طرز تهیه شله زرد فوری برای افطار

طرز تهیه شله زرد فوری برای افطار

اگر روزه دار هستید می توانید شله زرد فوری برای افطار آماده کنید. این دستور پخت را بخوانید

دنیای قلم -شله زرد یکی از دسرهای مورد توجه و پر مصرف در ایام ماه رمضان است. شله زرد را می توانید برای افطار تهیه کنید. 


مواد لازم برای شله زرد


برنج خیس کرده    2 پیمانه
شکر    4 پیمانه
کره گیاهی    50 گرم
زعفران    1 مثقال
گلاب    1 پیمانه
روغن    1 قاشق غذاخوری
خلال پسته و بادام    به مقدار لازم
شله زرد

طرز تهیه شله زرد

برای تهیه یک شله زرد مجلسی ابتدا باید برنج را از شب قبل شسته و  با 3 لیوان آب بخیسانید و اجازه دهید تا حدود 12 الی 24 ساعت خیس بخورد. پس از خیس خوردن برنج ، برنج را در قابلمه ای مناسب روی حرارت بگذارید و با حرارت زیاد بگذارید تا آب برنج به جوش آید توجه داشته باشید که در این مرحله نباید اصلا برنج را هم بزنید.
 
پس از اینکه برنج کمی نرم تر شد و حالت شفتگی به خود گرفت همچنین آب را در خود جذب کرد حرارت را کم کنید. 
در این هنگام باید شروع به هم زدن برنج کنید. نکته مهم و قابل توجه در این مرحله این است که نباید دیگر به برنجتان آب اضافه کنید چون این کار باعث می شود شله زرد آماده شده موقع خوردن و قاشق زدن آب بیندازد.

زمانی که برنج به طور کامل شفته شد و وا رفت زمان آن رسیده است که شکر را به برنج اضافه کنید. اگر قبل از اضافه کردن شکر حس کردید برنج سفت شده است نگران نباشید زیرا پس از افزودن شکر برنج دوباره رقیق‌تر می شود پس به هیچ عنوان به برنجتان آب اضافه نکنید حدود یک ربع برنج را هم بزنید تا ته نگیرد. 

1 مثقال زعفران را سائیده و یخ بگذارید تا دم بگیرد. پس از دم کشیدن زعفران آن را به برنج اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا شله زرد رنگ بگیرد.

خلال بادام ها را به همراه گلاب در ظرفی بخیسانید تا کاملا عطر و طعم گلاب به خورد خلال بادام ها برود در ادامه خلال ها را به همراه گلاب به شله زرد اضافه کنید و اجازه دهید تا حدود 10 دقیقه با بقیه مواد به پخت برسد.
باید زعفران به میزانی باشد که شله زردتان رنگ نارنجی بگیرد پس از اضافه کردن بادام و زعفران به سراغ افزودن کره و روغن مایع بروید. بدین منظور ابتدا کره را که به دمای محیط رسیده است را به شله زرد اضافه کنید و هم بزنید. سپس برای اینکه شله زردتان شفاف تر شود مقدار روغن مایع به شله زرد اضافه کنید.
بعد از 5 تا 10 دقیقه جوشیدن کره با بقیه مواد، حرارت را خاموش کنید و در ظرف را بگذارید تا کاملا دم بکشد.
پس از اطمینان از پخت شله زرد، آن را در ظرف مناسب سرو کنید و به دلخواه با دارچین ، خلال پسته و بادام تزیین می کنیم.


نکته 


نکته مهمی که در دستور پخت شله زرد لازم است بدانید مقدار پیمانه شله زرد است باید توجه داشته باشید که هر اندازه پیمانه ای که انتخاب می کنید باید با همان پیمانه آب و شکر به نسبت چند برابر برای شله زرد استفاده کنید. یعنی اگر یک پیمانه برنج می گیرید باید با همان پیمانه 2 لیوان شکر و 6 لیوان آب استفاده کنید. این نسبت در مورد درست کردن شله زرد متداول است.
2.برنج نیم دانه زود تر وا میرود پس برای خیس کردن آن دو تا سه ساعت کافی می باشد و همچنین برنج های معمولی عکس این قضیه را شامل می شوند و ما بین 12 الی 24 ساعت برای وا رفتن و نرم شدن برنج نیاز است.
 

 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.