خواص حیرت انگیز زنجبیل؛ تسکین دهنده درد، ضدسرطان، ضد التهاب

خواص حیرت انگیز زنجبیل؛ تسکین دهنده درد، ضدسرطان، ضد التهاب

زنجبیل چیست؟ چه خواصی دارد؟ مضرات آن کدام است؟ اینجا را بخوانید.

دنیای قلم-  زنجبیل گیاهی خوراکی، ادویه یا گیاه دارویی است که از شاخه کورکومین است و از ریشه گیاهان zingiber officinale می‌باشد. این گیاه حاوی آنتی کسیدانهای قدرتمند است و خاصیت ضد التهابی دارد و برای درمان بیماری های گوناگون استفاده می شود.

 

ترکیب شیمایی زنجبیل چیست؟ 

مهم ترین ترکیبات زنجبیل شامل مواد بودار سوزاننده ای است که بیشتر اثرات اصلی آن مربوط به همین مواد است.

ترکیبات اصلی آن شامل: انواع قندها (50 تا 70 درصد)، چربی ها ( 3 تا 18 درصد) اولئورزین (4 تا 5/7درصد) و ترکیبات سوزاننده (1 تا 3 درصد) است.

یک قاشق غذاخوری زنجبیل تازه(6 گرم) حاوی 5 کالری، یک گرم کربوهیدرات و مقدار بسیار جزئی چربی، پروتئین و فیبر می باشد.

 

بیشتر بخوانید: انفیه چیست؟ + خواص و مضرات

 

خواص زنجبیل

خواص زنجبیل چیست؟

  • زنجبیل تهوع و استفراغ، کم اشتهایی، بی اشتهایی روانی، اسپاسم روده، برونشیت، مشکلات روماتیسم را کاهش می دهد. 
  • زنجبیل بخاطر داشتن جینجرول که مهم ترین جزء تشکیل دهنده و مسئول ایجاد طعم و مزه در این گیاه می باشد، خاصیت ضد سرطانی داشته و از رشد سلول های سرطانی مخصوصا سرطان روده بزرگ در انسان جلوگیری می کند. همچنین شواهد محدودی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف زنجبیل در کاهش سرطان پانکراس، سرطان سینه و سرطان تخمدان مؤثر است.
  • زنجبیل دارای آنتی اکسیدان‌ها و ترکیبات زیست‌فعال است که مانع از واکنش‌های التهابی در مغز می‌شود.
  • استفاده از سه تا پنج گرم زنجبیل هر روز به مدت دو تا سه ماه باعث کاهش لیپوپروتئین های ldl (کلسترول بد) می شود.
  • ریشه زنجبیل دارای خاصیت ضد التهابی است و مصرف ریشه می تواند باعث کاهش سیگنال های سلولی شود که باعث التهاب (یا تورم) می شود.
  • زنجبیل دارای خاصیت ضد باکتریایی قوی است و به سالم نگه داشتن دهان کمک می کند.
  • زنجبیل به کنترل قند خون کمک کرده و ابتلا به دیابت را کاهش می دهد. دانشمندان بر این باورند که ترکیبات موجود در زنجبیل به بدن کمک می کند تا از انسولین به طور مؤثر استفاده کند.
  • زنجبیل تسکین به کاهش درد دوران قاعدگی کمک می کند.
  • خاصیت ضد التهابی همراه با آنتی اکسیدان های زنجبیل می توانند از آسیب به dna جلوگیری کرده و سطح استرس را کاهش دهند، هر دو ممکن است شروع بیماری مزمن را به تاخیر بیاندازند. این خواص می توانند به مقابله با بیماری های قلبی، بیماری ریه و فشار خون بالا کمک کنند.
  • زنجبیل تازه دارای ماده فعالی است که  باعث رشد باکتری ها به چندین شکل شده و به بدن در مقابله با عفونت کمک می کند.

  • زنجبیل منبع اصلی دکونژستان (ماده‌ی ضد احتقان) است و به همین دلیل باعث سهولت سرماخوردگی می شود.

  • خواص ضدعفونی‌کننده‌ی زنجبیل برای مبارزه با قارچی که باعث شوره می‌شود عالی است و ترکیب آب و کمی زنجبیل رنده شده و اسپری آن به طور مستقیم روی پوست سر به از بین رفتن شوره ها کمک می کند.

 

موارد منع استفاده زنجبیل

  • در کودکان زیر دو سال نباید استفاده شود.
  • مصرف زیاد زنجبیل موجب سوزش سردل می شود.
  • افرادی که سنگ کلیه دارند، باید قبل از مصرف زنجبیل حتما با پزشک خود مشورت نمایند.
  • اگر داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین و آسپیرین مصرف می کنید، زنجبیل نخورید.
  • مصرف زیاد زنجبیل ممکن است با داروهای قلبی و دیابت تداخل نماید.
  • مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی باید در حد متعادل باشد.
  • مصرف زیاد زنجبیل ممکن است باعث اختلالات سیستم عصبی مرکزی گردد.

 

منابع: برنا - عصر ایران - چطور

 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.