اسپرسو دشمن پارکینسون و آلزایمر

اسپرسو دشمن پارکینسون و آلزایمر

ترکیبات موجود در اسپرسو می‌‌‌تواند باعث کندی روند پارکینسون و آلزایمر شود

دنیای قلم -نتیجه یک تحقیق جدید نشان می‌دهد ترکیبات موجود در اسپرسو از جمله کافئین‌، به پیشگیری از ابتلا به بیماری
 آلزایمر کمک می‌کنند.اسپرسو از دانه‌های ریز آسیاب‌شده قهوه که تحت فشار با آب داغ دم می‌کشند، تهیه می‌شود و ماده اصلی قهوه لاته و آمریکانو و بسیاری از نوشیدنی‌‌‌های داغ دیگر به شمار می‌رود. بنا به نوشته محققان این مقاله که در نیویورک‌پست منتشر شد، «نوشیدن قهوه بر دو تا از شایع‌ترین بیماری‌های مخرب مغز و اعصاب، یعنی پارکینسون و آلزایمر اثر محافظتی دارد.»

کارشناسان هنوز در جست‌وجوی عواملی‌اند که به آلزایمر می‌انجامد.بیشتر محققان به پروتئینی به نام «تاو» در مغز، اشاره می‌کنند. پروتئین تاو در بیشتر افراد به تثبیت ساختارهای مغز کمک می‌کند. طبق گفته موسسه ملی پیری، پروتئین‌های تاو می‌توانند به رشته‌ها یا فیبریل‌هایی تبدیل شوند که در نواحی مغز مرتبط با حافظه جمع می‌شوند. وقتی این اتفاق می‌افتد، فیبریل‌ها ارتباط بین سلول‌های عصبی مغز را قطع می‌کنند و باعث بروز علایم بیماری آلزایمر می‌شوند.
محققان برای این آزمایش‌ها، ترکیبات  اسپرسو    مانند کافئین  تریگونلین، جنیستئین و تئوبرومین را جدا کردند. آزمایش‌ها نشان داد که با افزایش غلظت کافئین،  جنیستئین یا عصاره کامل اسپرسو، فیبریل‌های پروتئین تاو کوتاه‌تر می شوند و ورقه‌های بزرگ‌تری تشکیل نمی‌دهند که احتمالا فرایند پیشرفت آلزایمر را کند یا متوقف خواهد کرد.

 

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.