آشنایی با خواص لبو و مضرات لبو
آیا با خواص لبو و مضرات لبو آشنا هستید؟ اینجا را بخوانید.
دنیای قلم- لبو خوراک دلپذیر فصول سر برای ایرانیان است. لبو ریشه اصلی گیاه چغندر است و به عنوان یک داروی گیاهی و رنگ خوراکی نیز استفاده می شود.
لبو یک منبع غنی از فولات و منگنز، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین b6، پانوتنیک اسید، کولین، بتایین، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس و سلنیوم می باشد. پپتین موجود در لبو برای درمان افسردگی مفید بوده و تریپتوفان موجود در آن ذهن را آرام می کند.
خواص لبو
تقویت گردش خون
لبو دارای اکسید نیتریک است که باعث عریض تر شدن رگ های خونی و جریان خون بیشتر می شود.
افزایش بنیه و قدرت بدنی
نیتریک اکسید به استراحت رگ های خونی شما کمک می کند و مطمئن می شود که اکسیژن بیشتری می تواند به ماهیچه ها و اندام های شما برسد. هرچه بافت بیشتر اکسیژن بگیرد, موثرتر است!
کاهش فشار خون
بر اساس مطالعات انجام شده خوردن آب لبو در کمتر از ۶ ساعت می تواند فشار خون را کاهش دهد.
مبارزه با بیماری
لبو به دلیل دارا بودن فیتوناتریشن، به مبارزه با بیماری و عفونت و همچنین مقابله با تولید مواد سمی کمک خواهد کرد.
کمک در سم زدایی
لبو حاوی آنتی اکسیدان های ضد سم است و فیبر طبیعی موجود در آن به سم زدایی بدن بسیار کمک می کند.
بهبود هضم
فیبر سالم موجود در لبو، باکتری های مفید را تغذیه کرده و پسماندهای مضر را تمیز می کند و به این ترتیب به فعالیت دستگاه هاضمه کمک می کند.
کمک در عملکرد کبد
لبو حاوی دو بتاین و پکتین است. این ترکیبات به دفع مسمومیت کبد کمک می کنند. هرچه کبد حاوی سم کم تری باشد، عملکرد بهتری دارد.
بیشتر بخوانید: فلاونول چیست و چه خواصی دارد
افزایش میل و توان جنسی
گردش رو به افزایش یکی از بهترین راه برای افزایش میل و توان جنسی است و شما متوجه خواهید شد که بورون در چغندر می تواند به زنان پس از یائسگی کمک کند تا تمایل بیشتری داشته باشند.
مبارزه با التهاب
لبو غنی از بتالین است، آنتی اکسیدانی که با التهاب مبارزه می کند.
افزایش تولید گلبول های قرمز خون
لبو حاوی آهن است که باعث افزایش تولید گلبول های قرمز خون می شود در نتیجه اطمینان حاصل می شود که مواد مغذی و اکسیژن بیشتری در بدن شما حمل می شوند.
بدون چربی
شما می توانید بدون نگرانی از افزایش وزن هر مقدار که دوست دارید لبو بخورید چون هیچ گونه چربی در آن وجود ندارد.
پیش گیری از بیماری های قلبی
لبو به دلیلی داشتن اسید فولیک می تواند به جلوگیری از بیماری های قلبی و نیز کمک به درمان بیماری های قلبی کنونی کمک کند.
تقویت بارداری سالم
فولیک اسید موجود در لبو یکی از مواد مغذی مورد نیاز زنان باردار برای داشتن یک بارداری سالم میباشد.
مبارزه با سرطان
لبو غنی از ویتامین c است، یکی از آنتی اکسیدان هایی که ثابت شده تاثیر خوبی روی سلول های سرطانی دارند.
افزایش سلامت پوست
لبو حاوی آنتی اکسیدان های زیادی است چین و چروک پوست را کاهش داده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود. نوشیدن منظم آب چغندر به طور موثری جای زخم ها و لکه های پوستی را کاهش می دهد.
سلامت چشم
لبو غنی از ویتامین a است که برای چشمان سالم ضروری است.
کمک در تولید صفرا
لبو به کبد شما کمک می کند که صفرای بیشتری تولید کند که برای هضم مورد نیاز است و هم چنین سالم نگه داشتن کیسه صفرا شما نیز کمک می کند.
تغذیه رسانی به استخوان ها
لبو غنی از کلسیم است که برای حفظ استخوان ها، دندان ها و ناخن های سالم و قوی لازم است.
بیشتر بخوانید: خواص دمنوش اسطوخدوس چیست؟ + طرز تهیه، نکات کلیدی
افزایش عملکرد مغز
با افزایش گردش خون، مغز شما مواد مغذی و اکسیژن بیشتری دریافت می کند.
تقویت سطوح انرژی
لبو باعث کاهش مصرف آدنوزین تری فسفات می شود، که منبع انرژی اصلی بدن است. اینکار انرژی را حفظ کرده و به فرد کمک می کند که مدت بیشتری فعال بماند.
کنترل قند خون
این کار بیشتر با چغندر قند انجام می شود. طبق مطالعه ایسلندی، فیبر موجود در چغندر قند می تواند بالا بودن میزان قند خون را کاهش دهد.
کاهش کلسترول بد
لبو یکی از معدود غذاهایی است که کالری کمی دارد و حاوی هیچ کلسترولی نیست.
جلوگیری از آب مروارید
لبو منابع بزرگی از کاروتنویید است که می توانند خطر تشکیل آب مروارید را کاهش دهد.
کاهش وزن
شما می توانید شیرین کننده مصنوعی خود را با لبو جایگزین کنید زیرا لبو دارای شیرینی طبیعی است و به کاهش وزن کمک می کند.
جلوگیری از پوکی استخوان
نیترات موجود در لبو در بدن به اکسید نیتریک تبدیل می شود. یک مطالعه ژاپنی بیان می کند که نیتریک اکسید می تواند به جلوگیری از بیماری های خاص مربوط به سبک زندگی کمک کند و پوکی استخوان یکی از آن ها است.
مضرات لبو
نوشیدن آب چغندر قند یا آب لبو ممکن است باعث ادرار قرمز یا مدفوع قرمز رنگ شود.
مقادیر بالای نیترات موجود در لبو با دارو های خاص مانند نیتروگلیسیرین یا داروهای سیلدنافیل سیترات، تادالافیل و وردوآناآفیل تداخل ایجاد می کند.
لبو حاوی مقادیر زیادی اگزالات است که زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث ایجاد سنگ کلیه شود.
برخی افراد به بعضی از خواص لبو آلرژی دارند. از علائم آن میتوان، ایجاد کهیر و جوش در جاهای مختلف بدن، تب و لرز، انقباض و گرفتگی تارهای صوتی و گرفتگی عضلات به خصوص در ناحیه شکم را نام برد.
افرادی که بیماری دیابت دارند، قبل از مصرف لبو حتما با پزشک خود مشورت کنند. چرا که لبو سرشار از گلوکز است و ممکن است باعث جهش شدید قند خون در این افراد شود.
منابع: نمناک، کاله، موج نیوز