مصرف زیاد میوه چه مضراتی دارد؟
چرا نباید در خوردن میوه زیادهروی کرد؟ مصرف بیش از اندازه آن چه مضراتی دارد؟
دنیای قلم_حقایقی از این قبیل که میوه یکی از سالمترین گزینههای غذایی است، میان وعدهای مناسب و حاوی آنتیاکسیدان و ویتامینهای ضروری است، اگرچه صحت دارد اما به گفته کارشناسان تغذیه زیادهروی در مصرف همین گزینه سالم هم خالی از خطر نیست. در ادامه نشانههایی که به شما هشدار میدهد روزانه بیش از اندازه نیازتان میوه دریافت میکنید، معرفی شده است:
ایجاد گاز و نفخ در دستگاه گوارش
میوه یک ماشه کلاسیک برای ابتلا به نفخ است. میوهها غنی از یک نوع قند بهنام فروکتوز هستند که متاسفانه بسیاری از ما قادر به جذب و هضم موثر مقادیر زیادی از فروکتوز نیستیم. محققان بر این باورند که 40 درصد از مردم از یک بیماری بهنام سوءجذب فروکتوز در رودهکوچک رنج میبرند. عدم جذب فروکتوز با علائمی مانند ایجاد گاز و نفخ در دستگاه گوارش همراه است. دریافت فروکتوز بیش از حد با واکنشهای التهابی در بدن نیز همراه است.
ایجاد اسهال
سوءجذب فروکتوز موجود در میوه منجر به نفخ، گرفتگی عضلات شکم، درد و اسهال و حتی گاهی سردرد نیز میشود. علاوه بر این، بسیاری از میوهها مانند سیب سرشار از پکتین هستند؛ یک نوع فیبر که مبتلایان به سندرم رودهتحریکپذیر یا آیبیاس، برای شکستن کامل آن مشکل دارند.
بیشتر بخوانید: اسیدهای چرب ضروری برای بدن کدام است؟
ایجاد چاقی
حتی اگر مواد غذایی حاوی قند و کربوهیدراتهای تصفیه شده، غذاهای فرآوریشده و محصولات چرب حیوانی را نیز کنار بگذارید، مصرف بیش از حد میوه بازهم میتواند برای از دستدادن وزن، مشکلآفرین باشد. مصرف روزانه 5 میوه متوسط توصیه شده است. یک میوه متوسط درحدود 60 کالری انرژی دارد بنابراین برای حفظ وزن بدن در محدوده طبیعی باید اعتدال در مصرف میوهها هم رعایت شود.
افزایش میل به مصرف مواد غذایی پرکالری
فروکتوز نه تنها جلوی گرسنگی را نمیگیرد بلکه برعکس میل به مصرف مواد غذایی پرکالری را افزایش میدهد. محققان پس از زیرنظر گرفتن 24 داوطلب که گروهی نوشیدنیهای حاوی گلوکز و برخی نوشیدنیهای حاوی فروکتوز مصرف میکردند اعلام نمودند، وقتی داوطلب نوشیدنی حاوی فروکتوز میخورد احساس گرسنگی بیشتری دارد و میل به مصرف مواد غذایی پرکالری مثل موز و بیسکویت بیشتر میشود. متخصصان میگویند، گرچه فروکتوز قند میوه است اما به هرحال قند ساده تلقی میشود و عامل ذخیره چربی در بدن است. گرچه این قند سبب مقاومت به انسولین نمیشود اما برای حفظ تناسب اندام باید مراقب مصرف متعادل آن در طول روز باشید.
منبع: آرمان ملی