دنیای قلم- زنجبیل گیاهی خوراکی، ادویه یا گیاه دارویی است که از شاخه کورکومین است و از ریشه گیاهان Zingiber officinale میباشد. این گیاه حاوی آنتی کسیدانهای قدرتمند است و خاصیت ضد التهابی دارد و برای درمان بیماری های گوناگون استفاده می شود.
مهم ترین ترکیبات زنجبیل شامل مواد بودار سوزاننده ای است که بیشتر اثرات اصلی آن مربوط به همین مواد است.
ترکیبات اصلی آن شامل: انواع قندها (50 تا 70 درصد)، چربی ها ( 3 تا 18 درصد) اولئورزین (4 تا 5/7درصد) و ترکیبات سوزاننده (1 تا 3 درصد) است.
یک قاشق غذاخوری زنجبیل تازه(6 گرم) حاوی 5 کالری، یک گرم کربوهیدرات و مقدار بسیار جزئی چربی، پروتئین و فیبر می باشد.
بیشتر بخوانید: انفیه چیست؟ + خواص و مضرات
زنجبیل تازه دارای ماده فعالی است که باعث رشد باکتری ها به چندین شکل شده و به بدن در مقابله با عفونت کمک می کند.
زنجبیل منبع اصلی دکونژستان (مادهی ضد احتقان) است و به همین دلیل باعث سهولت سرماخوردگی می شود.
خواص ضدعفونیکنندهی زنجبیل برای مبارزه با قارچی که باعث شوره میشود عالی است و ترکیب آب و کمی زنجبیل رنده شده و اسپری آن به طور مستقیم روی پوست سر به از بین رفتن شوره ها کمک می کند.
منابع: برنا - عصر ایران - چطور