تصمیمات مهم حكومتی برای سیستان و بلوچستان
مولوی عبدالحمید در دیدار نماینده رهبری: مردم، نه قصد تصرف پاسگاه را داشتند، نه مسلح بودند
دنیای قلم -برنامه دیدار هیات اعزامی از سوی مقام معظم رهبری كه از روز یكشنبه آغاز شده بود، روز گذشته هم ادامه پیدا كرد. مهمترین خبر را اما رییس هیات اعزامی عصر روز گذشته مطرح كرد. عصر روز گذشته خبرگزاریها اعلام كردند: «تعدادی از افراد بازداشت شده در جریان رخدادهای اخیر استان سیستان و بلوچستان به ویژه شهر زاهدان آزاد شدند.»
پیش از آن حجتالاسلام محمدجواد حاجعلیاكبری دیروز در همایش «تحكیم وحدت و همدلی» كه با حضور جمعی از علما، بزرگان، ریشسفیدان، سران طوایف شیعه و سنی، نخبگان و مدیران استان سیستان و بلوچستان برگزار شد، اظهار داشت: «كسانی كه در این قضایا خطاهای كمی داشتند و در بازداشت هستند به زودی با محبت رهبری آزاد خواهند شد.» ساعاتی پس از این صحبتها خبر رسید كه گروهی از افراد بازداشت شده در حوادث سیستان و بلوچستان آزاد شدهاند. دیروز همچنین امام جمعه مسجد مكی گفت: «اگر گروهك بود حداقل یك نفر را میكشتند... در حالی كه یك نفر از مامورین به قتل نرسیده است.» مولوی عبدالحمید این اظهارات را در دیدار با محمدجواد حاجعلیاكبری، رییس هیات اعزامی از سوی مقام معظم رهبری مطرح كرد. در ابتدای این دیدار مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه مسجد مكی زاهدان ضمن عرض خیر مقدم به حاضرین به ارایه توضیحاتی در خصوص حوادث اخیر استان پرداخت و گفت: استان سیستان و بلوچستان در امنیت بود و مشكل خاصی وجود نداشت.
وی با اشاره به ماجرای چابهار افزود: در ماجرای چابهار التهاباتی به وجود آمد كه تلاش كردیم جلوی آن را بگیریم و دستگاه قضایی بیطرفانه رسیدگی كند و حاج آقای محامی هم توصیه كردند و ما هم به مردم توصیه كردیم تا مقامات قضایی در این خصوص نظر دهند. امام جمعه مسجد مكی درباره واقعه ۸ مهرماه زاهدان بیان داشت: هیچكس از ما نمیدانست و آمادگی هم نداشت كه حادثه و اتفاقی پیش میآید ما نماز خواندیم و صحبتهای ما هم در آرامش انجام شد و بعد از اتمام نماز معمولا اینجا اهل سنت نوافلی میخوانند و برخی در چهار ركعت اول بوده و برخی چهار ركعت را تمام كرده بودند كه صدای تیراندازی به صورت مسلسل شنیده شد و ادامه پیدا كرد و مردم سراسیمه شده بودند.
مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی با اشاره به مستندات موجود اضافه كرد: در مستند ما نشان داده میشود كه هیچكس كنار پاسگاه نیست و وقتی تیراندازی شروع میشود عدهای از جوانان به سمت پاسگاه میروند و سنگ پرتاب میكنند، اما در مستندی كه نیروی انتظامی دارد، این است كه عدهای به پاسگاه سنگ میزنند. وی افزود: آن چیزی كه مورد یقین است، این بوده كه این مردم نه قصد تصرف پاسگاه را داشته و نه مسلح بودهاند و با دست خالی نمیتوان پاسگاهی را كه خود دارای مامور، سلاح و امكانات است، تصرف كرد. مولوی اسماعیلزهی با رد ادعای نقش گروهكهای تروریستی در زاهدان ادامه داد: گفته شده است اینها سلاح داشتهاند و گروهك اینجا بوده است اما اگر گروهك بود حداقل یك نفر را میكشتند و عنوان كردند كه مردم سلاح داشتهاند، اما اگر مردم سلاح داشتند حداقل چند نفر از پاسگاه را میكشتند در حالی كه یك نفر از مامورین به قتل نرسیده است.
