نحوه صحیح ماسک زدن کودکان چکونه است؟
نحوه صحیح ماسک زدن کودکان در دوران کرونا چکونه است. این جا را بخوانید.
دنیای قلم_ از ابتدای شیوع کرونا موضوع ابتلای کودکان به کرونا و انتقال آن موضوع بحث برانگیزی بود. در حالی که در ابتدا گمان میرفت آنها سهم ناچیزی از ابتلا را به خود اختصاص میدهند اما این روزها میبینیم که در انواع جهش یافته ویروس کرونا سهم قابل توجهی در میان مبتلایان دارند و باید راهکارهای مراقبت از آنها در برابر ابتلا به بیماری را بدانیم.
بنابر اعلام دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت، معیارهای استفاده از ماسک در کودکان بنا به توصیه سازمان جهانی بهداشت و صندوق کودکان یونیسف، در کشورها و مناطقی که درگیر پاندمی هستند و فاصله گذاری کمتر رعایت می شود شح داده شده است که در ادامه به آن اشاره می شود.
کودکان زیر ۵ سال
استفاده از ماسک در کودکان زیر پنج سال به دلایل زیر نمیتواند موجب پیشگیری از انتقال بیماری از کودکان به سایرین شود:
ـ قبل از ۵ سالگی، مراحل تکاملی مربوط به مهارتهای استفاده از دست و هماهنگی حرکات ظریف سپری نشده است و کودکان برای استفاده مناسب از ماسک نیاز به کمک دارند.
ـ برای برخی کودکان زیر ۵ سال که زودتر از معمول این مهارت را کسب کرده.اند، به خصوص اگر پوشیدن ماسک برای مدت زمان طولانی مورد انتظار است، نظارت مناسب و مداوم یک بزرگسال آگاه توصیه میشود.
ـ کودکانی که دارای اختلالات شناختی یا تنفسی شدید هستند و در تحمل ماسک مشکل دارند، تحت هیچ شرایطی نباید از ماسک استفاده کنند.
ـ بهداشت عمومی نظیر شستن مرتب و مکرر دستها و فاصله گذاری اجتماعی (حفظ فاصله فیزیکی حداقل ۱ متر) باید در اولویت قرار گیرد.
کودکان زیر ۶ تا ۱۱ سال
ـ به روز رسانی اطلاعات مربوط به شدت انتقال ویروس در منطقهای که کودک در آن زندگی میکند.
ـ محیط اجتماعی و فرهنگی (عقاید، آداب و رسوم، رفتار یا هنجارهای اجتماعی) که بر تعاملات اجتماعی کودکان تأثیر می گذارد.
ـ توانایی کودک در استفاده مناسب از ماسک و وجود نظارت مناسب بزرگسالان آگاه
ـ تأثیر بالقوه استفاده از ماسک بر یادگیری و رشد روانی ـ اجتماعی کودک
ـ ملاحظات خاص برای مواردی مانند حضور بستگان مسن و سالمند در خانه، مدارس، هنگام انجام فعالیتهای ورزشی کودکان معلول یا کودکان دچار بیماریهای زمینهای
کودکان با بیماریها و مشکلات خاص
ـ استفاده از ماسک برای کودکان دارای نقص ایمنی یا برای کودکان مبتلا به فیبروز کیستیک یا برخی بیماریهای دیگر مثل سرطان معمولا توصیه میشود، اما باید با مشورت پزشک باشد.
ـ استفاده از ماسک در کودکان دچار اختلالات تکاملی، ناتوانیها یا سایر شرایط خاصی که با استفاده از ماسک
تداخل ایجاد میکند، نباید اجباری باشد و باید توسط پزشک کودک مورد بررسی قرار گیرد.