چگونه  با تغذیه سالم از آلزایمر پیشگیری می‌کنیم؟

چگونه با تغذیه سالم از آلزایمر پیشگیری می‌کنیم؟

آیا می توان با تغذیه سالم از بروز آلزایمر جلوگیری کرد؟ اینجا را بخوانید.

دنیای قلم_ احمدرضا درستی متخصص تغذیه: متاسفانه بیماری آلزایمر یکی از بیماری‌های آزاردهنده هم برای بیمار و هم اطرافیان است که تا به‌حال علت دقیق بروز آن و همچنین راه‌های درمان و پیشگیری از بروز آن مشخص نشده است؛ اما مشکلات سیستم عصبی علاوه بر شرایط زندگی فرد می‌تواند از جمله عوامل بروز این بیماری باشد. برای مثال استفاده از ظروف آلومینیومی برای طبخ غذا و یا نگهداری غذا به‌خصوص موادغذایی ترش در این ظروف از جمله عوامل خطرناک برای سیستم عصبی است.

در موارد دیگر بیماری‌های سیستم مغز و عصاب مانند «صرع» که به‌سبب بیماری نمی‌توانند گلوکز را به‌خوبی مصرف کنند برای تامین انرژی مجبور به استفاده از غذاهای چرب هستند، همچنین افرادی که رژیم‌های کتوژنیک را برای لاغری مناسب می‌دانند به سبب مصرف بیش از اندازه غذاهای چرب در معرض تولید کتون بیش از اندازه در بدن هستند و خود را در خطر ابتلا به آلزایمر قرار می‌دهند.

 

 

بیشتر بخوانید: یافته‌های جدید در مورد دلایل آلزایمر: ضربه‌ مغزِی خفیف هم خطرناك است

 

 

کدام غذاها باعث آلزایمر میشود؟

صرف‌نظر از جنبه‌های روحی‌وروانی زندگی فرد رعایت رژیم غذایی متعادل، مصرف غذای سالم، عدم مصرف غذای سرخ‌کردنی می‌تواند تا حد زیادی از بروز بیماری آلزایمر جلوگیری کند. مصرف غذاهایی با چربی بالا می‌تواند سلول‌های مغزی را اکسید کند. مصرف غذای سالم حاوی آنتی‌اکسیدان مثل سبزیجات، میوه‌ها، آلوی‌سیاه، انگور، انار، هویج، کلم‌رنگی، لبو و گوجه‌فرنگی از لطمه سلول‌های مغزی به سبب استفاده از غذاهای چرب کمک جلوگیری می‌کند.

 

تاثیر فستفود بر آلزایمر

 

نکته حائز اهمیت بعدی مصرف اسیدهای چرب و امگا3 است که به میزان زیادی سبب تقویت سلول‌های عصبی مغز می‌شوند بنابراین مصرف ماهی و یا مکمل‌های امگا3 علاوه بر جلوگیری از آسیب سلول‌های عصبی مغز در درمان بیماری‌هایی مانند افسردگی، m.s و صرع موثر است.

بنابراین مصرف غذای مناسب و کافی، سبزیجات، روغن زیتون و عدم مصرف فست‌فود و غذاهای پرچرب از جمله عواملی است که برای جلوگیری از بروز آلزایمر می‌توان نام برد، همچنین استفاده از رژیم مدیترانه‌ای که طول عمر را زیاد می‌کند می‌تواند از آسیب سلول‌های عصبی مغز جلوگیری کند.

متاسفانه افرادی که مبتلا به آلزایمر هستند برای غذاخوردن و حتی بلع با مشکلات فراوانی روبه‌رو هستند و در موارد پیشرفته‌تر احساس گرسنگی و تشنگی را نیز از دست می‌دهند و در معرض سوءتغذیه هستند، بنابراین نگهداری از این افراد توسط یک فرد سالم به منظور دریافت موادغذایی مناسبی که ذکر شد از جمله نکات مهم و ضروری است.

 

منبع: آرمان ملی

 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.