دنیای قلم ـ ریشه چای ماسالا در هند است و دارای مزایای پزشکی فوق العاده می باشد و یک فنجان چای ماسالا در روز کافی است تا شما را سالم و دور از بیماری ها نگه دارد. چای ماسالا نوشیدنی شیرین و تند با عطر خاص است. مهم نیست اهل کجا و یا چه کشوری هستید، شما میتوانید این نوشیدنی خوشعطر را که به چای ماسالا معروف است در هر جای دنیا پیدا کنید و بخورید.
میخک: شش عدد هل: هفت عدد چوب دارچین: دو عدد زنجبیل: یک تکه پودر رازیانه: یک قاشق غذاخوری دانه فلفل سیاه: دو عدد آب ولرم: دو پیمانه شیر پرچرب: دو پیمانه عسل: به مقدار لازم
همهی ادویهها را به همراه زنجبیل و آب داخل ظرفی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا مقدار آب پس از تبخیر نصف شود. به همین صورت شیر را حرارت داده تا کمی تبخیر شود سپس عسل را به شیر اضافه کنید و داخل آب بریزید. چای را اضافه کنید و سه تا چهار دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید. به وسیله یک صافی، مایع را صاف کنید و سپس میل نمایید. این چای را میتوانید با نبات یا شکر شیرین کنید.
خواص ضد التهابی، ضد قارچی و ضد باکتریایی چای ماسالا از سرماخوردگی و گرفتگی بینی جلوگیری میکند. میخک و زنجبیل، سرفه را بهبود میبخشد و یک لیوان چای ماسالا در روز مطمئنا شما را قوی و دور از سرماخوردگی نگه میدارد بهترین کار این است که آن را داغ بنوشید. اگر سرماخورده اید یک لیوان چای ماسالا کمک خواهد کرد تا هر چه زودتر احساس بهتری داشته باشید.
تمام ادویه های که در این نوشیدنی مورد استفاده قرار میگیرند، با هم تاثیرات زیاد و فوق العاده ای را برای بدن دارند. خواص ضد التهابی چای ماسالا بیشتر از زنجبیل است. مطالعات نشان می دهد که زنجبیل تاثیر مثبتی بر کاهش بدن دارد. میخک یکی دیگر از عناصری است که خواص مشابه دارد.
چای سیاه جزو عناصر اصلی چای ماسالا است. کافئین موجود در آن انرژی شما را افزایش میدهد. در حالیکه کافئین به تنهایی و مقادیر بیش از حد برخی اثرات منفی را دارد، دیگر مواد تشکیل دهنده چای ماسالا باعث تعادل آن خواهند شد. ادویه ها و ترکیب آنها با چای سیاه انرژی متعادلی را آزاد می کند که نیاز شما برای روز را تامین خواهند کرد. این چای یک طبیعی و سالم است که میتوانید بدون هیچ مشکل و نگرانی مصرف کنید.
این چای برای سیستم ایمنی بدن شما بسیار مفید است. میخک و دارچین بدنتان را قویتر میکند. یک خط دفاعی در بدن ایجاد میکند و اجازه نمیدهد عفونت ها از آن عبور کنند. کیفیت دارویی این نوشیدنی خوشمزه آن را به یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها تبدیل کرده است.
ادویه های موجود در چای ماسالا بویژه میخک، به روند هضم کمک میکند. زمانی که زنجبیل به این مخلوط اضافه میشود، اثرات دارویی آن بیشتر خواهد شد، که اثر آرام بخشی و طراوت بر روی بدن دارد. همچنین هل، که در این ترکیب وجود دارد تولید بزاق را افزایش میدهد که خود نیز به روند هضم کمک خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: خواص دمنوش اسطوخدوس چیست؟ + طرز تهیه، نکات کلیدی
همانطور که گفته شد، پایه چای ماسالا، چای سیاه است. خواص ضد اکسیدانی بسیار قوی دارد. هل و میخک موجود در آن نیز باعث کاهش سطح کلسترول میشود و به نوبه خود مقدار کلسترول خوب را افزایش میدهد. این اتفاق باعث کاهش تشکیل پلاک میشود که عامل انسداد ناشی از بیماری های قلبی است. این ادویه ها به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک میکنند.
چای ماسالا همچنین میتواند با مشکلات مربوط به خون مقابله کند، اگر دچار نوسان فشار خون هستید، چای ماسالا میتواند راه حل مناسبی باشد. اثر تاخیری روی خون دارد به همین دلیل فشار خون بالا را درمان میکند. کمک میکند تا گرد خون در بدن تنظیم شود و مانع نوسانات در فشار خون میشود.
تحقیقات نشان داده است که خواص آنتی اکسیدانی چای ماسالا می تواند به جلوگیری از سرطان کمک کند. زنجبیل دارچین و هل خواص دارویی برای پیشگیری از سرطان دارند. سلول های سرطانی زمانی تشکیل می دهند که تعدادی از سلول های سالم و DNA آسیب ببینند. این اتفاق با مصرف چای ماسالا بهبود می یابد.
متابولیسم سریع برای بدن سالم بسیار مهم و مناسب است. این نشانه ای است که تمام اندام های بدن به خوبی کار می کنند. مهمتر از همه نشان می دهد که از غذا به خوبی هضم شده است و این برای عملکرد بدن بسیار مهم است کل پروسه هضم با مصرف چای ماسالا به صورت روزانه بهبود می یابد و این مطمئنا سوخت و ساز بدن در یک مدت زمان کوتاه را افزایش می دهد.
