در هوای آلوده فست فود نخورید

در هوای آلوده فست فود نخورید

در هوای آلوده چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟ از مصرف چه غذاهایی پرهیز کرده و از کدام مواد غذایی بیشتر استفاده کنیم؟ اینجا را بخوانید.

دنیای قلمـ یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی به مردم توصیه کرد، در روزهایی که آلودگی هوا تشدید شده و به مرحله خطرناک رسیده، از مصرف غذاهای نامناسب فرآوری‌شده و مملو از اکسیدان مانند فست‌فودها به‌شدت خودداری کنند.

کوروش صمدپور با بیان اینکه با سردشدن هوا، هر سال در شهرهای بزرگ شاهد پدیده وارونگی هوا و افزایش غلظت آلاینده‌ها هستیم، افزود: این آلودگی به‌شدت، سلامتی جسمی‌و روحی اقشار مختلف جامعه را تهدید می‌کند.

 

آیا استفاده از ماسک در هوای آلوده تاثیرگذار است؟

ماسک

وی ادامه داد: آلودگی هوا در حالت حاد مشکلاتی همچون تنگی‌نفس، تشدید آسم، حساسیت‌های تنفسی، سردرد و حالت تهوع به‌وجود می‌آورد، اما قرارگرفتن طولانی‌مدت در این شرایط ممکن است به بیماری‌های جدی‌تری همانند بیماری‌های قلبی‌وعروقی و انواع سرطان منجر شود. این متخصص تغذیه، به همه افراد جامعه به‌خصوص افراد آسیب‌پذیر، زنان باردار، سالمندان و کودکان در خانه ماندن در روزهای شدت یافتن آلودگی را توصیه کرد و یادآور شد: اما افرادی که مجبور به خارج شدن از منزل برای حضور در محل کار هستند، باید نکات مهمی ‌را رعایت کنند تا در معرض آسیب‌های آلودگی هوا قرار نگیرند.

صمدپور در پاسخ به اینکه ماسک‌زدن می‌تواند جلوی ورود آلاینده‌ها به بدن را بگیرد یا نه؟ توضیح داد: ماسک نمی‌تواند خیلی کمک‌کننده در برابر آلودگی هوا باشد زیرا ذرات آلاینده به قدری ریز است که از ماسک‌های معمولی هم عبور می‌کنند.

 

 

بیشتر بخوانید: تغذیه مخصوص هوای آلوده چیست؟

 

 

برای کاهش تاثیر آلاینده‌ها چه کاری انجام دهیم؟

آلودگی هوا

این رژیم درمانگر، با تاکید بر اینکه تغذیه مناسب می‌تواند مقداری از اثرات مخرب آلاینده‌ها بکاهد، توضیح داد: آلاینده‌های معلق در هوا نقش عوامل شر یا اکسیدان‌ها را بازی می‌کنند یعنی رادیکال‌های آزادی هستند که وارد بدن می‌شوند و می‌توانند نقش‌های مخرب متعددی داشته باشند. این اکسیدان‌ها در طولانی مدت حتی می‌توانند به بالفعل‌شدن سلول‌های سرطانی در بدن منجر و تشدیدکننده بیماری‌های قلبی‌وعروقی شوند.

وی ادامه داد: بدن با آنتی‌اکسیدان‌ به مبارزه با این رادیکال‌های آزاد می‌پردازد؛ آنتی‌اکسیدان که نقش عوامل خیر را دارد که با این عوامل شر مبارزه می‌کند. صمدپور با این توضیح که منبع عوامل شر یا اکسیدان‌ها صرفا آلاینده‌ها نیستند و گاهی به‌صورت فست‌فود و غذاهای نامناسب فرآوری‌شده ظهور و بروز می‌کنند، تاکید کرد: پس باید در دوران افزایش آلاینده‌ها، کمتر از فست‌فود و بیشتر از موادی حاوی آنتی‌اکسیدان استفاده کرد.

 

 

بیشتر بخوانید: آلودگی هوا چه خطراتی برای بهبودیافتگان کرونا دارد؟
 

 

افزایش استفاده از ویتامین c

آلودگی هوا

متخصص تغذیه، چند ویتامین را سردسته آنتی‌اکسیدان‌ خوب برای مبارزه با اثرات مخرب آلاینده‌های هوا دانست و گفت: ویتامین «c» که در انواع مرکبات از جمله لیمو که خوشبختانه در فصل سرما به سبد غذایی خانوارها اضافه می‌شود بهترین منبع آنتی‌اکسیدان است که استفاده از آن بسیار مناسب برای مقابله با اثرات آلاینده‌ها است.

وی افزود: همچنین سبزیجات برگ سبز، فلفل‌دلمه‌ای و میوه کیوی حاوی ویتامین c هستند که باید در برنامه غذایی روزانه گنجانده شود. فراموش نکنیم که ویتامین c نسبت به حرارت مقاوم است بنابراین وقتی این سبزی‌ها در غذا پخت می‌شود چندان نمی‌توان از اثرات ویتامین c آن بهره برد و ترجیحا ویتامین c را از سبزیجات و میوه‌های تازه باید استفاده کرد.

 

 

بیشتر بخوانید: آلودگی هوا چه تاثیری بر سلامت افراد دارد؟

 

 

استفاده بیشتر از روغن زیتون

آلودگی هوا

صمدپور با بیان اینکه ویتامین «e» از دیگر ویتامین‌های مبارز با آلودگی هوا و اکسیدان‌ها است، گفت: این ویتامین در انواع مغزها و روغن‌های گیاهی وجود دارد. بنابراین توصیه این است که از روغن زیتون در این فصل بیشتر استفاده شود که هم حاوی امگا3 و هم ویتامین e است. وی افزود: ویتامین «a» هم نقش موثری در مقابله با آلودگی هوا دارد که در میوه‌های زرد مانند موز، هویج، انبه وکدوتنبل وجود دارد. پس به افراد در معرض آلودگی هوا پس از یک روز کاری، سالادکاهو همراه با کلم، هویج و روغن زیتون توصیه می‌شود تا اثرات آلاینده‌ها را در بدن از بین ببرد.

صمدپور یادآور شد: همواره شنیدیم که در مواردی که آلاینده زیاد است شیر مصرف شود زیرا شیر حاوی منبع خوب کلسیم فسفر و املاح دیگر است. اما فراموش نکنیم که شیر برای مواردی که آلودگی با سرب بیشتر است کمک‌کننده‌تر است. اما در مورد آلاینده اخیر که بیشتر ناشی از مازوت است شیر چندان کمک‌کننده نیست و فقط به‌عنوان یک ماده غذایی خوب باید استفاده شود.

  

 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.