گوجه فرنگی خام بهتر است یا پخته
گوجهفرنگی خام یا پخته کدام مغذیتر است؟
دنیای قلم - گوجهفرنگی بهدلیل داشتن ویتامینها، مواد معدنی، آنتیاکسیدانها و ترکیبات زیستی فعال، فواید سلامتی متعددی دارد. برخی از مواد معدنی موجود در گوجهفرنگی، با تنظیم فشار خون، لخته شدن خون و انقباض عضلانی از بیماری قلبی جلوگیری میکند.
براساس تحقیقات، مصرف منظم میوهها و سبزیجات با آنتیاکسیدان بالا، مانند گوجهفرنگی، از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری میکند. لیکوپن که آنتیاکسیدان موجود در گوجهفرنگی است به درمان یا کاهش خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان کمک میکند. باورها بر این است که اجزای تشکیلدهنده گوجهفرنگی مانند آنتیاکسیدانها، فیبرهای غذایی، کاروتنوئیدها و ترکیبات فنولی به مقابله با دیابت کمک میکند.
لیکوپن باعث افزایش سطح انسولین که هورمون کاهش قند خون بدن است، میشود. این ماده همچنین با بهبود عملکرد کلیه از آسیب این عضو جلوگیری میکند، اما اینکه بین گوجهفرنگی خام یا پخته کدام بهتر است، چندان فرقی نمیکند. پختن آن، عناصر غذایی موجود برای جذب و استفاده بدن را تغییر میدهد. از آن جا که روشهای پخت گوجهفرنگی بسیار متفاوت است، پاسخ به این سوال ساده نیست. البته آب گوجهفرنگی دو برابر بیشتر از گوجهفرنگی خام یا پخته، آنتیاکسیدان دارد و همچنین به التهاب کمک میکند.