آیا کرونا در غذاها ماندگار است؟

آیا کرونا در غذاها ماندگار است؟

آیا مواد غذایی شامل خود غذا و بسته بندی غذا می‌تواند باعث سرایت ویروس به بدن شوند؟ در این باره بیشتر بخوانید


دنیای قلمـ  امیرمحمد مرتضویان رییس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص اطلاعات جدید مربوط به غذا، تغذیه و کرونا با اشاره به نتایج مطالعات انجام شده در این مرکز تحقیقات  و انیستیو توضیح داد که آیا مواد غذایی شامل خود غذا و بسته بندی غذا می‌تواند باعث سرایت ویروس به بدن شوند و بیان داشت: تحقیقات ما نشان داده که این احتمال وجود دارد ولی سازمان جهانی بهداشت قویا در ابتدا اعلام کرد که سرایت کرونا از طریق غذا صورت نمی گیرد.
وی در خصوص انتقال میکروب و باکتری به بدن گفت: یا غذاها خاستگاه میکروب هستند و یا اینکه آلودگی ثانویه صورت می‌گیرد یعنی به نحوی غذا آلوده شده و بعد آن آلودگی وارد بدن شده است.

 

بیشتر بخوانید: افزایش ابتلا و مرگ کودکان براثر کرونا

 

عطسه و سرفه غذا را آلوده می‌کند

 

ybh1


وی خاطر نشان کرد: در مورد کرونا فرضیه اول کمتر محتمل است یعنی غذا خاستگاه ویروس باشد که البته تحقیقاتی در این رابطه در جریان است ولی از طریق غذای آلوده به ویروس یا از طریق ترشحات تنفسی فرد مبتلا این احتمال یعنی سرایت الودگی از طریق غذای آلوده به انسان وجود دارد و اکنون ثابت شده است که اگر فردی آلوده به کرونا باشد با یک عطسه و سرفه می تواند غذا را آلوده کند و این آلودگی را به سایرین منتقل کند.

 

بیشتر بخوانید: آیا ممکن است دوباره به ویروس کرونا آلوده شویم؟

 

 

 

 

 

کرونا در شیر باقی می‌ماند

 

ybh

مرتضویان افزود: بر اساس این فرضیه کرونا را به انواع بسترهای غذایی تزریق کردیم تا ببینیم که در این بسترها می‌تواند بماند یا خیر؟، در مورد لبنیات یافته‌های تکان دهنده ای داشتیم در خصوص شیر پاستوریزه که به اکثر افراد توصیه می‌شود که مصرف کنند؛ پاستیرازسیون معمولی  ۷۵ درجه سیلیسیوس به مدت ۱۵ ثانیه است که در از بین بردن این ویروس در شیر پرچرب ناتوان بود و عملاً دیده می‌شود که کرونا باقی می ماند.


وی تاکید نمود: توصیه می‌شود که  بخصوص در مورد شیر های چرب دمای 80 درجه تا یک دقیقه، اعمال شود، میدانیم که اگر شیر 3 درصد چربی داشته باشد حداقل باید این دما را ببیند به خصوص در مورد شیر سنتی چون از طرق مختلف احتمال آلودگی دارد ولی در مورد شیر صنعتی دخالت افراد و احتمال آلودگی کمتر است.

 

 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.