دنیای قلم -طناب زدن یک ورزش بسیار ارزان قیمت و راحت است که از طریق آن می توانید هم ظرفیت ریه ها را بالا ببرید و هم به راحتی وزن کم کنید و تناسب اندام خود را حفظ کنید. آیا طناب زدن این ورزش عالی برای زنان مضر است؟ خوبی های طناب زدن چیست؟
بیشتر بخوانید : خوراکی هایی که زنان باید برای سلامتی بخورند
طناب زدن یکی از مؤثرترین تمرینات قلبی عروقی است که مقاومت فیزیکی شما را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد؛ یعنی دقیقاً همان خاصیت دویدن، دوچرخه سواری و سایر ورزش های هوازی را برای افزایش ضربان قلب دارد.
تمام عضلات بدن شما هنگام طناب زدن فعال هستند. خیلی از افراد گزارش کرده اند که این تمرین تنها ورزشی است که برای چربی سوزی به آن احتیاج دارند. از آنجا که تمام این گروه های عضلانی در هنگام پریدن از طناب، درگیر می شوند، این تمرین به شما کمک خواهد کرد که به مرور زمان قدرت، استقامت و تعادل بسازید که تمام آن ها در هنگام دویدن، مهم هستند. در واقع میتوان گفت طناب زدن معادل دویدن است. شما در هر دقیقه ای که طناب می زنید، ۱۲ تا ۱۵ کیلوکالری می سوزانید.
جنبش ناشی از طناب زدن، به طور مستقیم به سیستم گردش خون ما کمک می کند. این ورزش باعث می شود قلب برای پمپاژ خون بیشتر کار کند و خون به تمام شریان های شما جریان یابد. این روند، خطر حمله قلبی را نیز کاهش می دهد.
بیشتر بخوانید : برای کاهش استرس چی بخوریم
هنگامی که با سرعت طناب می زنید، ریه های شما حجم بیشتری از هوا را دریافت می کنند و این می تواند برای مشکلات تنفسی بسیار مفید باشد. مقاومت فیزیکی ناشی از طناب زدن باعث می شود شما در هر زمانی بدون خستگی بتوانید ورزش کنید.
هر ۳۰ دقیقه طناب زدن، یعنی سوزاندن ۴۰۰ کالری. این کالری شامل چربی های ذخیره شده در سراسر بدن شما می شود. پس اگر در حال تلاش برای لاغری هستید ، یک فعالیت عالی برای این کار طناب زدن است.
از بین رفتن سموم بدن از طریق تعریق حین طناب زدن حاصل می شود. این ورزش به سلول ها اجازه می دهد که دوباره احیا شوند و با ظرفیت کامل فعالیت کنند.
بیشتر بخوانید : نشانه هایی از بدن که می گوید نارسایی کبد دارید
با این که هنوز شواهد کافی وجود ندارد، برخی از متخصصان طب ورزشی می گویند طناب زدن باعث ایجاد ارتباطات عصبی جدید می شود. همچنین پرش با طناب تولید اندورفین را افزایش می دهد. این هورمون منجر به احساس آرامش و شادی و کاهش استرس می شود.
این یک باور غلط است که طناب زدن باعث افتادگی رحم می شود. طناب زدن هیچ آسیبی به بدن زنان وارد نمی کند و اتفاقا باعث تقویت عضلات رحم و کاهش دردهای پریودی هم می شود.
طناب زدن به بافت های پستان هم آسیبی وارد نمی کند و این باور هم غلط است. خانم هایی که می خواهند طناب بزنند بهتر است حتماً سینه بندی محکم داشته باشند یا به سبک خانم های ژاپنی پستان های خود را با پارچه ببندند تا اگر پستان های درشتی دارند بالا و پایین پریدن زیاد باعث اذیت آنها نشود. مراقبت از پستان همیشه باید باشد و نباید ورزش عالی طناب زدن را به خاطر باور غلط کنار گذاشت.
منبع: stepto health