پیشگیری از سرطان پستان؛ چرا و چگونه؟

پیشگیری از سرطان پستان؛ چرا و چگونه؟

برای تشخیص به‌موقع انجام خودآزمایی ماهانه به‌روش صحیح و انجام ماموگرافی سالانه از سن ۴۰ تا‌ ۵۰ سالگی الزامی است.

دنیای قلم -سرطان پستان از مهم‌ترین عوامل ابتلای زنان به سرطان در سراسر جهان محسوب می‌شود که در صورت غربالگری به موقع تا حد زیادی قابل پیشگیری است. اهمیت توجه به سلامتی زنان با توجه به بالارفتن میانگین سنی این گروه در کشور بهانه خوبی است تا نکات مهمی را درباره سرطان پستان و راه‌های پیشگیری از آن را مرور کنیم.
یکی از دلایل توجه به این بیماری، اهمیت سلامت زن یا مادر در خانواده است. زیرا می‌توان آن را بیماری خانواده نامید. زیرا اگر مادر مبتلا به هر بیماری به‌خصوص سرطان پستان شود در اداره کل خانواده و به‌خصوص فرزندان اختلال ایجاد می‌شود و همسران نیز در روابط عاطفی و زناشویی دچار مشکل می‌شوند. خوشبختانه این بیماری با تشخیص به‌موقع به‌طور قطعی درمان خواهد شد.

پیشگیری از سرطان پستان؛ چرا و چگونه؟
علت ابتلا به سرطان پستان


متاسفانه علت قطعی بروز این بیماری مشخص نشده است ولی می‌توان با ورزش منظم، مصرف‌نکردن سیگار و الکل، تغذیه مناسب، مصرف کمتر گوشت قرمز، غذاهای سرخ‌شده، کباب‌های بسیار برشته و کنترل وزن احتمال ابتلا به این بیماری را مختصری کمتر کرد. شیردهی، مواجهه طولانی‌مدت با هورمون استروژن، شروع زودرس یا پایین‌بودن سن بروز اولین قاعدگی دختران، یائسگی دیررس، مصرف الکل و در ۱۵درصد موارد توارث، باعث بروز این بیماری است. اصلی‌ترین علت بروز بیماری افزایش سن و جنسیت زنانه است. البته مردان از این بیماری مصون نیستند، ولی احتمال ابتلا در آنان کمتر از زنان است. در مواردی که مردی به سرطان پستان مبتلا شود حتما رد پای ژنتیک وجود دارد.


بیشتر بخوانید: بهترین سن برای بارداری زنان


با همه اینها مواردی که اشاره می‌کنیم خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش نمی‌دهد: افزایش ریسک خطر با انجام ماموگرافی به‌دلیل در معرض اشعه قرارگرفتن، مسری‌بودن بیماری و انتقال آن از طریق شیردهی، تماس و بوسیدن، افزایش خطر ابتلا با لیزر موهای زائد، استفاده از مواد ضد تعریق، دئودورانت‌ها و کرم‌ها و ترکیبات موبر، پوشیدن سوتین محکم یا نپوشیدن طولانی‌مدت آن، بدخیم بودن هر توده‌ای در پستان یا تبدیل کیست و غدد خوش‌خیم به توده سرطانی و انجام اعمال جراحی زیبایی.
برای تشخیص به‌موقع انجام خودآزمایی ماهانه به‌روش صحیح و انجام ماموگرافی سالانه از سن ۴۰ تا‌ ۵۰ سالگی الزامی است. توجه داشته باشید سونوگرافی، روش تشخیص سرطان پستان نیست.‌ مراقبان سلامت و ماماهای آموزش‌دیده شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه‌های بهداشتی در سراسر کشور آماده آموزش خودآزمایی به گروه هدف به‌صورت رایگان هستند.

منبع: جام جم
 

 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.