مهمترین دلایل افسردگی

مهمترین دلایل افسردگی

افسردگی در جهان، افراد بسیاری را به خود گرفتار کرده است.

دنیای قلم -افسردگی در جهان، افراد بسیاری را به خود گرفتار کرده است. بنابر بررسی‌های محققان دانشگاه کپنهاگ دانمارک در سال ۲۰۲۲، هرچند در سال‌های اخیر تحقیقات بسیاری درباره افسردگی انجام و روش‌های درمانی متعددی پیشنهاد شده اما برخی باورهای غلط درباره این بیماری ذهنی در نتیجه سوء‌تفاهم‌های فرهنگی و اجتماعی وجود دارد که هیچ یک مبنای علمی ندارند. در نتایج این پژوهش به چند مورد از رایج‌ترین این باورها اشاره شده است.

 ضربه‌های روحی موجب افسردگی می‌شوند

برخی از مردم فکر می‌کنند که افسردگی همیشه ناشی از حوادث آسیب‌زاست.
حقیقت:   اگرچه رویدادهای آسیب‌زا و ضربه‌های روحی محرک‌های بالقوه افسردگی‌اند، تنها دلیل افسردگی نیستند. افسردگی حتی در افرادی که به نظر می‌آید زندگی‌های خوبی هم دارند به وجود می‌آید.


  فقط زنان به افسردگی مبتلا می‌شوند

کلیشه‌های فرهگی و اجتماعی بر این باور است که مردها افسرده نمی‌شوند و دراصل نباید افسرده شوند و افسردگی مختص زنان است.
حقیقت: هرکسی، چه مرد و چه زن، احتمال دارد به افسردگی مبتلا شود. بررسی‌های علمی نشان می‌دهد که افسردگی مردها بیشتر با خشم یا سوء‌مصرف مواد مخدر بروز می‌کند و آن ها به‌دلیل اجبار فرهنگی برای مردانه رفتار کردن، کمتر از احساسات‌شان می‌گویند. از طرفی، افسردگی در زن‌ها رایج‌تر است و عوامل مختلفی چون اضطراب، خستگی یا حتی زایمان ممکن است زنان را گرفتار افسردگی کند. افسردگی زایمان در نتیجه تغییرات ناگهانی هورمون‌های بدن رخ می‌دهد.


  فعالیت زیاد در روز، افسردگی را درمان می‌کند

برخی از افراد بر این باورند، با انجام دادن کارهای متعدد و مشغول بودن با انواع فعالیت‌ها و سرگرمی‌ها می‌توانند افسردگی خود را درمان یا از ابتلا به آن پیشگیری کنند.
حقیقت: ورزش منظم، وقت گذراندن با خانواده و دوستان ممکن است به فرد در مهار افسردگی کمک کند اما این روش، توانایی درمان یا کاهش افسردگی را ندارد. افراد مبتلا به افسردگی بیشتر مواقع نمی‌توانند روی چند کار یا فعالیت تمرکز داشته باشند. بنابراین بهترین کار برای آن ها این است که روی یک کار یا پروژه‌ تمرکز کنند و هرگز خود را با چند کار به‌طور همزمان مشغول نکنند چراکه اضطراب و در نهایت افسردگی‌شان بیشتر می‌شود.


  افسردگی در سن خاصی شروع می‌شود

برخی از مردم تصور می‌کنند، افسردگی معمولا در دهه۲۰ یا ۳۰ سالگی رخ می‌دهد و فقط بزرگ سالان به این بیماری مبتلا می‌شوند.
حقیقت: افسردگی به سن خاصی مربوط نیست و هر گروه سنی از افراد احتمال ابتلا به این بیماری را دارند. بررسی‌ها نشان داده است، حتی نوزادان هم ممکن است دچار افسردگی شوند.


 گفت‌وگو درباره افسردگی، مشکل را بدتر می‌کند

برخی از مردم معتقدند، صحبت درباره افسردگی یا تایید آن، شرایط را بدتر می‌کند و حتی ممکن است به فرد افسرده، تهمت دیوانگی و اختلال‌های ذهنی زده شود.
حقیقت: این باور کاملا غلط است. برعکس افرادی که افسردگی دارند، باید با مشاوران زبده روان شناسی یا با هرکسی که می‌توانند به آن ها اعتماد داشته باشند صحبت کنند و راهی برای درمان مشکل خود بیابند.
برای نوشتن این مطلب از «خبرآنلاین» کمک گرفته شده‌است
 

 

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.