دنیای قلم -کمال الدین پیرموذن : سالها پیش گلادستون» نخستوزیر بریتانیا به اعضای مجلس عوام آن كشور رهنمودهایی داد، آن پیر سیاستمدار یهودیالاصل كتابی را در دستش بلند كرد و به برنامهریزان انگلستان گفت: «اگر میخواهید بر مسلمانان جهان پیروز شوید و برتری یابید باید محتوای این كتاب را از میان آنان بردارید و جلد و شكل ظاهر را برایشان تبلیغ كنید.» پرسیدند آن كتاب چه نام دارد؟ جواب داد: «قرآن، كتاب آسمانی آنان» و اضافه كرد: باید شعار و سیاست «تفرقه بینداز و حكومت كن» خودمان را در جهان ادامه دهیم، سیاست ما بر هر كشوری باید برگرفته از امور دینی، جامعهشناسی و روانشناسی اجتماعی و تربیتی و روانی افراد آن كشور باشد.
ما باید كوروش و داریوش؛ پادشاهان مقتدر هخامنشی را برای ایرانیان مانند دو كفش بزرگ جلوه دهیم كه در ویترین بگذارند. به آنها نگاه و افتخار كنند ولی از خط و راه آنان نتوانند استفاده كنند. عربها را سیر بگذاریم زیرا تا آن زمانی كه سیر باشند به شادی و هلهله و دستافشانی و پایكوبی میپردازند و كاری به كار دنیا و سیاست ندارند. اما ایرانیها را باید گرسنه نگه داشت تا تمام هم و غم آنان مصروف شكم شود و وقت اندیشیدن نداشته باشند، زیرا آنان قومی هستند كه اگر سیر باشند فورا به نیازهای ثانوی كه عبارت باشد از سیاست و علم و معرفت میپردازند و این به ضرر ماست... این پیشنهاد قرنها پیش در مورد ایرانیان تا به امروز به اثبات رسیده است، زمانی كه اسكندر مقدونی پسر فیلیپ، داریوش سوم پادشاه هخامنشی را شكست داد و ایران را فتح نمود و به استادش ارسطو یا ارسطاطاییس باشد، نامهای نوشت و اوضاع و احوال جغرافیایی و سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و قومی مردم ایران را برای استادش شرح داد.
ارسطو دو رهنمود داد كه یكی از آنها این است كه ایرانیها را گرسنه نگهدار تا تمام هم و غمشان مصروف سیر كردن شكم شود و... در سالهای اخیر، كه ایران رتبه یك فرصتسوزی را هم در دنیا دارد، هم كشورهای طرف مذاكره با ایران به ویژه امریكا و انگلیس و فرانسه و هم جریان خاص در داخل كشور، در عمل فكر شوم انگلیسی كه: ایرانیها را باید گرسنه نگه داشت تا فكر اندیشیدن نداشته باشند را سیاست كاری خود قرار دادهاند و بدان جهت اثری از درآمد بیسابقه نفت در زمان ریاست جمهوری جناب احمدینژاد و به علل متعدد از ثروت ملی حاصل از به فرجام رسیدن برجام در مقطع ریاست جمهوری جناب روحانی بر سر سفرههای مردم مشاهده نشد و 90 درصد جمعیت كشور همواره و حالیه رنج ناشی از معیشت دارند و خیلیها بیكار و یا شرمنده تامین نان شب زن و فرزند خویشند و كشورهای سلطهجو نیز همواره در عمل با استمرار تحریم ظالمانه و ایجاد چوب لای چرخ جذب سرمایهگذاریها در ایران همواره آسیب جدی به سطح كیفیت زندگی ایرانیان فراهم آوردهاند. جاری بودن این فكر شوم و ناعادلانه در كشور، علیرغم اینكه امكانات این كشور به اندازه یك قاره است در سایه بیتدبیریها، تندرویها، كوتاهیها و استفاده از مقدسات موجبات نارضایی اكثریت ملت را به طور عام و بانوان و جوانان و دانشجویان و نخبگان را به طور خاص پدید آورده و هر یك از آحاد ملت به طریقی این نارضایتی خویش را مجدانه به صاحبمنصبان و مراكز تصمیمگیری حاكمیت منعكس میكنند و برخی نیز به ویژه نخبگان جامعه، عطای احقاق حق مسلم خود را به لقایش بخشیده و مهاجرت گستردهای از ایران را ملاك عمل خویش قرار دادهاند كه به جد با منافع ملك و ملت و نظام و كیان در تضاد است.
در كنار آن عدم اعطای حقوق اساسی شهروندان روز به روز انتقادات و اعتراضات را پررنگتر به طرق متعدد خودش را نشان میدهد؛ كه امید است دستاندركاران امور ملت با درك عمیق مسوولیت و با اهتمام شبانهروزی و با تعامل با دنیا و فراخوانی همه نخبگان جامعه در جهت ارتقای سطح كیفیت زندگی ایرانیان به طور ضربتی، اقدامات اساسی به عمل آورند. همانطوری كه اقتصاد مولد آلمان را از زیر خروارها خرابههای جنگی بیرون كشیده و رشد اقتصادی و رفاه عمومی را در آن كشور پدید آوردند، در ایران نیز با مدیریت كارآمد و جذب شایستگان و ضمن پاسداشت حق انتقاد و اعتراض دانشجویان و در نهایت با جذب مشاركت عموم آحاد ملت اقتصاد مولد و رشد اقتصادی را تهیه و برای تورم كه در این كشور حرف اول را میزند چارهسازی نمایند. برای خنثی كردن نظر گلادستون در خصوص قرآن مجید، ضمن اجتناب از سوءاستفاده از مقدسات و باورهای مردم و پرهیز آقازادههای صاحبمنصبان از ویژهخواری و اختلاس و تبعیض، باید محتوای زندگیساز و انسانساز قرآن را به خوبی دریابیم تا با عمل به آن، به دین و دنیای آحاد ملت به طور ویژه اهتمام مجدانه به عمل آورند كه البته خدمت راستین به ملت رشید ایران اسلامی، بیتردید پلی برای تامین رضایت پروردگار است نه با زور كه به هیچ صورت، نسل فعلی ایرانی، آن را نمیپسندد و برنمیتابد.
به عوض پرداختن به این دنیای ملت، وفق مفاد قانون اساسی كشور، تمام هم و غم مسوولان هدفگذاری بینتیجه آخرت ملت باشد. به كوروش و داریوش و سایر بزرگان اقوام غیور ایرانی هم فقط افتخار كردن كافی نیست بلكه باید خصال و رمز و راز پیروزی و سرافرازی آنان را دریابیم و عمل كنیم. تنش بین مسلمانان به ویژه با كشورهای مسلمان همسایه را با دیپلماسی فعال و پرجاذبه به صفر برسانیم و با غلبه بر فكر انگلیسی «تفرقه بینداز و حكومت كن» در بین كشورهای مسلمان و سایر ملل، دل در گروی توسعه ایران و تعالی ایرانیان باشیم و بس.