اندامهای بدن هم سن نیستند
چرا برخی اندامهای بدن همسن نیستند
دنیای قلم -تحقیقات جدید نشان میدهد که همه اعضای بدن لزوما به طور هماهنگ پیر نمیشوند و برخی اندامها سریعتر از بقیه به سمت خط پایان پیش میروند؛ موضوعی که میتواند یک نگرانی قابلتوجه برای سلامتی به شمار رود.
دانشمندان دانشکده پزشکی استنفورد دریافتند از هر پنج بزرگ سال بالای ۵۰ سال، یک نفر مستعد ابتلا به این ویژگی کالبدشناختی است و بهمراتب سریعتر پیر میشود. آنها در این پژوهش اشاره کردند خطر نارسایی قلبی در افرادی که پیری قلبی شتابگیرنده دارند، ۲۵۰ برابر بیشتر است. نیویورک پست گزارش میدهد که این پژوهشگران دریافتند شتاب پیری مغز و پیری عروق حاکی از پیشرفت آلزایمر و پیری پرشتاب کلیهها به دیابت و فشار خون بالا مرتبط است. جالب این جاست که یک آزمایش خون ساده علامت هشداردهنده اولیه را برای افراد در معرض خطر آشکار میکند. در این آزمایش برای تعیین احتمال این شتاب، از چندین پروتئین، تجزیه و تحلیل عمیق و مبتنی بر یادگیری ماشینی به عمل میآید. پژوهشگران بر اساس این دادهها، اصطلاح «شکاف سنی» بین اندامها و بدن فرد به عنوان یک کل را ایجاد کردند.
این گروه با مطالعه بیماری ۱۱ اندام مهم و بخشهای مرتبط با آناتومی آن در پنج هزار و ۶۷۸ بیمار، به آمار تکاندهنده یک در پنج رسیدند. ویسکورای گفت: «ما دریافتیم که افراد با سن اندام بالا در ۱۵ سال آینده برای ابتلا به بیماری در آن عضو خاص بیشتر در معرض خطرند. پژوهشگران امیدوارند این آزمایش خون پیش از آن که آسیب موجود درمانناپذیر شود، بتواند آن را مشخص کند. زمانی که بحث پیری و بالارفتن سن به میان میآید، بهتر است به جای کمیت به کیفیت زندگی فکر کنیم و با استفاده از راهکارهایی کیفیت زندگی را ارتقا دهیم. متخصصان معتقدند در کنار فعالیت فیزیکی و خوردن غذای سالم، فعال نگه داشتن ذهن و تقویت روابط اجتماعی، مراقبت از سلامت چشم، گوش و سلامت کلی بدن نیز در بهبود این کیفیت ثمربخش است.