خواص خیار که نمیدانید
خیار ضد سرطان و دوست سلامت استخوان
دنیای قلم - با آنکه بیشتر مردم خیار را در خانواده سبزیجات و صیفیجات جای میدهند، این ماده غذایی نوعی میوه بهشمار میرود؛ میوهای بسیار مغذی و آبدار. به همین دلیل، منبع خوبی برای تامین آب بدن است و از آنجا که کالری، چربی، کلسترول، و سدیم کمی دارد، برای بدن بسیار مفید است.
به گزارش «وریول هلث»، مزایای این میوه از آبرسانی تا کاهش برخی بیماریها و همچنین سلامت پوست را شامل میشود که در ادامه خواص آن را مرور میکنیم:
آبرسانی| خیار، با داشتن ۹۶ درصد آب، در آبرسانی به بدن رقیب کاهو محسوب میشود. بنابراین، منبع بسیار خوبی برای آبرسانی است.
سلامت استخوان| محتوای زیاد ویتامین k در خیار باعث می شود این میوه به عنوان منبعی عالی برای سلامت استخوانها شناخته شود. مطالعات نشان میدهد که سطح پایین ویتامین k در بدن افراد با میزان زیاد شکستگی استخوان ارتباط دارد.
ضد سرطان| خیار حاوی پلیفنولهایی به نام لیگنان است. پلیفنول ترکیبی گیاهی است که بهعنوان آنتیاکسیدان عمل میکند. این ترکیبات گیاهی برای سلامت بدن مزیتهای بسیاری دارد، از جمله در کاهش خطر برخی از سرطانها نقش دارد. محققان دریافتهاند که مصرف لیگنان در افراد یائسه مبتلا به سرطان پستان مرگومیر ناشی از این بیماری را در این افراد به طور چشمگیری کاهش میدهد.
سلامت قلبی-عروقی| خیار حاوی فلاونوئیدها یا مواد مغذی گیاهی است که برای سلامت قلب مفیدند. محققان دریافتهاند که فلاونوئیدها، بهدلیل داشتن خواص زیر، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهند.
دیابت| طبق یافتههای پژوهشی، خیار حاوی آنتیهایپرگلیسمی است، به این معنی که میزان گلوکز در خون را کاهش میدهد. افراد مبتلا به دیابت در تنظیم انسولین و عملکرد قند خون مشکل دارند. خیار یکی از مکملهای رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت است که به تنظیم قندخون کمک میکند.
التهاب| خیار و پوست آن، بهدلیل خاصیت ضدالتهابی که دارد، معمولا بهصورت موضعی روی پوست استفاده میشود. از برشهای خیار برای کاهش پف چشم و تسکین آفتابسوختگی نیز استفاده میشود، زیرا این میوه تحریک ناشی از آفتابسوختگی را آرام و پوست را خنک میکند و موجب کاهش تورم میشود.
چه کسانی باید از خوردن خیار پرهیز کنند؟
مشکلات گوارشی| مصرف خیار در برخی از افراد موجب حالت گازدار شدن معده یا سوءهاضمه میشود. اگر سندروم روده تحریکپذیر یا بیماری گوارشی دیگر دارید، در مصرف خیار احتیاط کنید.
اختلال لخته شدن خون| اگر اختلال انعقاد خون دارید یا از داروهای رقیقکننده خون استفاده میکنید، در خوردن خیار زیادهروی نکنید، زیرا غذاهای سرشار از ویتامین کا ممکن است با رقیقکنندههای خون تداخل اثر داشته باشد.
آلرژی| اگر تب یونجه یا رینیت آلرژیک دارید، ممکن است مستعد ابتلا به سندروم آلرژی دهانی بر اثر خوردن خیار باشید. سندروم آلرژی دهانی نوعی حساسیت غذایی است که با واکنش به خوردن برخی مواد غذایی مانند میوهها و دانهها و سبزیجات ایجاد میشود و اغلب با التهاب مخاط بینی همراه است.