روشی فوری برای درمان جای زخم

روشی فوری برای درمان جای زخم

چگونه از شر جای زخم‌ها خلاص شویم؟

دنیای قلم -در بسیاری از مواقع جای زخم‌های سطحی به مرور زمان از بین می‌رود؛ اما خیلی وقت‌ها هم جای زخم بزرگ است و حس ناخوشایندی ایجاد می‌کند که براساس محل و نحوه شکل‌گیری‌اش می‌توان با راهکارهایی از شر آن خلاص شد 
جای زخم و آسیب‌دیدگی روی پوست (اِسکار پوست) زمانی ایجاد می‌شود که پوست عمیقا بریده شده یا به‌شکل دیگری آسیب دیده باشد. جای زخم ممکن است ناشی از آسیب‌های جزئی مانند خراش روی پوست یا آسیب‌های پوستی بزرگ مانند سوختگی باشد. به گزارش «وری‌ول‌ هلث»، اگرچه اسکار یا جای زخم‌ بسیار شایع است، اما برخی از آن‌ها بیشتر به چشم می‌آیند و بسیاری از مردم می‌‌خواهند برای بهبود ظاهر پوست از شر آن‌ها خلاص شوند.البته برخی از این جای زخم‌‌ها به مرور زمان محو می‌شوند. اگرچه هیچ درمانی برای از بین بردن جای زخم‌ وجود ندارد، با برخی از درمان‌های پزشکی و خانگی می‌توان ظاهر آن‌‌ را کاهش داد.


  انواع محل زخم و نحوه شکل‌گیری آن‌ها


انواع متعددی از محل‌‌های زخم وجود دارد. این جای زخم‌ها از درون بافت زخم و آسیب پوستی شکل می‌گیرند تا شکاف‌های ناشی از زخم پوست را پر کنند. این محل‌های زخم به علت‌های مختلفی مانند جراحت، عمل جراحی، عفونت یا التهاب بافت به وجود می‌آیند. هرجا که پوست آسیب ببیند، جای زخم می‌ماند. محل این زخم‌‌‌ها صاف، فرورفته، توده‌ای یا رنگی و در هر فردی متفاوت است. به این ترتیب، هیچ‌ دو محل زخمی کاملا شبیه هم نیستند. با توجه به اندازه زخم و عمق آن،‌ علت زخم مثل جراحی، سوختگی یا آکنه، محل آسیب‌دیدگی در بدن و نحوه درمان زخم و ظاهر جای زخم‌ ممکن است متفاوت باشد.


 را‌هکارهایی برای از بین بردن جای زخم‌ها


اگرچه محل زخم‌ها معمولا با گذشت زمان محو می‌شود، اما به‌طور کامل از بین نمی‌رود. برخی از درمان‌های پوستی می‌تواند به زایل شدن ظاهر این زخم‌‌ها کمک کند. البته عوامل گوناگونی از جمله سن، سابقه پزشکی، وضع سلامت و همچنین نوع و محل و شدت زخم در درمان‌های پزشکی نیز در رفع ظاهر جای زخم اهمیت دارند. 


 برخی از روش‌های پزشکی برای محو کردن جای زخم‌ها:


1. ژل یا ورق سیلیکونی| سیلیکون با کاهش دادن تورم، قرمزی، اندازه و سختی جای زخم می‌تواند ظاهر برجسته آن را به حداقل برساند. سیلیکون همچنین می‌تواند از تشکیل جای زخم برجسته جلوگیری کند. ورقه‌های ژل سیلیکون نازک و چسبنده‌اند و معمولا روزها و گاهی ماه‌ها روی جای زخم می‌مانند.


استروئیدها| استروئیدها گزینه درمانی مناسبی برای درمان جای زخم‌های کلوئید‌ی‌اند. استروئیدها به بافت محل زخم تزریق می‌شوند تا اندازه و سختی محل زخم را کاهش دهند. همچنین، احتمال دارد این شیوه درمانی علایم ناراحت‌کننده محل زخم مانند خارش و احساس سوزش را کاهش دهد.
لیزر درمانی| لیزر درمانی گزینه‌ای برای بهبود انواع محل زخم‌ها از جمله جای زخم‌های برجسته یا فرورفته ناشی از آکنه و کلوئید است. لیزر درمانی می‌تواند ظاهر محل زخم و همچنین درد و خارش یا محدودیت حرکتی مرتبط با جای زخم را کاهش دهد. این شیوه درمانی پیچیده و دوری از نور خورشید در آن ضروری است.


تزریق پر‌کننده‌های پوستی| تزریق پر‌کننده‌های پوستی یا فیلر‌ها روشی دیگر برای ترمیم محل زخم است. در این مورد، با تزریق حجم‌دهنده‌ها در خطوط ریز محل زخم می‌توان ظاهری پر‌تر و سالم‌تر در پوست ایجاد کرد.
لایه‌برداری‌شیمیایی| لایه‌برداری شیمیایی ممکن است محل زخم‌‌های سطحی و نه عمیق را درمان کند  که از طریق برداشتن لایه بیرونی یا رویی پوست انجام می‌شود. پوست جدیدی که ایجاد می‌شود به پوست بدن ظاهری صاف‌تر می‌دهد.
آلوئه‌ورا|آلوئه ورا گیاهی دارویی است که باعث بهبود انواع زخم‌ها، از جمله سوختگی و زخم‌های جراحی می‌شود. آلوئه‌ورا معمولا به‌صورت ژل یا پماد مصرف می‌شود.


عسل| عسل قرن‌هاست به‌عنوان دارویی سنتی برای التیام زخم استفاده می‌شود، زیرا ph پایین آن محیط مناسبی برای اجزای ترمیم‌کننده پوست، از جمله تولید کلاژن، فراهم می‌کند.


سرکه سیب و...| سرکه سیب و روغن نارگیل از دیگر موادی‌اند که خواص ضدمیکروبی دارند، اما هیچ شاهد علمی درباره تاثیر آن‌ها روی جای زخم‌ها وجود ندارد. داروهای پزشکی بهترین گزینه برای بهبود ظاهر محل زخم‌اند. اگر به‌دنبال درمان‌های طبیعی می‌گردید، بهتر است با متخصص مراقبت‌های بهداشتی صحبت کنید.

 

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.