بیماران کرونایی چی بخورند

بیماران کرونایی چی بخورند

نکات وزارت بهداشت برای تغذیه مناسب در دوران نقاهت مبتلایان کرونا را بخوانید.

دنیای قلم -تغذیه مناسب نقش مهمی در پیشگیری و کنترل بیماری‌های واگیر نظیر کووید۱۹، سل و ... دارد. با پیروی از یک الگوی صحیح غذایی که همه نیازهای تغذیه‌ای فرد را تامین کند، می‌توان از شدت بیماری‌ها و عوارض ناشی از آنها در دوران نقاهت بیماری جلوگیری کرد.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، نکات زیر، ۱۴ توصیه تغذیه‌ای برای دوران نقاهت کووید۱۹ است که با رعایت آنها می‌توان آثار بیماری بر بدن را کاهش داد:

مایعات لازم است


_ تامین مقادیر زیاد مایعات همچون آب، آب میوه تازه طبیعی (آب هندوانه، آب پرتقال، آب سیب و ...و آب سبزی های تازه طبیعی مانند آب کرفس، آب هویج، آب گوجه فرنگی و ...چای کم رنگ، آب گوشت یا آب مرغ. مایعات باید به میزان حداقل ۸ لیوان در روز به منظور رقیق کردن ترشحات مجاری هوایی استفاده شود.

_ مصرف انواع سوپ داغ مانند سوپ سبزیجات، جو، بلغور، جو دوسر و ... و آش های سبک مانند آش برنج، آش جو، آش سبزیجات و ...

_ مصرف روزانه میوه و سبزی تازه ( کاهو، کلم، سبزی خوردن و ...) یا سبزیجات آبپز به صورت دورچین غذا برای تحریک اشتها و تامین ریزمغذی‌های لازم

نکات تغذیه ای برای بیماران کرونایی را بخوانید

_ استفاده از مقادیر زیاد منابع غذایی ویتامین a( که سبب حفاظ یکپارچگی مخاط تنفسی می‌شود) مانند زرده تخم مرغ، گوشت، ماهی، جگر و میوه ها و سبزی‌های زرد و نارنجی و قرمز و سبز و بنفش همچون کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمه ای، برگ های تیره رنگ کاهو، اسفناج، مرکبات، کلم و ...

_ استفاده از منابع غذایی ویتامین c (به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آن (مانند مرکبات و سبزیجات، آب تازه میوه‌ها و سبزی‌ها، آب نارنج یا لیمو ترش تازه همراه غذا و سالاد که سبب افزایش اشتها نیز می‌شوند).


بیشتر بخوانید: دلیل خفیف یا شدید شدن کرونا چیست


_ استفاده از منابع غذایی پروتئین، روی، آهن و سلنیوم (که تقویت کننده سیستم ایمنی هستند مانند گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی و میگو، حبوبات، غلات کامل، انواع مغز دانه ها مانند بادام، گردو، پسته، فندق و ...) و خشاکبار حداقل دو وعده در روز

_ استفاده از منابع کربوهیدرات پیچیده و نشاسته‌ای همچون برنج، سیب زمینی و نان سبوسدار در وعده های غذایی روزانه


روغن های گیاهی برای مبتلایان به کرونا


_ استفاده از روغن های گیاهی شامل آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون، کنجد، کلزا به منظور تامین بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه و تامین برخی از اسیدهای چرب ضروری و ویتامین های محلول در چربی در تهیه غذا

_ استفاده از شربت عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه

_ استفاده از زردچوبه در تهیه غذا، به علت خاصیت ضد التهاب آن


بیشتر بخوانید: عوارض واکسن‌های کرونا چیست


_ افزودن سیر و پیاز تازه و زنجبیل به غذاها، به منظور تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن

_ استفاده از زنجبیل یا موز در مواردی که حالت تهوع وجود دارد

_ افزودن مقداری پودر سبوس خوراکی (برنج یا گندم) فراوری و تخمیر شده و استاندارد به غذاهایی همچون آش، سوپ یا سالاد برای جلوگیری از یبوست

_ مصرف منظم صبحانه و دو تا سه میان وعده برای تامین بهتر انرژی و ریز مغذی‌های مورد نیاز
 

 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.