

 

آویشن

 

آویشن؛ درمان سرفه و گلو درد

آویشن را می توان برای درمان سرفه و گلودرد به کار گرفت. در طب سنتی برای درمان انواع اسپاسم ها و رفع تنگی نفس و سرفه و سوء هاضمه از این گیاه استفاده می کنند.

 

آویشن؛ درمان عفونت گوش

شما می توانید از آویشن برای درمان عفونت گوش میانی و نفخ و تهوع استفاده کنید.

 

آویشن چه مضراتی دارد؟

آویشن باعث ایجاد حساسیت می شود
بعضی افراد به گیاهانی که از خانواهد نعنائیان هستند آلرژی دارند و مصرف این گیاهان باعث حساسیت هایی در فرد مصرف کننده می شود. اگر به گیاهانی مانند کرفس ، رزماری و پونه حساسیت دارید ممکن است به آویشن هم حساسیت داشته باشید.

 

زنان باردار نباید از آویشن استفاده کنند

بهتر است خانم های باردار قبل از مصرف آویشن حتما با پزشک خود مشورت کنند زیرا آویشن به عنوان تحریک کننده قاعدگی شناخته می شود و به همین دلیل ممکن است در مواردی باعث سقط جنین شود. از این رو حتما قبل از مصرف آویشن با متخصص تغذیه مشورت کنید.

 

هشدار در مورد مصرف آویشن

در خوردن آویشن نباید زیاده روی کرد زیرا باعث بروز آلبومین در ادرار می شود.
در برخی کتب طب سنتی اشاره به اثر سقط کنندگی آویشن شده است برای همین مصرف آن برای زنان حامله و باردار توصیه نمی شود.

 

 

بیشتر بخوانید: آشنایی با خرمالو + خواص و مضرات آن
 

 

چگونه دمنوش آویشن تهیه کنیم؟

 

آویشن

 

آب جوش:نیم لیتر ، آویشن تازه:2 قاشق مرباخوری ، زیره سبز:2 قاشق مرباخوری ، دانه سبزه زنیان:2 قاشق مربا خوری ، همه گیاهان را ترکیب کرده کرده با هم و داخل قوری بگذارید به مدت 15 دقیقه دم بکشید و سپس آن را از صافی رد کنید و نوش جان کنید

 

دمنوش آویشن برای چه بیماریهایی مفید است؟

اگر 10 گرم اویشن را در یک لیتر آبجوش دم کرده و با کمی عسل به بیماران مبتلا به تنگی نفس و کلیه و مثانه و درد مفاصل و سیاتیک و خونریزیهای رحم و ترشحات غیر طبیعی زنان بدهید در دفع بیماری آنها موثر واقع خواهد شد.
در التهاب حنجره و لوزه ها و برای درمان آفت به صورت غرغره کردن استفاده شود. برای این منظور، یک استکان از پودر گیاه را در چهار استکان آب جوش آهسته به مدت 20 دقیقه جوشانیده و پس از صاف کردن، برای شست وشوی دهان استفاده شود.

 

 

منابع: نمناک، چطور، پارسی دی

 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.