چگونه ماهی در فویل را در فر درست کنیم؟ + نکات طلایی
چگونه می توان در فویل ماهی درست کرد؟ نکات طلایی آن چیست؟ اینجا را بخوانید.
دنیای قلم- ماهی غذای مفیدی است که بسیاری از افراد به دلایلی مانند چسبیدن آن به کف تابه، ترس از خوب پخته نشدن و یا ماندگاری بوی آن در آشپزخانه علاقه به درست کردن آن ندارند.
پختن ماهی در فویل آلومینیومی یک روش بسیار عالی و سالم است که در این روش هم مزه تمام مواد حفظ می شود، هم ماهی عطر و بوی خوبی می گیرد و هم ترد و ورقه ورقه می شود.
پخت ماهی در فویل
مواد لازم
تخم مرغ: ۱ عدد
سیب زمینی: ۱۰۰ گرم
رازیانه: ۱/۲ عدد
لیمو: ۱/۲ عدد
گوجه گیلاسی: ۵ عدد
روغن زیتون: به میزان لازم
زیتون بی هسته: ۱ مشت
فیله: ۱۲۰ گرم
ماهی: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم
فلفل سیاه: قدری
سرکه سفید: به میزان لازم
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ شکم پر بدون فر
طرز تهیه ماهی در فویل
۱. ابتدا سیب زمینی ها را پوست گرفته، قاچ کرده و در قابلمه ای از آب نمک در حال جوش برای ۶ دقیقه میپزیم. سپس آن ها را آبکشی کرده و میگذاریم تا خنک شوند.
۲. تخم مرغ را با چنگال یا همزن خوب هم می زنیم.
۳. رازیانه را خرد میکنیم. در صورت تمایل می توانیم از یک شاخه کرفس هم استفاده کنیم.
۴. لیمو را نازک حلقه حلقه کرده و گوجه گیلاسی ها را از وسط نصف میکنیم.
۵. در این روش بهتر است از ماهی هایی مانند هادوک (ماهی روغنی کوچک)، لوزی ماهی و یا سالمون استفاده کنیم. پوست آن را جدا میکنیم.
۶. از قبل فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد گرم میکنیم.
۷. دو تکه فویل آلومینیومی ۳۵ در ۴۵ سانتی متری را روی هم قرار داده و از وسط تا می کنیم. دو طرف باز فویل را پیچیده و با زدن کمی تخم مرغ آن را محکم میکنیم. سمت سوم را باز میگذاریم.
۸. سیب زمینی آب پز، رازیانه، برش های لیمو، گوجه گیلاسی، روغن زیتون، زیتون ها و ماهی را در کاسه ای بزرگ با هم ترکیب میکنیم. به آن ها نمک و فلفل سیاه میزنیم. مواد را از سمت باز در فویل قرار داده و در صورت تمایل از برگ های رازیانه روی آن ها قرار می دهیم (می توانیم ماهی را در این مرحله و به این شکل تا ۲ روز در یخچال نگه داریم)، سرکه سفید را به آن اضافه کرده و فویل را میبندیم.
۹. فویل را در سینی فر گذاشته و برای ۱۸ تا ۲۰ دقیقه آنها را درون فر قرار می دهیم تا بپزند.توجه داشته باشید که اگر تکه ماهی کمی کلفت است به زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد.
۱۰. بعد از پخت، فویل را در بشقاب قرار داده و با کمک چاقو آن را برش می دهیم. می توانیم برای دورچین ماهی، می توانیم از مقداری لوبیا و بروکلی آب پز استفاده کنیم.
بیشتر بخوانید: چگونه ترشی مخلوط درست کنیم؟ + نکات کلیدی
نکات طلایی مزه دار کردن ماهی در فویل
بهترین روش برای زدودن بوی زخم ماهی مزه دار کردن آن است. یکی از رایجترین راهها آغشته کردن ماهی به مخلوطی پودری شامل زعفران، زرچوبه، پودر سیر، نمک و فلفل سیاه به تنهایی یا به همراه آرد سفید است.
مزه دار کردن روغن سرخ: شما میتوانید به جای طعم دار کردن ماهی، روغن آن را مزه دار کنید. به این صورت که پس از داغ شدن روغن درون ماهیتابه ورقه هایی از زنجبیل تازه و یا نصف قاشق چای خوری از پودر آن را درون روغن ریخته و سپس ماهی را درون آن سرخ کنید. اگر از زنجبیل تازه استفاده می کنید سه چهار دقیقه صبر کنید تا ورقه ها درون روغن سرخ شوند.
برای مزه دار کردن و سرخ کردن ماهی به طریق ساده، پس از اینکه ماهی به قطعات دلخواه برای سرخ کردن بریده و تمیز شد. برای آنکه زیاد خیس نباشد آب آن را بوسیله دستمال و یا پارچه خشک نموده بعد نمک بپاشید، چند قطره آب لیمو هم در صورتیکه مایل باشید روی قطعات ماهی بپاشید، بعد تکه های ماهی را در آرد بزنید به اندازه ای که قشر نازکی از آرد روی سطح ماهی را بپوشاند، سپس در ماهیتابه انداخته پشت و روی آنرا با حرارت متوسط سرخ نمائید.
طریقه دیگر طعم دار کردن ماهی
قطعات ماهی را پس از نمک زدن در آرد غلطانیده و در مایه تخم مرغ فرو برید، مایه تخم مرغ از تخم مرغ زده شده و کمی نمک تهیه می شود، پس از آنکه سطح ماهی با مایه تخم مرغ آغشته شد پشت و روی آن را در آرد سوخاری زده و در ماهیتابه سرخ نمائید، در صورتیکه مایل باشید می توانید در مایه تخم مرغ کمی زعفران اضافه نمائید.
هنگام خرید ماهی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
سطح بدن ماهی باید براق و درخشان باشد.
اگر بخشی از فلس ماهی کنده شده است یا فلس ماهی را با دست کشیدن روی آن میتوانید جدا کنید، از خرید آن خودداری کنید.
آبششهای ماهی را نگاه کنید. رنگ آن باید قرمز روشن باشد، آبشش قهوهای نشانه ماهی مانده است.
چشمهای ماهی نباید مات و فرورفته باشد، این نشانه ماندگی ماهی است. بوی نامطبوع نشانه کهنگی ماهی است، ماهی تازه بو نمیدهد.
اگر فیله ماهی را از فروشگاههای زنجیرهای تهیه میکنید، تکههای فیله در بستههای یکبار مصرف بوده و روی آن سلفون کشیده شده است برای تشخیص تازگی ماهی از روی سلفون با انگشت روی آن فشار دهید، گوشت ماهی باید سفت باشد و گودی روی گوشت باقی نماند.
منابع: آشپزباشی و kibo