نقدی بر سریال دودکش 2: همان ماجراهای تکراری
بازیگران سریال هومن برقنورد، سیما تیرانداز، نگار عابدی و بهنام تشکر مانند فصلهای قبلی سریال بازی خوبی داشتهاند و تغییر ویژهای در کیفیت بازی آنها دیده نمیشود.
دنیای قلم -یکی از سریالهای محبوب تلویزیون در سالهای گذشته، مجموعه کمدی «دودکش» است. فصل اول و دوم این سریال را محمدحسین لطیفی جلوی دوربین برد و فصل جدید آن را برزو نیکنژاد با نام «دودکش 2» کارگردانی کرده است. دو فصل نخست این مجموعه در زمان پخش مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت و فصل جدید آن یکی از برگهای برنده تلویزیون به حساب میآمد، اما «دودکش 2» کیفیت بهتری از «دودکش» و «پادری» نداشته و نتوانسته است به اندازه فصلهای قبل رضایت مخاطبان را جلب کند.
«دودکش 2» در ادامه «دودکش 1»
همان طور که اشاره کردیم، کارگردانی «دودکش 2» را برزو نیکنژاد برعهده گرفته است. او در فصل اول سریال به عنوان نویسنده با این پروژه همکاری میکرد، در «پادری» از گروه سازنده جدا شد و در «دودکش 2» علاوه بر کارگردان به عنوان طراح فیلم نامه و سرپرست نویسندگان نیز حضور دارد. ظاهرا سازندگان «دودکش 2» مجموعه «پادری» را که 3 سال پس از «دودکش» و در ادامه آن پخش شد، کاملا نادیده گرفتهاند و قصه را از ادامه فصل اول سریال شروع کردهاند.
در سریال «پادری» که در واقع همان فصل دوم «دودکش» بود، دیدیم که قالی شویی «فیروز» تعطیل شده، «فیروز» تصمیم داشت قالی شویی دیگری اجاره کند و در خانه شخصی به نام «اردشیرخان» مستاجر بود، اما «دودکش 2» در لوکیشن اولیه سریال یعنی همان قالی شویی و خانه «فیروز مشتاق» در فصل اول آغاز شد. علاوه بر این، در «پادری» دیدیم که «افروز» باردار است و «فیروز» و «عفت» دو فرزند داشتند، اما در «دودکش 2» این زوج علاوه بر «پوریا» و «پریا» فرزند سومی هم دارند که از فرزند دوم «افروز» چند سال بزرگتر است، بنابراین «دودکش 2» در ادامه فصل اول ساخته شده است که در نوع خود اتفاق عجیبی محسوب میشود.
قصه تکراری «نصرت»
نادیده گرفتن وجود سریالی به نام «پادری» از طرفی به ضرر «دودکش 2» تمام شده. شخصیت «نصرت» که طلبکاران زیادی داشت و با مشکلات مالی روبهرو بود، در مجموعه «پادری» طی اتفاقاتی در یک هلدینگ مشغول به کار شد و وضعیت زندگیاش متحول شد. او به واسطه کار در هلدینگ ثروت خوبی برای خودش دستوپا کرده بود و به این واسطه به «فیروز» فخرفروشی میکرد. اکنون در «دودکش 2» نیز مشابه چنین ماجرایی برای «نصرت» اتفاق افتاده است، منتها با این تفاوت که قصه بنابر وضعیت فعلی جامعه بهروز شده، او در اینستاگرام فعالیت میکند و از این طریق درآمد خوبی دارد. ایده تقابل «فیروز» و «نصرت» با یکدیگر را در حالی که یکی از آنها درگیر مشکلات مالی و دیگری در رفاه است، قبلا در «پادری» دیده بودیم و موضوع جدیدی نیست.
همان تکیهکلامهای همیشگی
در سریال «دودکش» شخصیت «فیروز» با بازی هومن برقنورد تکیهکلامهای بامزه و جالبی داشت که در زمان پخش سریال بر سر زبانها افتاد و مورد توجه قرار گرفت. این کاراکتر در «پادری» هم از تکیهکلامهای خاص خود، فراوان استفاده میکرد. اکنون همه آن تکیهکلامهای معروف مانند «قمپز در کردن» و «در آمپاس ماندن» در «دودکش 2» نیز تکرار میشود و هیچ اصطلاح جدیدی برای شخصیت «فیروز» در نظر گرفته نشده است. تکرار تکیهکلامهای اولیه پس از دو فصل باعث شده این واژهها جذابیت اولیهشان را از دست بدهند و دیگر برای مخاطب خندهدار نباشند.
زوج کمدی «دودکش» برگ برنده سریال؟
شخصیت «نصرت» در 4 قسمت ابتدایی سریال که تا شنبهشب روی آنتن رفته حضور پررنگی نداشته، بنابراین در کنار «فیروز» قرار نگرفته تا زوج کمدی سریال شکل بگیرد و به دنبال آن شاهد کلکل و رقابت آنها با یکدیگر باشیم. باتوجه به آن چه در تیزر قسمت بعدی دیدیم، ظاهرا در ادامه داستان او نیز در کنار دیگر اعضای خانواده حضور خواهد داشت و ترکیب آنها کامل میشود. ممکن است با حضور «نصرت» در کنار «فیروز» لحظات کمدی سریال بیشتر شود، اما از طرفی هم شخصیتهای قصه نسبت به گذشته تغییر ویژه و جدیدی نداشتهاند، بنابراین معلوم نیست حضور این کاراکتر در کنار دیگر شخصیتها تا چه اندازه به سریال کمک میکند.
بازی ضعیف امیرحسین رستمی
بازیگران سریال هومن برقنورد، سیما تیرانداز، نگار عابدی و بهنام تشکر مانند فصلهای قبلی سریال بازی خوبی داشتهاند و تغییر ویژهای در کیفیت بازی آنها دیده نمیشود. الهام اخوان نیز به عنوان شخصیت جدید قصه بازی خوبی از خود به نمایش گذاشته، در این میان بازی امیرحسین رستمی نسبت به «دودکش 1» و «پادری» بسیار اغراقشده است. او در «دودکش 2» کمی لحن صدا و حالت چهرهاش را تغییر داده تا در نقش شخصیت خرابکار و سادهلوح قصه بامزه به نظر برسد، اما تلاشش نتیجه نداده و به نظر میرسد در 2 فصل قبلی بازی بهتری داشت.
مورد استثنای شبکه یک
سریالهای کمدی شبکه یک مانند «پایتخت»، «نون خ» و «زیرخاکی» که به دلیل استقبال مخاطبان در فصلهای جدید ادامه یافتهاند، معمولا موفق شدهاند در فصلهای بعد نسبت به فصلهای قبلی کیفیت بهتری داشته باشند یا حداقل کیفیت اولیه خود را در ادامه حفظ کنند، اما «دودکش» استثناست. هر چند که هنوز 4 قسمت از سریال پخش شده و برای قضاوت بهتر درباره آن باید صبر کرد، اما «دودکش 2» نسبت به «دودکش 1» و حتی «پادری» اُفت کرده و نتوانسته مخاطبان را راضی کند.
منبع: خراسان