طرز تهیه کاچی + خواص آن

طرز تهیه کاچی + خواص آن

آیا با طرز پخت یک کاچی خوشمزه آشنایی دارید؟ در مورد خواص آن چه می‌دانید؟ اینجا را بخوانید.

دنیای قلم- کاچی یکی از دسرهای قدیمی ایرانی است که مادربزرگها همیشه استفاده از آن را برای تقویت قوای از دست رفته و رفع کم خونی توصیه می‌کنند.

کاچی متعلق به شهر کرمان می باشد و میتوان آن را بعنوان صبحانه، دسر و هنگام افطار استفاده کرد.

دستور تهیه این دسر مقوی و سرشار از ویتامین نسل به نسل چرخیده تا اکنون در اختیار ما قرار بگیرد.

 

مواد لازم برای تهیه کاچی

  • مغز گردو 50 گرم نیم کوب شده
  • مغز بادام 50 گرم نیم کوب شده
  • مغز پسته 50 گرم نیم کوب شده
  • مغز فندق 25 گرم نیم کوب شده
  • آرد جوانه گندم یا آرد برنج 2 لیوان
  • نبات آسیاب شده 2 لیوان
  • روغن حیوانی(گاو یا گوسفند) 200 گرم
  • گاوزبان 50 گرم
  • آب 4 لیوان
  • گلاب نصف فنجان
  • زعفران ساییده شده یک قاشق چایخوری

 

طرز تهیه کاچی

طرز تهیه کاچی

نبات کوبیده شده را با 4 لیوان آب روی حرارت می گذاریم بجوشد. سپس آن را صاف کرده، زعفران را حل کرده و گلاب را به آن اضافه می کنیم و آن را کنار می گذاریم.
گاوزبان را به همراه آب جوش به مدت 10 دقیقه دم کرده و کنار می گذاریم .
روغن حیوانی را در یک قابلمه ریخته، پس از ذوب شدن روغن آرد را کم کم اضافه می کنیم. بعد با قاشق چوبی آن را مرتب به هم می زنیم. شعله را ملایم کرده و به هم زدن آن ادامه می دهیم تا رنگ آرد طلایی شود ( برای تهیه کاچی نیاز به سرخ کردن آرد نمی باشد).
در این مرحله نصف قاشق چای خوری نمک اضافه کرده و قابلمه را از روی حرارت برمی داریم و گاوزبان دم شده و شربت آماده شده از نبات را کم کم به آن اضافه می کنیم و مرتب به هم می زنیم تا مایع صاف و یک دست شود. گردو، بادام، پسته، فندق را هم اضافه می کنیم و ظرف را مجدداً روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا کاچی جا بیفتد و می گذاریم کاچی به روغن بیفتد. در این مرحله کاچی آماده است. 

 

بیشتر بخوانید: چگونه قرمه سبزی خوشمزه و جا افتاده درست کنیم؟

 

خواص درمانی کاچی چیست؟

  • تقویت عمومی بدن
  • درمان کم خونی (خونساز)
  • تقویت قوای جنسی
  • مفید برای بعد از زایمان
  • مفید برای بعد از دوران نقاهت
  • بعد از پریود های شدید خصوصا وقتی دختران جوان به سن بلوغ میرسند و تازه پریود میشوند
  • مفید برای شب زفاف
  • کمبود اسپرم
  • بی میلی مردان و کمی شهوت

 

 

خوردن کاچی بعد از زایمان

 

خوردن کاچی بعد از زایمان صحیح است؟

دکتر امیرحسین رفیعی متخصص طب سنتی گفت: بطور کلی خوردن کاچی بعد از زایمان مشکلی ندارد فقط مادرانی که طبع گرمی دارند، ممکن است جوش بزنند ولی خوردن غذاهای چرب برای مادری که تازه وضع حمل کرده مناسب نیست و مادر را دچار اضافه وزن می‌کند و این اضافه وزن ناشی از چربی غذا و کم تحرکی وی است(dot) وی در ادامه گفت: کاچی کالری زیادی دارد ولی مادر می‌تواند با رژیم غذایی روزانه مناسب کالری مورد نیازش را از سطح دیگری دریافت کند. رفیعی افزود: پس از زایمان فرد به دلیل فشار فیزیکی بر روده ها معمولا دچار یبوست می‌شود و بهتر است در روزهای اولیه پس از زایمان مواد غذایی حاوی فیبر مصرف کنند، زیاد مایعات بنوشند و سعی کنند، تحرک داشته باشند و راه بروند تا احتمال اینکه دچار یبوست شوند را به حداقل برسانند. وی در پایان خاطرنشان کرد: بهتر است فرد با مشاهده غیر معمول علائم به پزشک مراجعه کند تا ناراحتی‌هایی که مربوط به ناراحتی های بعد از زایمان هستند به مشکلات جدی تبدیل نشوند و در همان مراحل اولیه با نظر پزشک اقدامات لازم انجام شود.

 

منابع: الودکتر، تبیان، باشگاه خبرنگاران جوان

 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.