این کارها سلامت چشم شما را تضمین میکند
۱۰ عادت مهم که سلامت چشمانتان را تضمین میکند
دنیای قلم -با رعایت این موارد ساده و روزمره میتوان سلامت چشمها را بهبود بخشید و خطر بروز مشکلات بینایی را در آینده کاهش داد
۱ استفاده از عینک آفتابی
قرارگرفتن چشم در معرض اشعه ماوراءبنفش به مرور منجر به آسیب دیدن قدرت بینایی خواهد شد. به گفته آکادمی چشمپزشکی آمریکا، استفاده از عینک آفتابی پلاریزه با لنزهای دودی یا خاکستری میتواند اشعه uv خورشید را مسدود کند و خطر ابتلا به بیماریهای چشمی مانند آب مروارید، آفتاب سوختگی چشم، سرطان چشم و چروک دور چشم را کاهش دهد.
2 کاهش قرارگرفتن در معرض نمایشگر
قرارگرفتن طولانی مدت در معرض لوازم الکترونیکی مانند نمایشگر تلفن همراه، لپتاپ، تبلت و تلویزیون میتواند به خشکی چشم، دردهای گردن و شانه، تاری دید، سردرد، فشار چشم دیجیتال یا سندروم بینایی کامپیوتری منجر شود. انجمن بیناییسنجی آمریکا توصیه میکند برای جلوگیری از بروز سندروم بینایی کامپیوتری قانون ۲۰-۲۰-۲۰ را رعایت کنید. یعنی هنگام کار با نمایشگر هر ۲۰ دقیقه، به مدت ۲۰ ثانیه به چیزی در فاصله حداقل ۲۰ فوتی (6 متری) نگاه کنید.
3 استراحت هنگام خواندن کتاب
کتاب خواندن مداوم هم مانند استفاده از نمایشگر میتواند به بروز نزدیکبینی منجر شود. در هنگام مطالعه کتاب هم قانون ۲۰-۲۰-۲۰ را رعایت کنید. به منظور فراموش نکردن، میتوانید برای هر ۲۰ دقیقه یک زنگ هشدار تنظیم کنید.
4 ورزش
به گزارش «برترین ها»طبق گفته آکادمی چشمپزشکی آمریکا ورزش منظم میتواند باعث بهبود عملکرد عروق خونی چشم، کاهش خطر ابتلا به گلوکوم و رتینوپاتی دیابتی شود. حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت هوازی متوسط در هفته به علاوه 2 روز تمرین قدرتی برای عضلات لازم است. علاوه بر این میتوانید به منظور کاهش تنش و فشار چشم به انجام تمرینات چشمی بپردازید.
۵ وقتگذرانی در خارج از منزل
تحقیقات نشان میدهد کودکانی که در خارج از منزل وقت میگذرانند، در نوجوانی و بزرگسالی کمتر دچار نزدیکبینی میشوند. چه کودک و چه بزرگسال، وقتگذرانی در خارج از منزل را فراموش نکنید. یادتان باشد حتما از عینک آفتابی استفاده کنید.
۶ ترک سیگار
به گفته سازمان غذا و داروی آمریکا، سیگارکشیدن میتواند خطر ابتلا به بیماریهای چشمی مانند آب مروارید یا دژنراسیون ماکولا مرتبط با افزایش سن را افزایش دهد. جالب است بدانید در افراد سیگاری احتمال ابتلا به آب مروارید حدود دو تا سه برابر و خطر ابتلا به بیماری دژنراسیون ماکولا حدود چهار برابر بیشتر از دیگر افراد است.
۷ تغذیه مناسب
خوردن غذاهای غنی از ویتامین های a، e، c، بتاکاروتن، امگا ۳، لوتئین، زاگزانتین و روی میتواند به رشد سلولی، کاهش التهاب بافت چشم و جلوگیری از آسیب به چشمان توسط رادیکالهای آزاد کمک کند.
*ویتامین a و بتاکاروتن: زردآلو، هویج، طالبی، سیب زمینی شیرین، فلفل قرمز، پنیر ریکوتا و انبه
*ویتامین c: گریپ فروت، پرتقال، لیمو، نارنگی، هلو، توت فرنگی، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای قرمز
*ویتامین e: آووکادو، بادام، کره بادام زمینی، جوانه گندم، تخمه آفتابگردان
*امگا ۳: ماهی
*لوتئین و زیگزانتین: کلم، کلم بروکلی، تخم مرغ، نخود، کلم پیچ، اسفناج، کاهوی رومی، شلغم
*روی: لوبیای لیما، لوبیای چشم بلبلی، نخود سیاه، گوشت قرمز بدون چربی، صدف خوراکی، غلات غنی شده، مرغ
۸ خودداری از مالیدن چشمها
خشکی و خستگی چشم از جمله مواردی هستند که شما را به مالیدن چشمانتان متمایل میکنند و این کار در نهایت منجر به مشکلاتی مانند کاهش یا تاری دید، سردرد، التهاب، حساسیت چشم و ورود باکتری و ویروس به چشمان شما میشود. به جای مالیدن چشمها، با مشورت پزشک از قطرههای چشمی برای مرطوب کردن چشمانتان استفاده کنید.
9 شستوشوی دستها
پیش از دست زدن به صورت، چشمان و لنزهای تماسی، حتما دستانتان را بشویید. حدود ۴۵ میلیون آمریکایی از لنزهای تماسی استفاده میکنند و از هر ۳ نفر، یک نفر دچار عوارض چشمی و از هر ۵ نفر، یک نفر به عفونت ناشی از لنزهای تماسی و آسیب قرنیه مبتلا میشود.
10پاک کردن آرایش
بعد از یک روز طولانی، پاک کردن باقیمانده لوازم آرایش از روی صورت اغلب خستهکننده به نظر میرسد. انجام این کار به حفظ سلامت چشم و کاهش خطر ابتلا به بلفاریت یا التهاب پلک کمک میکند. اگر به عفونت چشم مبتلا شدهاید، لوازم آرایش چشم خود را پس از بهبود تغییر دهید، هرگز لوازم آرایش خود را به دیگران قرض ندهید و از لوازم آرایش دیگران هم استفاده نکنید.