طرز تهیه مربای انجیر له شده

طرز تهیه مربای انجیر له شده

طرز تهیه مربای انجیر له شده را اینجا بخوانید

دنیای قلم -مربای انجیر مربایی است که در فصل پاییز باید آن را تهیه کنید. برای پخت مربای انجیر که بتوان در تابستان هم از آن استفاده کرد باید نکاتی را در نظر داشته باشد.

 


مواد لازم برای تهیه مربای انجیر


انجیر سبز: ۱ کیلو
شکر: ۱ کیلو
لیموی تازه: ۱ عدد
آب: ۱ لیوان
چوب دارچین: ۳ عدد
هل: پنج عدد
مغز گردو: ۱ فنجان

 

طرز تهیه مربای انجیر
طرز تهیه مربای انجیر


انجیر یک میوه بسیار پر خاصیت است که سرشار از پروتئین، پتاسیم، کلسیم، فیبر و ویتامین‌های گروه b، a، c و k است. برای تهیه مربای انجیر بهتر است از انجیر سبز یا زرد استفاده کنید. انجیر سیاه برای تهیه مربا مناسب نیست. انجیری که برای تهیه مربا استفاده می‌کنید، هر قدر ریزتر باشد، در نهایت مربای شما ظاهر زیباتری خواهد داشت؛ همچنین انجیر نباید بیش از حد نرم یا بیش از حد کال و سفت باشد.
سعی کنید حتما از هل سبز استفاده کنید؛ زیرا هل سبز عطر و بوی بیشتری نسبت به هل سفید دارد.
انجیر‌ها را خوب بشویید و بگذارید تا خشک شوند. سپس شکر را توی یک قابلمه مناسب بریزید. آب لیمو را بگیرید و همراه با چوب دارچین و آب به شکر اضافه کنید. با چاقو روی پوسته‌های هل شکاف ایجاد کنید و توی قابلمه شکر بیاندازید. حالا انجیر‌ها را به قابلمه اضافه کنید و همه مواد را هم بزنید. سپس قابلمه را به مدت ۴ تا ۵ ساعت کنار بگذارید تا شکر آب بیاندازد. بعد از گذشت این مدت زمان قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید و شعله را زیاد کنید تا مربا جوش بیاید. بعد شعله را کم کنید و کف‌های روی مربا را با کفگیر بگیرید.
 
هراز گاهی مربا را هم بزنید و اجازه بدهید انجیر‌ها با شعله ملایم بپزند و تغییر رنگ بدهند. حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم طول می‌کشد تا مربای انجیر شما کاملا جا افتاده شود. در آخر اجاق گاز را خاموش کنید و در صورت تمایل مغز گردوی خرد شده را به آن اضافه کنید و مربا را هم بزنید. بعد از اینکه مربا کاملا سرد شد، چوب دارچین و هل‌ها را از توی شیره بیرون بیاورید و مربا را توی شیشه بریزید و درب شیشه را محکم ببندید. بهتر است شیشه مربا را شسته و خشک کنید.


نکات مهم برای پخت مربای انجیر


۱ ـ سعی کنید با یک سوزن روی سطح انجیر چند سوراخ ایجاد کنید تا شیره در هنگام پخت مربا زودتر به داخل انجیر نفوذ کند. این کار باعث می‌شود انجیر‌ها زودتر بپزند و نرم شوند.
۲ ـ حتما وقتی مربا جوش آمد، کف روی آن را بگیرید. اگر کف روی مربا داخل مربا بماند، مربای انجیر شما خوش‌رنگ نمی‌شود.
۳ ـ یکی از راه‌های تشخیص جا افتادن و آماده بودن مربا این است که یک قاشق از شیره مربا را توی یک پیاله یا نعلبکی بریزید و آن را کنار بگذارید تا سرد شود. بعد نعلبکی را بچرخانید، اگر شیره غلیظ بود و به‌راحتی توی ظرف تکان نمی‌خورد؛ یعنی مربای شما جا افتاده و آماده است.
۴ ـ طی فرآیند پخت مربا هرگز درب قابلمه را نگذارید، این کار باعث تیره شدن رنگ مربا می‌شود.
۵ ـ اگر هنگام پخت مربا دانه‌های انجیر وارد شیره مربا شدند، می‌توانید هنگامی که می‌خواهید مربا را توی شیشه بریزید، ابتدا با یک چنگال انجیر‌ها را دانه به دانه بیرون بیاورید؛ سپس شیره مربا را با یک صافی ریز صاف کنید و بعد توی شیشه بریزید.
۶ ـ برای جلوگیری از خشک شدن و کپک زدن مربا بهتر است به اندازه‌ای شیره توی شیشه مربا بریزید که کاملا سطح انجیر‌ها را بپوشاند.

 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.