به دلیل رژیم غذایی ضعیف مواد غذایی که همیشه میخوریم به راحتی قابل هضم نیستند. ترکیبات چای ماسالا به روند هضم کمک خواهند کرد. این نوشیدنی که خواص کامل آن را در بخش سلامت نمناک می خوانید با افزایش حجم از نفوذ هوا یا آب به داخل معده جلوگیری می کند که این موجب کاهش نفخ می شود به عبارت دیگر مصرف دو فنجان چای ماسالا هر روز می تواند به کاهش چند کیلوگرم وزن کمک کند. بنابراین برای کم کردن وزن توصیه می شود.
یکی از مزیت های کمتر شناخته شده چای ماسالا این است که یکی از راه های طبیعی و موثر برای مبارزه با گرفتگی ناشی از دوران قاعدگی است. اکثر زنان در طی دوران قاعدگی از گرفتگی شدید رنج می برند. عناصر موجود در چای ماسالا اثرات آرامبخش روی اعصاب و عضلات دارند. خواص ضد التهابی ادویه های مختلف موجود در این چای به کاهش درد کمک میکنند.
یکی از شایع ترین بیماری های امروزه در دنیا دیابت است. عاقلانه است که با روش های پیشگیرانه از آن جلوگیری کنیم. مواد تشکیل دهنده چای ماسالا دارای خواصی هستند که به کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک می کنند، حساسیت به انسولین در بدن را افزایش می دهند، همچنین سطح قند خون را کاهش می دهند و بدن بعد از مصرف چای ماسالا در دفع قند بهتر عمل می کند.
چای ماسالا ممکن است به جلوگیری از افزایش وزن کمک کند و از طریق چندین مورد باعث کاهش چربی در بدن شود. اول اینکه چای ماسالا به طور کلی با شیر گاو یا شیر سویا آماده می شود که هر دو منبع خوبی از پروتئین هستند. پروتئین مواد غذایی شناخته شده ای است که به کاهش گرسنگی کمک می کند و احساسات پر بودن را تحریک میکند. بنابراین چای ماسالا احتمالا در کاهش گرسنگی و پیشگیری از خوردن زیاد در روز بعد موثر خواهد بود. حتی ممکن خواهد بود به عنوان یک میان وعده نیز مفید باشد. تحقیقات همچنین نشان می دهد که ترکیبات موجود در نوعی از چای سیاه که برای چای ماسالا استفاده می شود ممکن است باعث شکست چربی ها و کاهش تعداد کالری که بدن از مواد غذایی جذب می کند، شود. علاوه بر این یک مطالعه با کیفیت بالا نشان داد که نوشیدن 3 فنجان چای سیاه در روز می تواند مانع از افزایش وزن ناخواسته یا افزایش چربی شکم شود با این حال قابل توجه است که این اثرات تنها در کوتاه مدت ممکن است عمل نکند و نیاز به کمی زمان دارد. در نهایت مطالعات حیوانی نشان می دهد که مصرف فلفل سیاه می تواند از تجمع چربی در بدن جلوگیری کند. هرچند که هنوز مشخص نیست این نتایج در مورد انسان صدق می کند یا خیر، با این حال اگر شما از چای ماسالا استفاده می کنید مراقب باشید که مصرف شکر خود را محدود کنید. چای تهیه شده با شیر حدود 60 کالری دارد در حالی که چای لاتین تهیه شده در خانه ممکن است حاوی 80 کالری باشد. مقدار کمی چربی دارد که ممکن است تا 180 کالری داشته باشد.
بیشتر بخوانید: آشنایی با خرمالو + خواص و مضرات آن
در حالیکه چای ماسالا حاوی مقدار زیادی مزایا می باشد، اما مانند همه مواد غذایی دیگر باید آن را در حد تعادل مصرف کنیم. با چای سیاه که به عنوان پایه در نظر گرفته می شود و دارای کافئین است ممکن است مصرف مقدار زیاد آن تأثیر منفی بر بدن داشته باشد و ممکن است منجر به حالت تهوع و بی حسی در بدن شود. از آنجا که بسیاری از ادویه جات موجود در چای ماسالا متفاوت است، بهتر است زنان باردار از خوردن آن اجتناب کنند. هنگامی که مواد تشکیل دهنده آن بیش از حد مصرف شود باعث عدم تعادل هورمونی در بدن می شود.
در حال حاضر هیچ مطالعه دقیقی در مورد این که هر فرد به طور متوسط به چه مقدار چای ماسالا در روز نیاز دارد در دست نیست اما بدانید که در مصرف آن زیاده روی نکنید و حد تعادل را داشته باشید، اکثر مطالعات بر مزایای منحصر به فرد این چایی تمرکز می کنند و برای مقدار واقعی آن هیچ چیزی در دسترس نیست.
فقط باید توجه داشته باشید که این چای حاوی کافئین است که برای برخی افراد می تواند مضر یا حساس باشد. انتظار می رود که هر فنجان چای ماسالا حدود 25 میلی گرم کافئین داشته باشد که این نصف دوز کافئین توصیه شده در طول روز است. با توجه به محتوای زنجبیل چای افراد مبتلا به فشار خون یا قند خون پایین، باید از مصرف آن اجتناب کنند یا مصرف آن را در پایین ترین محدوده انجام دهند. افرادی که تحمل لاکتوز را ندارند می توانند به جای شیر از آب استفاده کنند.
منابع: چطور، نمناک، کاله