چطور اسفنج ظرفشویی را تمیز کنیم
تصور بسیاری از ما این است که اسکاچ و اسفنجی که برای شستن ظرفها استفاده میکنیم به دلیل تماس مکرر با آب و مواد شوینده، بهداشتی است؛ درحالیکه این وسایل مستعد تجمع باکتریها هستند و لازم است اصولی تمیز شوند
دنیای قلم - اگر همه نقاط آشپزخانه را تمیز میکنید اما تصور میکنید که اسکاچ و اسفنج ظرف شویی به علت تماس دایمیشان با آب و مواد شوینده، جزو تمیزترین قسمتهای خانهاند، سخت در اشتباهید؛ چون این وسایل سرشار از باکتری هستند و باید با روشهای درست مدام تمیز شوند که در ادامه به آن اشاره میکنیم.
شست و شوی اسفنج با ضدعفونی کننده
برای اینکه بتوانید میکروبهای موجود در اسفنج را از بین ببرید، لازم است ۱۰ درصد سفید کننده را با ۹۰ درصد آب مخلوط کنید و اسفنج را چند ساعت یا یک شب در این محلول قرار دهید و سپس خارج و حسابی آبکشی کنید.
بهتر است اسفنجی را که با این روش شستهاید، مقابل نور آفتاب قرار دهید تا خشک شود و میکروبهای آن از بین برود.
شست و شوی اسفنج با آب جوش
برای از بین بردن میکروبهای اسفنج ابتدا ظرفی را از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید تا آب جوش آید سپس اسفنج را ۱۰ دقیقه درون آب در حال جوش بگذارید تا میکروبهای آن از بین برود. برای اسفنجهایی که در تهیه آنها ذرات فلزی به کار رفته است، از این روش استفاده نکنید.
تمیز کردن اسفنج با ماشین ظرف شویی
برای از بین رفتن میکروبها و باکتریهای اسفنج یا اسکاچ، آنها را همراه با ظروف، درون ماشین ظرفشویی قرار دهید تا آب جوش درون ماشین ظرفشویی همراه با پودر شوینده آن، اسفنجها را ضد عفونی کند.
ضد عفونی کردن اسفنج با سرکه
برای اینکه آلودگیهای داخل اسفنج از بین برود، یک شب اسفنج یا اسکاچ را در سرکه قرار دهید.
شستن اسفنج با مایع ظرف شویی
یکی دیگر از روش هایی که تا حدودی میکروبهای درون اسفنج را میزداید این است که بعد از اتمام شست و شوی ظروف، اسفنج یا اسکاچتان را با آب گرم و مایع ظرف شویی بشویید و سپس آن را با فشار زیاد آب، آبکشی کنید طوری که آب از بافت آن خارج شود و سپس آن را در جریان هوا قرار دهید تا خشک شود.
نکات مهم در مورد اسکاچ
1) هر چند وقت یک بار، در صورت کهنه یا فرسوده شدن اسفنج و اسکاچ، آنها را دور بیندازید و اسفنج نو جایگزین آن کنید.
2) ضروری است اسفنج و اسکاچی که با آن ظروف را میشویید از دیگر اسفنجهایی که سطوح آشپزخانه، سینک یا تخته مرغ و ماهی با آن تمیز میشود، تفکیک شود.
4) اگر اسفنج با خون و زواید گوشت و مرغ و ماهی تماس پیدا کرد، باید با دقت بیشتری شسته و ضد عفونی شود.
5) پس از استفاده از اسفنج و اسکاچ و ابر، آن را درون سینک ظرف شویی رها نکنید زیرا با هر بار باز کردن شیر آب و خیس شدن اسفنج رشد میکروبها در بافت اسفنج بیشتر میشود و برای تکثیر میکروبها، رطوبت بهترین شرایط را فراهم میآورد.در تهیه این مطلب از «ایرنا» و «نمناک» استفاده کردیم.