سفر پرحاشیه قالیباف به مسکو

سفر پرحاشیه قالیباف به مسکو

پروتکل‌های سختگیرانه، دیدار پوتین با رئیس مجلس ایران را حاشیه‌ساز کرد. در این رابطه بیشتر بخوانید.

دمیای قلم_ چندی پیش بود که همشهری در خبری اعلام کرد رئیس مجلس شورای اسلامی قصد دارد در سفری به روسیه با ولادیمیر پوتین دیدار کند. درباره این خبر جزئیات بیشتری اعلام نشد. فقط همین رسانه نوشت که پوتین برای دیدار با قالیباف شرط و شروط بهداشتی وضع کرده از جمله این که او باید دوبار قبل از دیدار خود تست بدهد. دیروز رسانه‌‌ها اعلام کردند که قالیباف امروز راهی مسکو می‌شود و با پوتین دیدار می‌کند، اما عصر دیروز گفته شد که پوتین نماینده‌‌‌‌ای را برای دریافت پیام رهبر انقلاب از قالیباف تعیین کرده است.

آنطور که در خبرهای غیررسمی آمده است، علت تعویق در انجام سفر قالیباف به روسیه، قطعی‌نشدن زمان ملاقات با پوتین بوده است. با توجه به روند مرسوم دیدارهای پوتین و احتیاط‌های خبرساز او در حفظ سلامتی‌اش، دیدارکننده رئیس‌جمهور روسیه باید  ۱۵‌روز در قرنطینه بماند. به همین دلیل پیشنهاد داده شده که قالیباف در تهران و در فرودگاه روسیه آزمایش کرونا بدهد که آنها نیز این موضوع را پذیرفته‌اند. به هرروی، قالیباف به‌زودی عازم مسکو می‌شود و در مقام رئیس مجلس، قبای واسطه‌گری روابط میان تهران و مسکو را هم بر تن خواهد کرد؛ قبایی که حکایت از فعالیت بیشتر و پردامنه‌تر او در عالم سیاست داخلی و خارجی ایران دارد.»

 

 

بیشتر بخوانید: محکومیت دیپلمات ایرانی در دادگاه بلژیک

 

 

سفری با ابعاد اقتصادی

 

قالیباف

 

جزئیات این سفر تا دیروز علنی نشده بود تا این که روز گذشته نه دفتر قالیباف بلکه یک نماینده درباره این سفر توضیح داد.

مجتبی توانگر عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر این که ابعاد اصلی سفر قالیباف به روسیه، اقتصادی است، گفت:«در دیدار با پوتین، مواضع صریح نظام درخصوص برجام، تعاملات اقتصادی با روسیه، فروش نفت و... ابراز و پیامی نیز به رئیس‌جمهور روسیه تقدیم خواهد شد.»

او افزود: «روسیه بیش از ۲۸۰ میلیارد دلار واردات دارد که به دلیل همسایگی این فرصت و مزیت بزرگی برای کشورمان است که به دلیل ناکارآمدی و نگاه نامتوازن به غرب و شرق، سهم ایران از این بازار کمتر از یک درصد است.» وی در مورد توافقنامه اقتصادی اوراسیا گفت:«با رایزنی‌های پارلمانی که در حال انجام است پیوستن ایران به این توافقنامه مراحل پایانی خود را طی می‌کند.»

توانگر افزود: «با الحاق ایران به کشورهای اوراسیا(روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، ارمنستان و بلاروس) بازار بزرگی از محصولاتی ویژه در اختیار تولیدکنندگان و صنعت‌گران ایرانی خواهد بود که می‌توانیم گام موثر دیگری در خنثی‌کردن تحریم‌ها برداریم.» وی در خصوص مبادلات بانکی با روسیه اظهار داشت: «حدود ۴۰درصد از مبادلات تجاری ایران و روسیه با ریال و روبل انجام می‌گیرد.»

توانگر افزود: «برای تعمیق این موضوع و پایان‌بخشی به سلطه دلارآمریکا، کارگروه مشترک مالی و بانکی بین دو کشور شکل گرفته است.» وی یادآور شد:«مجلس روسیه در تابستان سال جاری رسما از محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی برای سفر به این کشور دعوت به عمل آورده بود.»

 

 

بیشتر بخوانید: تصمیم بایدن در قبال برجام چیست؟
 

 

روسیه؛ شریک ایران در روزهای تحریم

 

روسیه

 

روسیه یکی از شرکای مهم ایران بخصوص در روزهایی که ایران در تحریم هست، محسوب می‌شود. پیش از این پوتین در سفری به تهران با رهبر انقلاب دیدار و هدیه‌‌‌‌ای را به ایشان تقدیم کرده بود. هنوز جزئیاتی از پیام رهبری به پوتین منتشر نشده است. در این راستا محمدحسین فرهنگی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس دیروز به خبرنگاران درباره سفر قالیباف به روسیه و پیامی که از طرف رهبر انقلاب برای رئیس جمهور فدراسیون روسیه خواهد داشت، گفت: از جزئیات نامه اطلاعی ندارم و صحیح نیست که مطرح شود.

 

اما دیروز عصر خبری تازه از این دیدار و سفر منتشر شد. مجتبی توانگر نماینده تهران دوباره در مصاحبه‌‌‌‌ای جداگانه اعلام کرد: «خبری که بنده در خصوص نهایی شدن دیدار دکتر قالیباف با ولادیمیر پوتین اطلاع‌رسانی کردم، دقیق و تایید شده نبود. البته دیدار با رئیس‌جمهور روسیه در دستور کار و در حال برنامه‌ریزی بوده است، اما دیدار با پوتین در روسیه پروتکل‌های ویژه‌ای دارد که دکتر قالیباف پروتکل‌های بهداشتی دیدار با پوتین را نپذیرفته است.»


وی افزود: «به همین جهت پوتین برای دریافت پیام مهم مقام معظم رهبری، نماینده ویژه معرفی کرد و پیامی که رئیس مجلس در این سفر حامل آن هستند در دیدار با نماینده معرفی شده توسط پوتین طرح خواهد شد.»


هرچند تاکنون گفته شده که این سفر اقتصادی است، اما ترکیبی از نماینده‌‌هایی در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی قالیباف را نیز همراهی می‌کنند.  مجتبی ذوالنوری رئیس کمیسیون‌امنیت ملی و سیاست خارجی، ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون‌ امنیت ملی و سیاست خارجی و فریدون عباسی رئیس کمیسیون‌انرژی مجلس از جمله این افراد هستند.

 

 

منبع: همدلی

 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.