وی با اشاره به كشته شدن تعدادی از افراد بیگناه ادامه داد: حادثه تلخ بود و مشكلات را خدمت شما عرض میكنم البته این درگیری دو قسمت بود و یك قسمت همین بود و یك قسمت اینكه بعد از نماز مغرب كار به خیابان خیام كشیده شد و تعدادی در چهارراه خیام و توحید و چند نفر از مامورین نیز همانجا كشته شدند. وی با گلایه نسبت به تبعیض عنوان داشت: عدهای سعی میكنند نزدیكان و خویشاوندان خود را در مسوولیتها قرار بدهند. مولوی اسماعیلزهی با اشاره به حادثه خاش و اینكه جوانانی احساساتی شده مورد اصابت گلوله قرار گرفتند، ادامه داد: نماینده مقام معظم رهبری، مسوولان استان، علما و طوایف سعی كردند امنیت استان خدشهدار نشود و مردم را دلداری دادیم كه مسوولان رسیدگی میكنند و این رسیدگی طول كشید. این عالم اهل سنت ادامه داد: در شاهچراغ حادثهای اتفاق افتاد و خیلیها تسلیت گفتند، اما حادثهای به این بزرگی در زاهدان و خاش صورت گرفت اما هیچكدام از مسوولان بلندپایه تسلیت نگفتند و انتظار این بود رییسجمهور برای تفقد میآمد اما هیچكس تسلیت نگفت و كسی از بزرگان به استان سفر نكرد و برای همین مردم مقداری ناامید هستند و خدمت حاج آقای محامی گفتم كه رسیدگی نمیشود اما ایشان گفتند: «شما بدبین هستید و رسیدگی میشود.» و حالا شما به استان آمدید و منتظر بیانات و پیام شما هستم. قبلا با آیتالله محامی صحبت داشتیم و نیت داشتیم كه امروز به دیدار شما بیاییم، اما این نیت ما به بیرون درز كرد و فشار به روی ما زیاد شد.
در ادامه حجتالاسلاموالمسلمین محمدجواد حاجعلیاكبری، رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه كشور نیز عنوان داشت: در ماجراهای اخیر استان، مقام معظم رهبری ناراحت و نگران شدند و دستور بررسی داشتند و پس از اینكه گزارشهایی خدمت ایشان رسید، خواستار شدند جوانب مساله مشخص شود و مستندات و دلایل كاملا مورد بررسی قرار گیرد. خواسته مقام معظم رهبری این بود تا بر اساس آنچه از واقعیتها به دست میآید، عمل شود كه بررسیها صورت گرفت و حاصل آن در شورای عالی امنیت ملی جمعبندی و تصمیماتی اتخاذ شد. تصمیمات اتخاذ شده ناظر به همان بررسیها بود و در خصوص آنچه در زاهدان و برخی شهرهای دیگر اتفاق افتاد باید نگاه ما كمی جامعتر باشد.
بر اساس نظر صریح مقام معظم رهبری افرادی كه بیگناه مورد اصابت قرار گرفتهاند از نگاه ایشان شهید و كسانی كه بیگناه مجروح شدهاند جانباز و در بنیاد شهید دارای پرونده خواهند شد. در این میان با افراد یا كسانی كه به امنیت خدشه وارد كرده و جرمی مرتكب شدهاند مماشات نخواهد شد و باید مجازات و محاكمه شوند زیرا امنیت جامعه خط قرمز همه نظامهاست و تحت هیچ شرایطی مقام معظم رهبری اجازه نمیدهند حقی ضایع شود و نظر ایشان رسیدگی بر اساس موازین حق است.