دنیای قلم- شیرینی نخودچی یکی از شیرینیهای پر طرفداری است که در خوراکیهای پذیرایی عید نوروز وجود دارد. با دانستن و رعایت یک سری نکات کلیدی این شیرینی را میتوان در خانه تهیه کرد.
آرد نخودچی یک کیلو پودر شکر ۵۰۰ گرم روغن جامد ۵۰۰ گرم پودر هل یک قاشق غذاخوری
بیشتر بخوانید: سبزی پلو ماهی شب عید را چطور درست کنیم
۱. برای تهیه شیرینی نخودچی ابتدا روغن جامد، پودر شکر و هل را در میکسر بریزید. سپس آرد نخودچی را اضافه کنید و اجازه دهید بهخوبی مخلوط شوند. ۲. روی ظرف خمیر شیرینی نخودچی را با کیسهای بپوشانید و اجازه دهید به مدت یک ساعت استراحت کند. ۳. مقداری زعفران دم کنید که برای تزئین از آن استفاده کنید. توجه داشته باشید که زعفران باید غلیظ باشد تا روی شیرینی خودش را نشان دهد. ۴. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. خمیر را به کمک قالب شیرینی نخودچی شکل دهید و آن را در سینی فر بگذارید. دقت کنید که قطر خمیر از حدود یک سانتیمتر تجاوز نکند. با کمک یک خلال دندان قطرههای زعفران را روی شیرینی قرار دهید و آن را به دلخواه تزئین کنید. ۵. فر را از ده دقیقه قبل روشن کنید تا گرم شود. شیرینیها را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در فر با درجه حرارت ۱۷۰ سانتیگراد قرار دهید تا بهخوبی آماده شوند. مراقب باشید چون شیرینی نخودچی زود خشک میشود. وقتی شیرینیها آماده شدند، آنها را از فر خارج کنید. صبر کنید تا کاملا خنک شوند، سپس به ظرف سرو مورد نظرتان منتقل کنید. نوش جان.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سمنوی خانگی با دستور پخت حرفه ای
حتما از مواد اولیه باکیفیت، مرغوب و تازه استفاده کنید. سعی کنید به جای پودر هل آماده، خودتان در منزل هل تازه را آسیاب کنید تا عطر و بوی تازه و بهتری داشته باشد. به جای روغن جامد میتوانید از کره نیز استفاده کنید. کیفیت آرد نخودچی در طعم نهایی این شیرینی بسیار موثر است.
اگر دوست دارید شیرینی نخودچی خانگی کمی سفتتر از حالت معمول باشد، میتوانید مقدار ۱۰۰ گرم آرد را جایگزین ۱۰۰ گرم آرد نخود کنید.
بیشتر بخوانید: چگونه بدون فر کیک هویج درست کنیم
برای اینکه خمیر شیرینی نخودچی را از حالت پودری دربیاورید میتوانید حداکثر ۳۰ الی ۴۰ گرم روغن جامد به آن اضافه کنید، هرچند این شیرینی بدون روغن خوشمزهتر و باکیفیتتر خواهد شد. در صورت تمایل میتوانید به اندازه نصف قاشق غذاخوری هل به خمیر شیرینی اضافه کنید. آرد برنج کمک میکند تا شیرینی شما تردتر شود. به همین دلیل میتوانید صد گرم از آرد نخودچی را کم کنید و به جای آن از آرد برنج استفاده کنید. این شیرینی را میتوانید با زعفران یا پودر پسته و یا بادام و همچنین کنجد و دانههای سیاهدانه تزئین کنید. به دلیل سفت نبودن خمیر این شیرینی معمولا قالب زدن آن کمی مشکل است؛ بنابراین باید با توجه به نوع آرد مقدار آن را کم و زیاد کنید. خمیر این شیرینی هر چقدر بیشتر بماند پخت بهتری پیدا میکند.
منبع: همشهری آنلاین