کد خبر : 566 تاریخ : ۱۳۹۹ پنج شنبه ۲۰ آذر - 13:29
طرز تهیه سوپ شیر مجلسی + نکات طلایی چگونه سوپ شیر مجلسی تهیه کنیم؟ نکات طلایی آن چیست؟ اینجا را بخوانید.

دنیای قلم- سوپ شیر انواع مختلفی دارد و یکی از سوپ‌های پر طرفدار می باشد. 
سوپ شیر همراه با جو پوست کنده و یا جو پرک محبوب ترین نوع این سوپ است. برخی افراد بعد از تمام شدن مراحل پخت، سوپ را از روی حرارت برداشته و یک تا دو قاشق خامه به آن اضافه می‌کنند در این صورت سوپ خوشمزه‌تر البته پرکالری‌تر می‌شود.
این سوپ را می توانید به عنوان پیش غذا و یا یک وعده غذایی کامل میل نمایید.  در صورت تمایل و برای زیبایی بیشتر سوپ مواد دیگری مثل ذرت هم می توانید به آن اضافه کنید.

 

مواد لازم برای تهیه سوپ شیر (برای ۴ نفر) 

سینه مرغ ۱ عدد
جو پرک ۱۰۰ گرم
هویج متوسط ۱ عدد
قارچ ۲۵۰ گرم
شیر ۵۰۰ سی سی ( نیم لیتر )
آبلیمو ۱ قاشق سوپخوری
پیاز متوسط ۱ عدد
روغن مایع به اندازه کافی
جعفری خرد شده ۱ قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به اندازه کافی

 

بیشتر بخوانید: چگونه سوپ کدو حلوایی خوشمزه درست کنیم؟

 

سوپ شیر

 

طرز تهیه سوپ شیر

ابتدا پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیاز نرم و سبک شود.


پس از اینکه پیاز نرم و شفاف شد مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زمانیکه زردچوبه کاملا با پیاز یکدست شود. در مرحله بعدی سینه مرغ را پس از شستشو به همراه ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید.


حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید، پس از اینکه آب به جوش آمد حرارت را کم کنید تا مرغ به آرامی بپزد. پس از اینکه مرغ پخت آنرا از قابلمه خارج کنید و اجازه دهید کمی خنک شود سپس به صورت ریش ریش ریز خرد کنید.


هویج را به صورت نگینی ریز خرد کنید. پس از خرد کردن هویج آنرا به همراه جو پرک به قابلمه حاوی آب مرغ اضافه کنید. در این مرحله حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا جو پرک لعاب بیندازد ، جو پرک حدود دو ساعت باید روی حرارت بماند تا لعاب بیندازد.


نکته مهم در این مرحله این است که جو پرک سریع به ته قابلمه می چسبد ، پس هر چند دقیقه یک بار جو پرک را هم بزنید تا سوپ ته نگیرد. پس از اینکه جو پرک لعاب انداخت مرغ ریش ریش را به همراه شیر به قابلمه اضافه کنید و به مدت ۲۰ دقیقه اجازه دهید شیر به خورد مواد برود.


در همین حین قارچ را به صورت دلخواه خرد کنید (برای زیباتر شدن سوپ بهتر است به صورت ورقه ای خرد کنید) و با مقداری روغن در یک تابه کوچک تفت دهید تا قارچ نرم شود. آبلیمو را هم در این مرحله به قارچ اضافه کنید تا از سیاه شدن قارچ جلوگیری کند.


پس از اینکه قارچ را تفت دادید و نرم شد آنرا به قابلمه سوپ اضافه کنید. در این مرحله نمک و فلفل سوپ را اندازه گیری کنید و در صورت کمبود نمک یا فلفل سیاه اضافه کنید. اگر می خواهید سوپ خیلی غلیط نباشد آنرا پس از چند قُل از روی حرارت بردارید.


توجه داشته باشید سوپ شیر هر چقدر بیشتر روی حرارت بماند سفت تر می شود. پس از اینکه سوپ آماده شد آنرا در ظرف سوپخوری بکشید و با جعفری خرد شده تزیین کنید. اگر مشکلی با کالری و چربی خامه ندارید می توانید کمی خامه هم به سوپ اضافه کنید.

 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کاچی + خواص آن

 

سوپ شیر

 

نکات طلایی پخت سوپ شیر

اضافه کردن خامه: در صورتی که می خواهید سوپ شیر را با خامه سرو کنید زمانی که سوپ را از روی حرارت برداشتید به اندازه یک تا ۲ قاشق غذاخوری خامه به سوپ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا خامه با سوپ یکدست شود. اضافه کردن خامه باعث می شود کالری سوپ بالا برود ولی طعم آنرا خیلی خوشمزه تر می کند.

بریدن شیر در سوپ: شاید بعضی از دوستان در حین پخت سوپ شیر بعد از اضافه کردن شیر به سوپ با این مشکل روبرو شوند که به اصطلاح عامیانه شیر ببرد و ظاهر سوپ را خراب کند. مشکل بریدن سوپ شیر به دو دلیل عمده به جود می آید.
دلیل اول این است که به هیچ وجه نباید شیر را به صورت سرد به سوپ اضافه کنید ، بهتر است شیر به صورت ولرم به سوپ اضافه شود تا از بروز این مشکل جلوگیری شود. دلیل دوم استفاده از آبلیمو در زمان پخت سوپ است.
در زمان پخت سوپ نباید به این سوپ آبلیمو اضافه کنید چون ممکن است باعث بریدن شیر شود. اگر تمایل دارید این سوپ را با آبلیمو سرو کنید پس از اینکه سوپ به طور کامل پخت و آنرا در ظرف مورد نظرتان کشیدید در کنار آن آبلیمو هم قرار دهید.

سفت شدن سوپ شیر: ممکن است سوپ شما بیش از حد روی حرارت مانده باشد و بیش از حد غلیظ و سفت شده باشد. برای رفع این مشکل مقداری شیر ( بستگی به مقدار سوپ دارد ) را داخل شیرداغ کن بجوشانید سپس به سوپ اضافه کنید.
پس از اضافه کردن شیر، با ملاقه یا قاشق سوپ را خوب هم بزنید تا یکدست شود. در مرحله بعدی طعم سوپ را بچشید زیرا با اضافه کردن شیر ممکن است سوپ کم نمک شود. در صورت نیاز نمک و ادویه اضافه کنید.

 

 

منبع: کاله و پارسی دی