خوراکی هایی که باعث لاغری می شوند

خوراکی هایی که باعث لاغری می شوند

برخی خوراکی ها باعث افزایش متابولیسم بدن می شوند. با این خوراکی ها آشنا شوید.

دنیای قلم -یکی از مهمترین راههای کاهش وزن افزایش متابلویسم بدن است. اگر سوخت وساز بدن بالا باشد سرعت چربی سوزی نیز بیشتر می شود. 
در این میان نقش مثبت برخی میوه‌ها و خوراکی‌های طبیعی در افزایش متابولیسم و کمک به روند سوزاندن چربی‌های اضافی ثابت شده است. هر چند برنامه‌ریزی برای رژیم غذایی متعادل و انجام ورزش نقش مهمی در سوزاندن چربی بدن دارند، اما مصرف این میوه‌ها و خوراکی‌ها نیز می‌تواند به این روند کمک کند.

بیشتر بخوانید : بهترین زمان مصرف میوه کی است ؟

از سوی دیگر بسیاری از افرادی که به دنبال سوزاندن چربی‌های اضافی بدن هستند به اشتباه فکر می‌کنند که مصرف هرگونه خوراکی آن‌ها را از هدفشان دور می‌کند. این در حالی است که به گفته متخصصان تغذیه برخی میوه‌ها و خوراکی‌های طبیعی در واقع یار کمکی افراد برای رسیدن به هدفشان هستند. اما کدام میوه‌ها و خوراکی‌ها به سوزاندن چربی‌های بدن کمک می‌کنند؟ در این گزارش برخی از آن‌ها معرفی شده‌اند.

میوه و سبزیجاتی که لاغر می کنند

سیب


متخصصان تغذیه مصرف یک تا دو سیب در روز را برای کاهش چربی توصیه می‌کنند. دلیل این امر وجود زیاد نوعی فیبر به نام پکتین است که توانایی سلول‌ها در جذب چربی را کاهش می‌دهند. فیبر زیاد در سیب باعث می‌شود که فرد احساس سیری کند.

 نتیجه چند پژوهش نشان داده است که مصرف سیب بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه پیش از وعده غذایی باعث کاهش کالری دریافتی می‌شود. از سوی دیگر بنا به تحقیقات انجام شده آنتی‌اکسیدان‌های موجود در سیب از ابتلا به سندرم متابولیسم (نشانگان سوخت و سازی) جلوگیری می‌کند.

سندرم متابولیسم به ترکیب چند عامل تهدیدکننده سلامتی از جمله کلسترول بالا، فشار خون بالا و وضعیت پیش‌دیابت (prediabetes) که معمولا همراه با جمع شدن چربی به دور کمر روی می‌دهد اطلاق می‌شود.

 

بیشتر بخوانید : همه آنچه درباره رژیم کتو باید بدانید

جو دوسر


جو دوسر فیبر‌های انحلال پذیر زیادی دارد و در نتیجه به کاهش کلسترول و چربی خون کمک می‌کند. جو دوسر همچنین آهسته هضم می‌شود و به این ترتیب هم احساس سیری ایجاد می‌کند و هم سطح قند خون را افزایش نمی‌دهد.

از سوی دیگر از بلغور جو دوسر به عنوان یکی از بهترین غذا‌ها برای کمک به خواب خوب یاد می‌شود. برخی دیگر از کربوهیدرات‌ها مانند برنج سبوس‌دار و بلغور مانند جو دوسر فیبر زیادی دارند و به این ترتیب سطح انسولین را پائین نگه می‌دارند. دانمشندان بر این باور هستند که پائین نگه داشتن سطح انسولین به سوزاندن چربی سلول‌ها کمک می‌کند.

بدن انسان برای جذب جو دوسر، برنج سبوس‌دار و بلغور نسبت به برنج معمولی یا نان سفید وقت بیشتری صرف می‌کند.

خوراکی هایی که باعث لاغری می شود

دارچین


دارچین خوراکی نیست و در میان ادویه‌ها طبقه‌بندی می‌شود. هر چند این امر را نیز می‌توان یکی از مزایای آن دانست، زیرا بدون اضافه کردن کالری می‌تواند به سوزاندن چربی‌های بدن کمک کند.

بیشتر بخوانید : طرز تهیه مخلوط سبزیجات؛ پیش‌غذای تابستانی

نتیجه پژوهش‌ها نشان داده است که دارچین می‌تواند به سوخت و ساز قندی در بدن کمک کند.

به گفته دانشمندان مصرف یک چهارم تا دو قاشق چایی خوری دارچین در روز قند خون را پائین می‌آورد و و سطح کلسترول را نیز بین ۱۰ تا ۲۵ درصد کاهش می‌دهد. عواملی که به سوزاندن چربی سلول‌ها کمک خواهند کرد.

از سوی دیگر نتیجه پژوهش محققان در دانشگاه میشیگان در سال ۲۰۱۷ نشان داده بود که ماده سینامالدهید (cinnamaldehyde) که بوی دارچین از آن ناشی می‌شود سلول‌های بدن را به سوزاندن چربی وا می‌دارد. دارچین همچنین آنتی‌اکسیدان زیادی دارد.

رژیم لاغری سریع

تخم‌مرغ


متخصصان تغذیه تخم‌مرغ را نوعی غلیظ از پروتئین حیوانی می‌دانند که بر گوشت ارجحیت دارد، زیرا عاری از چربی اضافی همراه با گوشت است. به این ترتیب تخم‌مرغ یک منبع مغذی بسیار مناسب برای صبحانه است.

نتیجه تحقیقات نشان داده است آن دسته از افراد که همراه با صبحانه خود تخم مرغ می‌خورند در کاهش وزن بیش از دو برابر کسانی که در صبحانه‌شان تنها کربوهیدرات مصرف می‌کنند موفق هستند.

هضم تخم‌مرغ به آهستگی صورت می‌گیرد و به این ترتیب در ایجاد احساس سیری در فرد موثر است. این در حالی است که ویتامین‌ها و مواد مغذی معدنی موجود در تخم مرغ به ساز و کار بدن برای سوزاندن چربی کمک می‌کنند.

 

 

آووکادو


نصف هر میوه آووکادو حدود ۱۰ گرم چربی سالم از نوع تک اشباع نشده (monounsaturated fats) دارد که برای جلوگیری از افزایش قند خون کافی است. مقابله با افزایش قند خون در سوزاندن چربی بدن اهمیت زیادی دارد، زیرا واکنش بدن در برابر افزایش قند خون، ذخیره چربی در اطراف شکم و کمر است.
چربی‌های سالم آووکادو همچنین به جذب کاروتنوئید‌ها کمک می‌کنند. کاروتنوئید‌ها که در میوه‌ها و سبزیجاتی مانند گوجه‌فرنگی، هویج و اسفناج یافت می‌شوند خاصیت ضدسرطانی دارند.

نتیجه یک پژوهش در دانشگاه اوهایوی آمریکا نشان داده است جذب کاروتنوئید‌ها در کسانی که سالاد حاوی آووکادو مصرف می‌کنند ۱۵ برابر بیشتر از دیگران است.

از سوی دیگر آووکادو با چربی‌های سالم خود می‌تواند مانع از پرخوری فرد شود. نوع تک اشباع نشده از چربی‌های سالم را می‌توان علاوه بر آووکادو در روغن زیتون و برخی حبوبات نیز یافت.
 

 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.