چطور اسپرسوی خوشمزه درست کنیم

چطور اسپرسوی خوشمزه درست کنیم

راز یک فنجان اسپرسوی خوش عطر و طعم کشف شد

دنیای قلم -قهوه یکی از نوشیدنی‌های مطبوع و پرطرفدار جهان است و بسته به شیوه درست کردن آن، طعم‌های متفاوتی دارد. اکنون محققان ادعا می‌کنند به راز قهوه خوش‌طعم پی برده‌اند.

دانه‌های قهوه هنگام آسیاب شدن، به‌علت اصطکاکی که بین آن‌ها به وجود می‌آید، به یکدیگر و همچنین به دستگاه آسیاب می‌چسبد. این حالت، در عین این‌که بخشی از قهوه را هدر می‌دهد، باعث می‌شود طعم قهوه اسپرسو به شکل پیش‌بینی‌نشده‌ای ناخوشایند شود. طبق نتیجه‌گیری محققان، اضافه کردن کمی آب پیش از آسیاب کردن دانه‌ها، الکتریسیته ساکن را کاهش می‌دهد و به متراکم‌تر و یکنواخت‌تر شدن دانه‌های آسیاب‏شده کمک می‌کند. در نتیجه، اسپرسویی یکدست به دست می‌آید.

به گزارش واشنگتن‌‌پست، محققان برای این‎که بدانند کدام عوامل بر تولید الکتریسیته اثر می‌گذارد، سراغ متخصصان   آتشفشان رفتند و با تعجب متوجه شدند آن‎چه هنگام آسیاب کردن قهوه رخ می‌دهد مشابه فوران آتشفشان است. این گروه پژوهشی دریافت که رنگ دانه‌های برشته شده قهوه، اندازه ذرات و به‌ویژه محتوای آب، همگی بر میزان الکتریسیته تولید‌شده هنگام تهیه یک فنجان اسپرسو اثر می‌گذارد. کریستوفر هندون، نویسنده ارشد این گزارش تحقیقی و شیمی‌دان در دانشگاه اورگان، در این‌باره می‌گوید: «رطوبت باقی‌مانده در قهوه برشته شده یا میزان آب اضافه شده در هنگام آسیاب کردن قهوه‌ها تعیین‌کننده میزان بار الکتریسیته هنگام آسیاب شدن قهوه است.» به گفته او، آب نه‌فقط بار الکتریکی را کاهش می‌‌دهد و از آشفتگی و یکدست نبودن قهوه موقع آسیاب شدن جلوگیری می‌کند، بلکه تاثیر زیادی بر گیرایی قهوه و به دست آوردن غلظت بیشتری از طعم‌های دلخواه دارد.

 

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.