شکلات چطور ازپرواز زدگی جلوگیری می کند
وقتی ساعت زیستی بدن در اثر پرواز طولانی بهصورت موقت به هم میخورد، ترشح هورمون ملاتونین که مسئول این ساعت است، کم خواهد شد
دنیای قلم -سفرهای طولانی با اینکه هیجانانگیزند، اما خستگی و خوابآلودگی بعدازآن همواره گریبانگیر مسافر است.
پرواززدگی یا همان جتلگ (jet lag) تجربه ناخوشایند مسافری است که از مناطق زمانی متفاوت عبور میکند.
وقتی ساعت زیستی بدن در اثر پرواز طولانی بهصورت موقت به هم میخورد، ترشح هورمون ملاتونین که مسئول این ساعت است، کم خواهد شد و همین امر باعث اختلال خواب و بیداری میشود. استرس سفر، نوع تغذیه، فشار داخل کابین (اتاقک) هواپیما و بیحرکت ماندن در زمان پرواز، از مواردی محسوب میشوند که بر این پرواززدگی تاثیر میگذارند. بعضیها برای مقابله با این وضعیت نامطلوب، به استفاده از قرص خوابآور و چشمبند روی میآورند، اما پژوهشگران استرالیایی در مطالعههای اخیر خود راهحلی شیرین برای مقابله با این مشکل یافتهاند.
نیویورکپست با اشاره به این خبر، گزارش داد که گروهی از پژوهشگران دانشگاه سیدنی سفرهای طولانی با هواپیما را شبیهسازی کردند تا دریابند برای مسافرانی که نزدیک به ۲۰ ساعت در پرواز به سر میبرند چه اتفاقی میافتد. آنها در این شبیهسازیها ۲۳ داوطلب را به فناوری دستگاههای پوشیدنی مجهز کردند،
برایشان صورت غذا، نور، خواب و حرکات ورزشی خاص طراحی کردند و آنها را زیر نظر گرفتند. همچنین برای تشویق این داوطلبان به خوابیدن، در صورت غذای آنها «دسرهایی بر پایه شیر» - مانند شکلات- گنجاندند. این کارشناسان دریافتند کسانی که این خوراکیهای شیرین را مصرف کردند، «حین پرواز کیفیت خواب بهتری داشتند، به پرواززدگی تاخیری کمتری دچار شدند و عملکرد شناختی بهتری را در دو روز بعد از پرواز نشان دادند.»