روش مناسب نگهداری از سیب زمینی

روش مناسب نگهداری از سیب زمینی

سیب‌زمینی یکی از پرمصرف‌ترین مواد غذایی در هر خانه‌ای است که باید خارج از یخچال نگهداری شود؛ برای همین توجه به نکاتی برای افزایش ماندگاری آن مهم است

دنیای قلم - سیب زمینی یکی از پرمصرف‌ترین مواد غذایی به شمار می‌رود که در سبد غذایی خانواده‌های ایرانی قرار دارد. این ماده غذایی طرفداران بسیاری دارد و به همین دلیل در اغلب موارد بیش از نیاز روزانه خریداری می‌شود. از این رو نگهداری آن در خانه مانند نگهداری پیاز برای مدتی طولانی به شگرد‌های خاصی نیاز دارد. روش نگهداری سیب زمینی در سالم ماندن آن بسیار مهم است. به همین دلیل قصد داریم در این مطلب به نقل از «چی‌شی» با روش درست نگهداری این ماده غذایی آشنا شویم. 


1خنک بودن محل نگهداری


 هر ماده غذایی برای سالم ماندن باید در مکانی خنک و با دمای پایین قرار بگیرد. سیب زمینی نیز از این قاعده مستثنا نیست و نگهداری از آن در محل سرد و خشک عمر آن را طولانی‌تر می‌کند. بنابراین دمای نگهداری آن بسیار مهم است. به طوری که قرار دادن سیب زمینی در دمای بین ۶ تا ۱۰ درجه سانتی‎گراد نگهداری آن را برای ماه‌ها امکان‌پذیر می‌کند. در این دما، خراب و پوسیده شدن سیب زمینی به کندی روی می‌دهد. همچنین قرارگیری این ماده غذایی در دمای گفته شده می‌تواند در اغلب موارد ویتامین c موجود در آن را حفظ کند.


 
2 تاریک بودن مکان


 بهتر است سیب زمینی را در محلی تاریک و دور از نور نگهداری کنید. این روش نیز باعث افزایش ماندگاری این ماده غذایی خواهد شد. قرارگیری سیب زمینی در معرض نور خورشید یا نور فلورسنت ماده‌ای به نام کلروفیل ایجاد می‌کند که پوست سیب زمینی را به رنگ سبز تغییر می‌دهد. علاوه بر آن نور خورشید می‌تواند یک ماده سمی به نام سولانین را درون سیب زمینی ایجاد کند. می‌توان از یک پارچه تیره رنگ برای پوشاندن سیب زمینی استفاده کرد.


3 جدا کردن سیب زمینی از دیگر مواد


یک روش نگهداری سیب زمینی قرارگیری آن به طور جداگانه است. هیچ گاه نباید سیب زمینی و پیاز را با یکدیگر در یک مکان قرار داد. زیرا باعث جوانه زدن سیب زمینی خواهد شد. طبق تحقیقات انجام شده گاز‌هایی که از برخی مواد غذایی و یا سبزی‎هایی همانند پیاز تولید می‌شود، می‌تواند روند جوانه زدن  سیب زمینی را تسریع کند.


 
4 خارج از یخچال


اگر چه سیب زمینی در محیط سرد و خشک طول عمر بیشتری خواهد داشت، اما قرار دادن آن در یخچال یا فریزر به هیچ عنوان پیشنهاد نمی‌شود. زیرا سرمای بیش از اندازه سبب تبدیل نشاسته درون سیب زمینی به قند می‌شود. این فرایند باعث شیرین شدن سیب زمینی می‌شود. بنابراین نگهداری سیب زمینی در دمای بسیار پایین نیز کار درستی نیست. البته سیب زمینی‌های پخته را می‌توان درون یخچال یا فریزر نگهداری کرد. اما بهتر است آن‌ها درون یک ظرف بدون در و یا پاکت‌های کاغذی قرار بگیرند. این روش علاوه بر ایجاد جریان هوا، از تجمع رطوبت جلوگیری می‌کند. در صورتی که جریان هوا وجود نداشته باشد، رطوبت ایجاد شده می‌تواند محیطی برای رشد قارچ و کپک فراهم کند.


 
5 شستن قبل از مصرف


 یک روش نگهداری سیب زمینی قرار دادن آن در انباری است. زمانی که قرار است سیب زمینی در انبار نگهداری شود باید مقداری خاک روی آن باقی مانده باشد.
 هرگز در زمان انبارکردن سیب زمینی آن را نشویید. این کار باعث افزایش رطوبت آن می‌شود. افزایش رطوبت نیز در نهایت به رشد قارچ‌ها و باکتری‌ها می‌انجامد. سیب زمینی تنها در زمان مصرف باید شسته شود.   

 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.