چطور مصرف شکر را کاهش دهیم
اگر به دنبال کاهش مصرف شکر در زندگی خود هستید این مطلب را بخوانید
دنیای قلم به گفته دانشکده پزشکی هاروارد، مصرف بیش از حد شکر افراد را در معرض خطر بیماریهایی مانند چاقی، دیابت، فشارخون بالا، حمله قلبی و سکته قرار میدهد. بنابراین، کاهش مصرف شکر افزوده برای بیشتر مردم خوب است اما این بدان معنا نیست که باید کاملا از شیرینیها دست بکشید.
شکر معادل 10 درصد کالری روزانه
کارا هاربستریت، به عنوان یک متخصص تغذیه میگوید: « فکر نمیکنم مناسب باشد که به همه پیشنهاد کنم کاملا از شکر اجتناب یا آن را کامل حذف کنند.» اعتدال بهترین رویه است. مقدار مناسب مصرف شکر، با توجه به سن، میزان فعالیت و نیز مقدار کالری دریافتی بدن، متغیر است. دستورالعملهای غذایی فعلی توصیه میکند که شکر افزوده، از ۱۰ درصد از کل کالری روزانه افراد فراتر نرود.
فواید کاهش مصرف قند
به گفته دکتر دیبا، از جمله فواید کاهش مصرف شکر، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
* کاهش مصرف کالری، کاهش وزن را آسان میکند.
* قند خون تثبیتشده، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش میدهد و کمک میکند در صورت ابتلا به این بیماری، بتوان آن را کنترل کرد.
* با کاهش فشارخون و بهبود میزان کلسترول، خطر ابتلا به بیماری قلبیعروقی کاهش مییابد.
* خطر پوسیدگی دندان و بیماریهای لثه کاهش مییابد.
* پوست سالمتر و احتمال بروز آکنه کمتر میشود.
* خطر ابتلا به بیماری کبد کاهش مییابد.
به یاد داشته باشید که میزان فواید سلامتی، اغلب به میزان قند مصرفی، میزان و نحوه کاهش مصرف آن و سلامت فردی شما بستگی دارد.
نحوه کاهش مصرف شکر
برخی از راههای کاهش مصرف شکر به توصیه انجمن قلب آمریکا، عبارتند از:
* مقدار شکری را که به قهوه، چای یا نوشیدنیهای دیگر اضافه میکنید، کاهش دهید.
* نوشیدنیهای شیرین را با آب گازدار یا میوه جایگزین کنید.
* میوههایی مصرف کنید که دارای شیرینی طبیعیاند.
به برچسب روی مواد غذایی دقت و آنهایی را انتخاب کنید که حاوی شکر کمتری باشند.
به گزارش «ایندیپندنت» واقعا نیازی به حذف کامل قند از خوراک روزمره نیست، زیرا ممکن است حذف کامل این ماده در برخی افراد به اختلال در غذاخوردن منجر شود. از این گذشته، همه قندها مضر نیستند. مصرف کربوهیدراتهای پیچیده مانند میوهها، سبزیجات و غلات کامل، سطح انسولین بدن را متوازن نگه میدارد.