سم بوتولیسم در کدام کنسروها موجود است

سم بوتولیسم در کدام کنسروها موجود است

خطرات جدی مصرف مواد غذایی آلوده و کنسروهای برآمده

دنیای قلم -مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فراورده‌های سلامت‌محور سازمان غذا و دارو درباره مسمومیت غذایی موسوم به «بوتولیسم» از کشنده‌ترین انواع مسمومیت‌ها هشدار داد. بیماری «بوتولیسم» از طریق یک سم قوی و کشنده به نام سم بوتولینوم ایجاد می‌شود. این سم توسط باکتری به نام «کلوستریدیوم بوتولینوم» ترشح می‌شود. باکتری‌های سازنده سم بوتولینوم به طور طبیعی در بسیاری از نقاط یافت می‌شوند اما به ندرت اتفاق می‌افتد که مردم را بیمار کنند.


 چه کسانی در معرض بوتولیسم هستند؟


 بوتولیسم انواع مختلفی دارد؛ اما یکی از شایع‌ترین انواع آن که بوتولیسم منتقل شده از طریق غذاست در صورت خوردن غذای آلوده به سم بوتولینوم، اتفاق می‌افتد. عمدتاً کسانی‌که از غذاهای تهیه شده آماده از منابع نامعلوم (کنسروها و سایر غذاهایی که به صورت خانگی و بدون کنترل بهداشتی تهیه شده‌اند) استفاده می‌کنند یا غذاهای کنسرو شده را قبل از مصرف به خوبی حرارت نمی‌دهند، بیشتر در معرض خطر ابتلا قرار دارند.


 بوتولیسم می‌تواند منجر به مرگ شود


بوتولیسم می‌تواند منجر به مرگ بیمار در اثر ابتلا به نارسایی تنفسی شود! با این حال، به دلیل توسعه مراقبت‌های پزشکی مدرن، امروزه احتمال مرگ در افراد مبتلا به بوتولیسم بسیار کمتر از گذشته است. طبق اعلام وزارت بهداشت، در سال گذشته حدود ۲۱۳ مورد مشکوک و مبتلا به بوتولیسم در کشور شناسایی شده است. در همین زمینه زهرا جهانگرد، مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فراورده‌های سلامت‌محور سازمان غذا و دارو با بیان این که مسمومیت با مواد غذایی می‌تواند بر اثر آلودگی غذا در جریان تولید فراورده‌های غذایی، تهیه و نگهداری آن‌ها ایجاد شود، اظهار کرد: نوعی از مسمومیت غذایی موسوم به  «بوتولیسم»  از کشنده‌ترین انواع مسمومیت‌ها به شمار می‌رود.


 مصرف کدام مواد غذایی باعث ابتلا می‌شود؟


وی افزود: بوتولیسم نوعی مسمومیت است که بر اثر مصرف مواد غذایی که در شرایط نامناسب و غیربهداشتی تهیه و نگهداری شده‌اند از جمله سوسیس، کالباس، کنسرو ماهی، کنسرو ذرت، کنسرو لوبیا، کشک خام و عسل طبیعی ایجاد می‌شود.


 نشانه‌های بوتولیسم چیست؟


جهانگرد ادامه داد: علایم و نشانه‌های بوتولیسم به‌صورت تأخیری و ۱۲ تا ۲۴ ساعت بعد از مصرف غذای آلوده به باکتری و به‌صورت تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک، عدم توانایی حرکتی، سختی در بلع، اختلال تکلم و یبوست ظاهر می‌شود.


 از مصرف این کنسروها بپرهیزید!


مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فراورده‌های سلامت‌محور سازمان غذا و دارو درباره راه پیشگیری از این نوع مسمومیت غذایی تصریح کرد: از مصرف کنسروهایی که در قوطی آن‌ها آثار نشت، برآمدگی و فرورفتگی و زنگ‌زدگی مشاهده می‌شود، خودداری کنید. به گفته وی، در صورت بروز علایم مشکوک به ابتلا به بوتولیسم باید سریع به پزشک یا یک مرکز اورژانس مراجعه کرد.

 

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.