دنیای قلم -شیر جو دوسر از جمله شیرهای گیاهی است که طرفداران بسیاری دارد، اما آیا این شیر علاوه بر طعم دلچسبش خواص مغذی هم دارد؟
بنا به گزارش نیویورک پست، برخی از کارشناسان این شیر را حتی نمیخرند. ماریسا مشولام، متخصص تغذیه میگوید: «متاسفانه این محصول مغذیترین گزینه نیست.» این متخصص تغذیه یکی از معدود کارشناسان تغذیه است که از آن ها درباره این نوشیدنی بسیار پرطرفدار پرسش شد. این کارشناسان نظرهای نهچندان مثبتشان را به اشتراک گذاشتند. شارون پالمر، متخصص تغذیه هشدار داد: «بیشتر شیرهای جو دوسر در مقایسه با شیر معمولی پروتئین بسیار کمتری دارند.»
او توصیه کرد: «اگر در رژیم غذاییتان مرتب شیرهای گیاهی مصرف میکنید- مانند زمانی که آنها را با غلات و معجونها مخلوط میکنید- حتما مطمئن شوید که سرشار از مواد مغذی باشند.» تامار ساموئلز، متخصص تغذیه در اینباره گفت: «شیر جو دوسر در مقایسه با شیرهای گیاهی دیگر مانند شیر بادام و سویا کالری و کربوهیدرات بیشتری دارد.» یک فنجان شیر جو دوسر حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ کالری و ۱۶ تا ۲۰ گرم کربوهیدرات دارد، در حالی که یک فنجان شیر بادام ۴۵ تا ۱۰۰ کالری و فقط یک گرم کربوهیدرات دارد. ساموئلز میگوید: «اگر هدف شما کاهش وزن است، مصرف نوشیدنیهای پرکالری و کمپروتئین مانند لاته با شیر جو دوسر را کاهش دهید.»
او همچنین توصیه میکند: «اگر میخواهید قند خون بالا را مهار و تنظیم کنید باید حواستان باشد، زیرا بسیاری از محصولات شیر جو دوسر، در مقایسه با دیگر جایگزینهای شیر، قند و چربی بیشتری دارند.» از نظر ارزش غذایی، یک فنجان شیر جو دوسر حاوی همان مقدار کربوهیدرات در یک تکه نان حدود ۱۵ گرم است. هنگامی که از جو دوسر «شیر» میسازند، نشاسته موجود در آن به قندهای ساده تجزیه میشود. در نهایت، مشکل چربی هم هست. اگر میخواهید در ابتدای روز از مصرف روغن کانولا پرهیز کنید، برچسبهای مواد را دقیق بخوانید.