کلاهبرداری از بیماران با ادعای درمان با طب سنتی

کلاهبرداری از بیماران با ادعای درمان با طب سنتی

تبلیغات فریبنده گردانندگان این مرکز به حدی تأثیرگذار بود که نه‌تنها در فردیس بلکه در شهرهای مجاور نیز افراد زیادی فریب آنها را خورده و بیماران‌شان را برای درمان به آنجا منتقل می‌کردند.

دنیای قلم -5زن و مرد شیاد که با راه‌اندازی مرکزی به نام فرهنگسرای تسنیم خود را پزشک طب اسلامی و سنتی معرفی می‌کردند، هدف‌شان کلاهبرداری از شهروندان بود. آنها که هیچ تخصصی در پزشکی نداشتند با فروش دارو، شهروندان را سرکیسه و گاهی نیز مجوز طبابت صادر می‌کردند.
از مدتی قبل اطلاعاتی به دادسرای شهر فردیس رسید که نشان می‌داد مرکزی پزشکی به نام فرهنگسرای تسنیم در این شهر راه‌اندازی شده که شهروندان زیادی برای درمان بیماری‌های‌شان به آنجا مراجعه می‌کنند. گردانندگان این مرکز چند زن و مرد بودند که با ادعای تخصص در طب اسلامی و سنتی به شهروندان داروهای غیرمجاز می‌فروختند. آنها که خود را دکتر معرفی می‌کردند روزانه افراد زیادی را ویزیت کرده و از آنها کلاهبرداری می‌کردند. در این شرایط بود که تحقیقات در این خصوص آغاز و  مشخص شد که امکان فعالیت فرهنگسرای خصوصی وجود ندارد، اما این مؤسسه که عنوان فرهنگسرا را برای خود انتخاب کرده بود با انجام تبلیغات گسترده شهروندان را فریب داده بود و آنجا را به‌عنوان مرکزی درمانی-مذهبی بر مبنای آموزه‌های طب اسلامی و سنتی معرفی می‌کرد. این تبلیغات در حالی بود که گردانندگان این مرکز تحصیلات و تخصصی در پزشکی نداشتند.


ظاهرسازی برای فریب بیماران


 با این حال با ارائه مدارک جعلی وانمود می‌کردند که دکتر هستند و در آنجا برای ظاهرسازی مدام یکدیگر را دکتر خطاب می‌کردند. تبلیغات فریبنده گردانندگان این مرکز به حدی تأثیرگذار بود که نه‌تنها در فردیس بلکه در شهرهای مجاور نیز افراد زیادی فریب آنها را خورده و بیماران‌شان را برای درمان به آنجا منتقل می‌کردند. حتی تعدادی از مسئولان شهرستان فردیس هم فریب خورده و متهمان اعتماد آنها را نیز جلب کرده بودند. نکته‌ای که باعث شده بود اغلب طعمه‌های این باند کلاهبرداری به آنها اعتماد کنند ظاهر فریبنده آنها بود. گردانندگان این مرکز خود را افرادی موجه و متخصص در طب اسلامی نشان می‌دادند و بدون گذراندن تحصیلات آکادمیک خود را دکتر معرفی می‌کردند.
هرچه تحقیقات درباره فرهنگسرای تسنیم ادامه پیدا می‌کرد، اطلاعات بیشتری درباره گردانندگان آن به‌دست می‌آمد. از دیگر اقدامات مدیران این مؤسسه، فروش دارو‌ها و مواد بهداشتی به شهروندان و گرفتن پول‌های کلان از آنها بود. اما این دارو‌ها نه‌تنها ارزش و منفعتی برای سلامتی نداشت بلکه مطابق با اعلام شبکه بهداشت و درمان، قابلیت مصرف انسانی نیز ندارد. همچنین معلوم شد که متهمان دوره‌های آموزش پزشکی برگزار و در قبال دریافت پول مدارک پزشکی صادر می‌کنند. این در حالی است که مدیران مؤسسه هیچ صلاحیتی در آموزش دوره‌های پزشکی نداشتند و مدارک صادر شده نیز فاقد ارزش قانونی است، با وجود این آنها توانسته بودند با چرب‌زبانی افراد زیادی را فریب داده و در قبال دریافت پول به آنها مدرک پزشکی ارائه کنند.
در این شرایط بود که با مجوز قضایی 5متهم این پرونده شامل 2مرد و 3زن بازداشت شدند. آنها در بازجویی‌ها به کلاهبرداری از طریق دریافت پول از شهروندان در قبال فعالیت‌های پزشکی غیرمجاز و همچنین ارائه مدارک دوره‌های آموزشی فاقد ارزش اقرار کردند. 
از سوی دیگر مشخص شد که متهمان با این شگرد افراد زیادی را فریب داده و از آنها کلاهبرداری کرده‌اند که شناسایی تمامی شاکیان ممکن نبود. در این شرایط دادستان عمومی و انقلاب شهر  فردیس مجوز انتشار تصویر بدون پوشش چهره متهمان را صادر کرد و شهروندانی که از اعضای این باند شکایت دارند می‌توانند برای طرح شکایت به شعبه دوم بازپرسی در دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان فردیس مراجعه کنند.


منبع: میزان

 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.