بستنی و کیک سنگ کلیه ایجاد می کند
بستنی و کیک یکی از عوامل ایجاد سنگ کلیه
دنیای قلم -دانشمندان در پژوهشی دریافتهاند که مصرف خوراکیهای حاوی شکر افزوده میتواند با افزایش ریسک سنگ کلیه در ارتباط باشد. بین یک تا 5 درصد مردم آسیا از سنگ کلیه رنج میبرند. حالا دانشمندان برای اولینبار در تحقیقی دریافتهاند که مصرف خوراکیهایی با قند زیاد مثل بستنی و بیسکویت میتواند ریسک بروز سنگ کلیه را افزایش دهد.
پژوهشگران کالج پزشکی سیچوان شمالی در چین، در تحقیقی برای نخستینبار نشان دادهاند که مصرف شکر افزوده هم احتمالاً باید به فهرست عوامل تأثیرگذار در افزایش ریسک سنگ کلیه اضافه شود. شکر افزوده در بسیاری از خوراکیهای فراوریشده وجود دارد، اما بهطور خاص در نوشیدنیهای شیرینشده، آب میوهها، شکلاتها، بستنیها، کیکها و کوکیها دیده میشود.به گزارش دیجیاتو، محققان برای این پژوهش اطلاعات بیش از 28 هزار مرد و زن بالغ را بررسی کردند که در بین سالهای 2007 تا 2018 در آمریکا گردآوری شده بود.
در این اطلاعات از روی دادههای ارائهشده توسط خود افراد، تخمینزده شده بود که هر نفر بهصورت روزانه چقدر شکر افزوده مصرف میکند. میانگین کلی شکر افزوده در رژیم غذایی روزانه شرکتکنندگان 272.1 کالری بود که برابر با 13.2 درصد کل انرژی دریافتی آنها در طول روز میشد. دانشمندان پس از در نظر گرفتن عوامل تأثیرگذار بر افزایش ریسک بروز سنگ کلیه، متوجه شدند که افراد با شکر افزوده بالاتر، بیشتر در معرض ریسک این بیماری قرار دارند. شرکتکنندگانی که شکر افزوده در رژیم غذایی آنها در گروه 25 درصد بالاترین میزان مصرف افراد بود، 39 درصد بیشتر با ریسک تولید سنگ کلیه در طول این تحقیق روبهرو بودند. این تحقیق همچنین نشان داده است که افراد با نژادهایی نظیر بومیان آمریکا یا آسیایی ها در صورت مصرف مقدار بیش از حد متوسط شکر افزوده، بیش از آمریکایی - مکزیکیها، دیگر هیسپانیکها، افراد سفید غیرهیسپانیک و افراد سیاهپوست غیرهیسپانیک در معرض سنگ کلیه قرار میگیرند.